Alucra'lı Burcu Usta, Erkek Meslektaşlarına Taş Çıkartıyor!

Çocukluk hayalini gerçekleştirerek diplomalı oto tamircisi olan Burcu Aşkının yeni hedefi kadın girişimci destekleriyle Kendi işinin patronu olmak.

Alucra'lı Burcu Usta, Erkek Meslektaşlarına Taş Çıkartıyor!

Aslen Alucra'lı olan hemşehrimiz, İzmir'de yaşıyor. Çocukluktan beri araba tutkunu olan Aşkın, Pamukkale Üniversitesi otomotiv bölümü mezunu.

ÇOCUKKEN ARABALARLA OYNUYORDUM.

Küçüklükten beri otomobil sevdasını sanayi sitesi ve otomobil yetkili servislerinde profesyonel bir usta olarak sürdürüyor İzmir Mimar Sinan teknik ve endüstri meslek lisesi motor tamirciliği eğitimi gören ve 400 öğrenci arasına tek kız olan Burcu Aşkın liseyi sınıf birincisi olarak bitirip takdirname aldı ardından 2015 yılında üniversite sınavlarında Ege Üniversitesi otomotiv teknolojisi bölümünden mezun olan aşkın birçok erkek meslektaşlarından farklı şekilde diplomalı otomobil tamircisi olarak mesleğini severek yapıyor.

ÇOCUKKEN KARAR VERDİ!

Gündüz otomobil servisinde 17.00'a kadar çalışan genç kız bu saatten sonra Gaziemir 6'ıncı sanayi sitesi'nde bir tamirhanede çalışıyor babası tesisatçı olan Aşkın araba tamircisi. Çocukluk yaşlarında karar verdi yaz tatilinde fırsat buldukça atölyelerde çalışmaya başladı.

Azmine her çeşit otomobilin tamiri konusundaki bilgisine hayran kalan sürücüler şaşkın bakışlarıyla Aşkının başarısını takdir etti. İzmir'deki oto sanayi sitelerinde ismi giderek yayılan ve ustalığıyla beğeni toplayan Aşkın mezun olduğundan beri işsiz kalmadığını sürekli yeni iş teklifleri geldiğini aktardı çocukluğunda oyuncak bebek yerine arabalarla oynadığını söyleyen Aşkın "insanlar kendilerine sınır koymamalı istenirse her iş hem cinslerim tarafından başarılır buna inansınlar" dedi.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2022, 09:06

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205