28'inci Bal Ağalığı Rekor Rakamla Ergün Bakırhan'ın Oldu!

Çamoluk Bal Festivali görkemli açılışla 12 Ağustos Cuma günü başlayıp 14 Ağustos pazar akşamına kadar sürdü. Bal Festivalinin simgesi Ağalık yarışı 300 Bin Türk Lirasıyla rekor rakamla İkinci kez Çamoluk'lu iş adamı, Ergün Bakırhan'ın oldu.

28'inci Bal Ağalığı Rekor Rakamla Ergün Bakırhan'ın Oldu!

Çamoluk Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 28.Bal Festivali Gölpark'ta gerçekleşti. Sunuculuğunu Hüseyin Yetimova'nın yaptığı ve 20 Türk Halk müziği sanatçısı nın sahne aldığı program 12 Ağustos 2022 cuma günü başladı ve 14 Ağustos 2022 pazar günü gece geç saatlere kadar devam ett. 12 Ağustos 2022 cuma günü sanatçılar sahne alırken 13 Ağustos 2022 cumartesi günü, protokol açılışı, bal yarışması ve festivalin simgesi haline gelen bal ağalığı yapıldı. 13 Ağustos ta yapılan protokol açılışı Giresun valisi Enver Ünlü'nün Çamoluk'a gelmesiyle başlandı. Vali Enver Ünlü Çamoluk'a gelişinde Çamoluk protokolü ve Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk ile Kadir Aydın tarafından Mehter takımıyla karşılandı. program, protokolün Merter marşı ile etkinlik alanına girişiyle, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz  bir konuşma yaptı. Başkan Düz konuşmasında Çamoluk'ta yapılan hizmetlerden bahsederek bu hizmetlere katkısı olanlara teşekkür etti.Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Kadir Aydın'da konuşma gerçekleştirerek protokol ve ilçe halkını selamladı. Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber'de kısa bir konuşma gerçekleştirerek misafirleri selamladı. Giresun Valisi Enver Ünlü'de kürsüye davet edilerek bir selamlama  konuşma yaptı. Ünlü, 28. Çamoluk Bal Festivalinde organik, lezztli, şifalı bal ve arı ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturan çok değerli üreticilerimiz ve kıymetli hemşehrilerimizle buluşmanın mutluluğu içerinde olduğunu ifade ederek, 60 farklı çiçek çeşidini barındıran zengin florasının bulunduğu Çamoluk'ta, 80 üreticinin tarafından yıllık ortalama 100 ton bal üretimi yapıldığını kaydetti, ve teşekkür etti.

Konuşmaların ardından festival kapsamında "En iyi bal yarışması" gerçekleştirildi. Kıyasıya rekabetli geçen bal yarışmasında, Şükrü Yenice birinciliği elde etti. Yenice'nin balını Kurukol köyünden iş adamı Ekrem Üdük tarafından 30 bin liraya satın alındı. İkinci bal 10 Bin liraya, Bayır köyünden Hayret Şişman, Üçüncü bal ise 5 Bin liradan Yenice derneği adına Başkan Hasan Cabbar satın aldı. Satın alınan Bal'ların Birinci olanı Giresun Valisi Enver Ünlü'ye hediye edildi. İkinci Bal, Ak Parti Giresun Millet Vekili Kadir Aydın'a hediye edildi. Üçüncü Bal ise, Giresun Federasyon Başkanı Muhterem Memiş'e hediye edildi.

Protokolde, Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Kadir Aydın, Giresun Valisi  Enver Ünlü, Giresun İl kurum müdürleri, Çevre ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları, Giresun Federasyon Başkanı Muhterem Memiş, Çamoluk il genel meclis üyeleri Dursun Duyan, ve Muammer Güleç, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bal üreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik Ağalık yarışıyla devam etti. Burada da kıyasıya bir mücadele gerçekleşti. Yarışmacıların arttırarak verdiği fiyatlarla, izleyiciler tarafından nefesler tutularak rakam yükselirken, rekor rakam teklifiyle, 300 Bin Türk Lirasıyla ikinci kez Bal Ağalığı ünvanı iş adamı Ergün Bakırhan'ın oldu. Yarışmaya katılan ağa adayları, 28. Çamoluk Bal Ağası Ergün Bakırhan'ı tebrik ettiler. Daha sonra Bakırhan protokolü selamlayarak teşekkür etti. Giresun Valisi Enver Ünlü, de Bal Ağası Ergün Bakırhan'ı tebrik ederek, yapılan bu hayırın, Çamoluk Belediyesi tarafından iyi ve yararlı hizmetlerde kullanılmasının altını çizerek, hayırlara vesile olmasını kaydetti.

Bal çeşmesinden misafirlere ikram edilen Çamoluk Balı, tam not aldı. Festivalde çocuklarda sirk gösterisiyle doyasıya eğlenirken, büyükler içinde yapılan sirk gösterileri yoğun ilgi görerek renkli görüntülere sahne oldu.

Havanın sıcak olması nedeniyle festival akşam saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Festivale ilgi çok yoğun olurken, yaklaşık 20  sanatçının sahne aldığı festivalde Nurettin Bay final yaparak, Festival havai fişek gösterisiyle son buldu.

Haber: Murat Özdemir

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2022, 19:39

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205