Çamoluk Müftülüğünden Yüreklere Dokunan Kampanya “Veren El Alan Elden Üstündür”

Çamoluk Müftülüğünden ihtiyaç sahipleri için anlamlı kampanya

Çamoluk Müftülüğünden Yüreklere Dokunan Kampanya  “Veren El Alan Elden Üstündür”

Çamoluk Müftülüğü bu yıl  Ramazan Ayı nedeniyle Çamoluk ilçe Merkezi, Mahalle ve köylerde bulunan ihtiyaç sahipleri için çok anlamlı bir kampanya düzenliyor.

“Alan el veren elden üstündür” sloganı ile Çamoluk genelindeki zenginler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görmeyi amaçlayan Çamoluk Müftülüğü Ramazan ayı süresince,

mahalle ve köylerdeki İmam Hatiplerin destekleri ile ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, onlara  yardımcı olabilmek için bir çalışma başlatıyor.

Çamoluk Müftüsü Mahmut Ateş’in bizzat koordine edeceği yardım kampanyası için Çamoluk içi ve İstanbul’daki İş Adamı ve yardım yapabilecek maddi durumu iyi olanlara bir çağrıda bulunarak; Çamoluk genelinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi istendi.

Yapılacak olan fitre,zekat,sadaka gibi bağışların yalnız Çamoluk genelinde değerlendirileceği kampanya ile ilgili,Çamoluk İlçe Müftülüğünce yapılan açıklamada;

 İlçemiz ve köylerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine maddi olarak destek olabilmek amacıyla İlçe Müftülüğümüzce bir kampanya başlatılmıştır.

İlçe Müftülüğümüz, tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını gidermeyi ve bu ailelere yardım yapmak isteyen kişi ya da kuruluşların yardımlarının yerine güvenilir bir şekilde ulaşmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Aynı zamanda zengin ile fakir arasında köprü vazifesini de yerine getirmektedir.

Müftülüğümüze bağlı köy ve mahalle camilerinde görev yapan din görevlilerimiz sohbet ve vaazlarında yardım kampanyasını cemaatine duyurarak varlıklı ve zengin olan kişileri bu kampanyaya destek vermeye davet etmektedir.

Ayni ve nakdi olarak elde edilen yardımlar İlçe Müftüsü ve din görevlileri aracılığı ile tespit edilen ihtiyaç sahiplerine bulundukları köy ve mahallere gidilerek teslim edilecek, bu sayede mübarek

Ramazan ayının temasına da uygun olarak, bu ayın bütün yönleriyle bir şifa ayı olduğunu hatırlatmak, her türlü günah ve hatadan hicret ederek ruhumuzu esaretten kurtarmak ve böylece huzur bulduğumuz,

halimizi Allah’a arz ederek aczimizi itiraf edip gurur, kibir gibi hastalıklardan kurtulmayı umduğumuz bir şifa ayını idrak edebilme şuuruna ulaşmak, alan el ile veren el arasında sevgi ve muhabbet köprüsü inşa edebilmektir.

Böylece, zekatlarımızla, fitrelerimizle, sadakalarımızla, diğer ayni ve nakdi yardımlarımızla kardeşliğimiz pekişecek, gönüller birleşecek ve hayat bereketlenecektir.

Bu itibarla, hali vakti yerinde olan varlıklı hayırseverlerimizin nakdi ve ayni yardımlarını, gerek köy ve mahallelerde görev yapan din görevlilerimiz aracılığı ile gerekse İlçe Müftülüğümüze gelerek yapmalarını arzu etmekteyiz denildi.

Çamoluk İlçe Müftülüğü İrtibat: 0 454 781 52 85

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 12:13

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205