Çamoluk Dondu

Yoğun kar yağışı ve don, Çamoluk'ta hayatı zorlaştırıyor.

Çamoluk Dondu
 4 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve  beş gündür  devam eden karyağışı Çamoluk ile köylerin irtibatını kesti.
Yüksek kesimlerde kar kalınlığının  1,5 metreyi bulduğu  yöyermizde, akşam saatlerinde başlayan dondurucu soğuklarla birlikte yoğun bir şekilde don olmaya başladı.
Yaşanan don olayları nedeniyle  bacalar  kartpostallık aynı zamanda da tehlikeli  buz sarkıklarıyla doldu.
Yetkililerden aldığımız bilgilere göre iki gündür tatil olan Çamoluk'ta ki okulların yarın (09/01/2013 Çarşamba günü eğitime başlayacağı bildirildi.

Köy yollarının ulaşıma kapalı olaması, taşımalı sistemle okula gelen bir çok öğrenciyi  mağdur edeceği iddia edildi.
Çamoluk Haber'in edindiği bilgilere göre,  şu ana kadar  Kutluca Köyü, Taşçılar Köyü ve Çakılkaya Köyü yolları ulaşıma açık,  diğer köylerin yolları,  yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapalı.

Olumsuz hava  koşullları nedeniyle Giresun genelinde  390 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Ayrıca 
 Eğribel Geçidi ile Kurtbel yolunun da kar nedeniyle  ulaşıma kapadığı açıklandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çamoluk'tan İstanbul'a giden yolcu otobüsünün, Seme Deresinde yolda mahsur kaldığı ve  Gölovadan gelen kurtarma ekibinin yardımıyla, akşam saatlerinde kurtarılarak yoluna devam ettiği bildirildi.
Yine Pazartesi Çamoluk pazarı için köylerden gelen az sayıdaki vatandaşlardan bazılarınında  dönüş yolunda yolda kaldıkları ve traktörler yardımıyla köylerine ulaştıkları açıklandı.
Son aldığımız bilgiye göre iş makinası operatörlerinden Harun Taşçı'nın sözleşmesi yenilenerek göreve başladığı ve kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların başladığı bildirildi.




Çamoluk Haber


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205