15 Temmuz 6. Yılında Çamoluk'ta Anıldı

Fetö Terör Örgütü tarafından planlanan ve 15 Temmuz gecesi hayat geçirilen darbe girişimi Çamoluk'ta da lanetlendi.

15 Temmuz 6. Yılında Çamoluk'ta Anıldı


15 Temmuz 2016 yılında devlet içerisine sızmış Fetö terör örgütü sempatizanlarının, Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı indirme amaçlı yaptıkları ortaya çıkan,
 halkın karşı koyması ile  başarısızlığa uğrayan, ancak 254 vatan evladının şehitliği ile sonuçlanan  darbe gişimi altıncı yılında Çamoluk'ta çeşitli programlar düzenlendi..
 

Gün boyu Çamoluk'ta yapılan 15 Temmuz programları şu şekilde gerçekleşti.

15 Temmuz Cuma günü Cuma Namazının ardından Çamoluk İlçe Şehitliği ziyaret edildi, Şehitlerin ruhu için Müftülük Personeli tarafından Kur'anı Kerim okunup dua yapıldı.
Şehitlik Ziyareti Programına İlçe Kaymakamı Furkan Berber, Belediye Başkanı Fatih Düz, Çamoluk dernek başkanı Hacı Canik adına, yönetim kurulu üyesi İsmail Aydın katıldı.Resmi kurumların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ardından Şehit yakını ve Gazilere yemek ikramında bulunuldu.

İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde İkindi Namazından önce şehitlerin ruhu için Kur'anı Kerim okunarak dua yapıldı.

Saat 18:30'da eski Kaymakamlık önünden Gölparkta Kurulan kutlama platformuna kadar Milli Birlik Günü Yürüyüşü yapıldı

İlçe Müftülüğünce Kur'anı Kerim İlahi ve Kasideler okunarak dua yapıldı.

Günün önem ve anlamına dair Belediye Başkanı Fatih Düz ve İlçe Kaymakamı Furkan Berber tarafından protokol konuşmaları yapıldı.

Son olarak alanda bulunan görevliler ve halk tarafından saat 00:13 e kadar Demokrasi Nöbeti tutuldu.

00:13 te tüm camilerde aynı anda salalar okunarak 15 Temmuz Kutlama Programı tamamlandı.

15 Temmuz 2016'da Çamoluk'te neler olmuştu?
15 Temmuz 2016 yılında akşam saatlerinde ülke genelinde başlayan askeri hareketliliğin amacının netleşmeye başlamasıyla birlikte, her yerde olduğu gibi Çamoluk'ta da 
vatandaşlar bireysel olarak ilçe meydanında toplanmaya ve özellikle Ak Partili yetkilileri haberdar ederek alanlara gelmeleri yönünde çağrıda bulundular.
Ancak yapılan çağrılar belli bir süre olumlu karşılık bulmadı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise;Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatını açarak kendilerine irtibat merkezi yapmak isteyen vatandaşlar, tüm çabalara rağmen ilçe teşkliatının anahtarına ulaşamdı.
Son olarak Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatının camı kırılarak kapısı açıldı.
Işıkları yakılarak vatandaşların önünde toplandığı ilçe teşkilatından zaman zaman konuşmalar yapılarak bilgilendirmeler yapıldı.
Sabahın ilk ışıklarına ve darbenin seyri değişene kadar Çamoluk İlçe meydanında hiç bir yetkilinin olmadığı dikkat çekmişti. 
Darbe girişiminden sonra konuyu gündeme getirenler hakında da provakatör oldukları yönünde sosyal medya hesaplarından açıklama yapılmıştı.
Ak Parti İlçe teşkilatının kaleme aldığı bu açıklamayı bazı Köy ve Mahalle Dernek Başkanları da,kurumsal sayfalarında yayınlayarak Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatına bu konuda destek olmuşlardı.
Olayların gerisinde kalması nedeniyle Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatı  bir çok eleştiriye de maruz kalmıştı.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2022, 15:56

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205