Çamoluk Belediyesinden, Çiftçisine Tam Destek!

Ülke nüfusunun beslenmesini sağlaması, Milli gelire ve istihdama katkı sağlaması,Bu gibi nedenlerden dolayı, tarım ekonomimizde vazgeçilmez bir sektördür. Çamoluk Belediyesi de ilginç benzersiz projesiyle çiftçisine destek olmaya karar aldı.

Çamoluk Belediyesinden, Çiftçisine Tam Destek!

Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, "Tarım araçlarımız çiftçilerimizin emrinde" açıklamasında bulunurken, Çamoluk'lu çiftçileri üretime teşvik edecek gibi görünüyor. Üstelik tarım araçları sıfır durumda.

PEKİ HANGİ TARIM ARAÇLARI BULUNUYOR!

Tarım araçları şu şekilde;  1 adet 5 ton ilaveli römork, 1 adet 4'lü otomatik pulluk, 1 adet New Holland TD110 4WD Traktör, 1 adet Gübre dağıtma römorku, 1 adet Biçer bağlar, 1 adet Haybaşlı balya makinası, 2 adet Hububat Ekim mibzeri, şeklinde.

BELEDİYE ÇİFTCİLERDEN SADECE 2 ŞART TALEP EDİYOR!

Tarım araçlarının kullanımını ücretsiz kullanıma sunan Belediye, çiftçiler ilgili tarım aracının, mazot giderini, ve operatör yevmiyesini karşılamak şartı koyuyor!

Kayıt yok, sıra yok, tarım araçlarının musaitlik durumuna göre çiftçiler herhangi bir ücret ödemeden temin edebilecek.

BAŞKAN DÜZ; "300 DÖNÜM ARAZİ SİYEZ VE SARI BUĞDAY TOHUMUYLA BULUŞTURUYORUZ"

Çamoluk Belediyesi belirlediği 300 dönüm araziye Çamoluk'un tescilli ürünü, buğday türlerinin atası, siyez buğdayı ve sarı buğday ekimine hazırlanıyor. Yörede ses getirecek projede, çalışmalar başladı. Tarlalar sürülme işlemi gerçekleştikten sonra tohumlar toprakla buluşacak.

300 dönüm arazide ortalama 90 ton buğday elde edilmesi planlanıyor. 1 ton sarı buğday işlenip ögutulmesiyle yaklaşık 800 kg un elde ediliyor.

Günümüzde dünya genelinde yaklaşık 5 Bin farklı buğday çeşidi yetiştirilmektedir. 

5 BİN FARKLI TÜR BUĞDAYIN ATASI SİYEZ'İ ÖZETLEYECEK OLURSAK.

Siyez buğdayı yüksek miktarda antioksidan içerdiği için hücre yapısını da korumaktadır.

Zengin bir lif kaynağına sahip olan siyez buğdayı bağırsakları temizleyerek sindirimi de kolaylaştırır.

Siyez bulgurunun glisemik indeksi oldukça düşüktür. Folik asit miktarı yüksek olan siyez buğdayı anne sütünü de arttırmaktadır. Siyez buğdayı radyasyona karşı dayanıklı olması sebebiyle bazı ülkelerde savaşlara karşı stoklarda bekletiliyor.

Siyez buğdayı kanseri de önlemesi ile bilinir.

Yüksek oranda minerale sahip olan siyez buğdayı mide rahatsızlıklarına da iyi gelir. Siyez buğdayının yağ oranı düşük olduğu için kolesterol de içermemektedir. Siyez buğdayının protein değeri yüksek olduğu için karbonhidrat değeri de çok düşüktür. B1 vitamini yoğunluğu bulunan siyez buğdayı sinir ve sindirim sistemine de iyi gelir.

Haber: Murat Özdemir.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2022, 22:48

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205