Çamoluk İstişare Toplantısı Yapıldı.

Çamoluk'un sorunları istişare toplantısında gündeme taşındı.

Çamoluk İstişare Toplantısı Yapıldı.


Çamoluk Derneğinin organizasyonu ile Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz İl Genel Meclis Üyesi  Muammer Güleç ve Belediye Meclis Üyeleri, Köy  Mahalle Dernek Başkanı , Yönetim Kurulu Üyeleri ile  bazı köy muhtarlarının katılımıyla İstanbul Çamlıca'daki Çamoluk Dernek Merkezinde  yapıldı.
14 Aralık 2019  Cumartesi akşamı yapılan toplantıya köy temsilcilerinin ilgisi yoğun oldu.

Toplantıda Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz ve Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin birer konuşma yaparak katılanları bilgilendirdiler.
İlk Sözü  alan Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik katılımın yoğun olmasından dolayı teşekkür ettiği konuşmasında, Çamoluk Derneğinin  yaptığı işlerle Türkiye'nin en büyük derneği olduğunu, her yıl 700 öğrenciye burs verdiklerini söyleyen Hacı Canik, Çamoluk Derneğinin 19 Ocak 2019 pazar günü kongresinin olacağını ve bu kongrede de  tekrar aday olacağını açıkladı.
Hacı Canikten sonra söz alan Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, Seçildikleri günden bu güne kadar Çamoluk'a yaptıklarını anlattığı konuşmasından sonra, Çamoluk'un nüfus sorununa işaret ederek zamanın daraldığını dile getirdi.
Hizmetin insana yani nüfusa göre yapıldığını  söyleyen Fatih Düz, daha çok hizmet almanın nüfus artışından geçtiğini ifade etti.
Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz'den sonra söz alan Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin'de il özel idaresi ve Çamoluk Kaymakamlığı tarafından köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Kaymakam Efecan Şahin Çamoluk'un içme suyu sorunu olmadığını fakat kontrolsüz biçimde yapılan hayrat çeşmeler nedeniyle doğadaki suyun istenildiği gibi kullanılamadığını söyledi.
Efecan şahin, ayrıca yaylalarda yapılan kaçak yapılar konusunda da vatandaşlara uyarılarda bullundu. Mevcut dönemde yaylalara  gelişi güzel kaçak yapı yapmanın kesinlikle yasak olduğunu, bu konu hakkında muhtarların ve köy ihtiyar heyetlerinin gereken bilgileri edinmesi gerektiğini ifade etti.
Çamolukluluların ilçeye aidiyet duygularını da takdir ettiğini dile getiren  Kaymakam Efecan Şahin, bazı konuların vatandaş devlet işbirliği ile daha rahat aşılacağını dile getirdi.

Çamoluk hashahanesi için de iki yerin tespit edildiğini bu yerlerden biri sinin hazineye ait olduğunu  bir diğerinin de belediyeye ait olduğunu açıklayan Kaymakam Efecan şahin her iki yerin de sağlık bakanlığına bildirildiğini ifade etti.
Köylere yapılan gölet çalışmaları nedeniyle yolların bozulduğunu  bununla ilgili de girişimlerde bulunulduğunu söyleyerek, özellikle Kutluca Köyü  ve Akyapı Köyü yollarının bu çalışmalardan çok etkilendiğini söyledi.
Çamoluk'taki sokak hayvanları içinde çalışmaların olduğunu söyleyen Efecan Şahin, vatandaşların yazın besledikleri hayvanları sonbaharda sokağa terkederek gittiklerine dikkat çekti.
Sunuculuğunu kadir Alegöz'ün yaptığı toplantı sonunda soru cevap kısmı ile devam ederek daha sonra hatıra fotoğrafı ile son buldu. 
Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 11:58

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205