15 Temmuz Emrah Sağaz İ.H.O Elazığ'daki Kardeş Okullarına Tek Yürek Oldular!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Eğitimde Tek Yürek Projesi kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren 15 Temmuz Emrah Sağaz İHO; okulu, Elazığ/Merkez ‘de Şehit Cüneyt Bankur İHO ve Şehit Fevzi Katar İHO ile kardeş okul oldular.

15 Temmuz Emrah Sağaz İ.H.O Elazığ'daki Kardeş Okullarına Tek Yürek Oldular!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün anlamlı projesi, Emrah Sağaz İmam Hatip Ortaokulu Okul idaresince memnuniyetle karşılanırken, öğrencilerde de heyecan oluşturdu.

OKUL MÜDÜRÜ ESRA BERBER VE ORTAOKUL SINIF ÖĞRETMENLERİ, GÜN BUGÜNDÜR DEDİLER!

Okul Müdürü Esra Berber ve okul idaresi, kardeş Okullarından Şehit Cüneyt Bankur İHO’nun müdürüyle iletişime geçti ve yapılan görüşme neticesinde, okul mescidinin  kullanılamaz durumda olduğunun öğrenilmesi ile birlikte harekete geçilerek kardeş okula,  derslerini güvenle işleyebilmesi ve ibadetlerini yerine getirebilmeleri için sedirler yollanmak üzere hazırlandı.

Şehit Fevzi Katar İHO Müdürü Nurettin TUNÇ ile yapılan görüşmede ise,  çocukların ihtiyaçları listelendi. Çocuklar için kırtasiye ürünleri ve nakdii yardım olabileceği belirlenirken, Okul Müdürü durumlarının gerçekten kötü olduğunu, çok zor durumda olduklarını belirtti. Emrah Sağaz İ.H.O Ortaokulu Müdürü Esra Berber, ve okul idaresi, fırsat eşitliğini göz önünde bulundurarak oradaki sınav öğrencilerinin geri kalmamalarını sağlamak amacıyla öncelikli olarak öğrenci başına 3 set 1. Dönem konularına kapsayan deneme setleri hazırladılar.

Daha sonrasında okulda kalan diğer öğrenciler için defter, kalem, silgi, kalemtıraş, ajandalar ayarlanıp gönderime hazır hale getirdiler. Ramazan ayı münasabetiyle okuldaki öğrencilere asrın felaketinin ne olduğunu, nasıl sonuçlar doğurduğunu ve oradaki insanların nasıl zor günler geçirdikleriyle ilişkin okul idaresi öğrencilere bilgilendirmede bulundular.

İLÇE VATANDAŞINDAN DA TAM DESTEK TEK YÜREK!

Emrah Sağaz İ.H.O Ortakulu idaresi, akabinde de her sınıfa bir Ramazan Kumbarası bırakılarak, yapılan çalışmalarla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Çamoluk vatandaşlarını hem bilgilendirmek hem de projeye destek vermeleri için afiş ve broşürler hazırlanarak ilçe vatandaşına da çağrıda bulunmayı hedefliyor. Konuyla ilgili Okul Müdürü Esra Berber Çamoluk Haber Editörü Murat Özdemir'e verdiği demeçte duygularını şu ifadelerle yer verdi. "Her çocuğun okuması ,yaşaması, sevinci ve daima gülümsemesi için hala bir umudunun olduğunu ve bu umut ışığının asla sönmemesi için onların yüreklerine dokunmak boynumuza bir borçtur" dedi.

Okul Müdürü Esra Berber; "Ayrıca ÇEDES projesi kapsamında;

Gazi İlkokuluna =Antakya Avsuyu İlkokulu

Gazi ortaokuluna = Avsuyu Ortaokulu 

Yine kardeş okul ilan okullarımızın olduğunu ifade etmek istiyorum. Yalnız okullarımıza ulaşamıyoruz,  hayatta olup olmadıkları hakkında bir bilgiye sahip değiliz. Bakanllık'a bilgi verildi ve teyakkuz halindeyiz. En kısa sürede bu kardeş okullarımıza da ulaşmaya çalışacağız inşallah" dedi.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2023, 10:39

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205