Çamoluk'ta Kırsal Kalkınma Eğitimi Verildi!

Alucra- Çamoluk (ALÇAM) Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu derneği TKDK işbirliği ile üreticilere yönelik eğitim programı Çamoluk ilçesinde düzenledi.

Çamoluk'ta Kırsal Kalkınma Eğitimi Verildi!

Giresun'un Çamoluk ilçesinde Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması - LEADER Yaklaşımı IPARD Programında yer alan tedbir kapsamında “Çok Sektörlü Tabandan Tavana Kalkınma Strateji Planı” ve “Et ve Süt Ürünlerinin Modern ve Sürdürülebilir İşleme Teknikleri” eğitimleri Alucra-Çamoluk (ALÇAM) Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü iş birliğiyle Çamoluk Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitimlerin açılış konuşmasını ALÇAM Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Bulutay yaptı. Bulutay, konuşmasında:

“Çamoluk'da Kamu, Özel Sektör ve Sivil Toplum temsilcilerimizin ortaklığı ile kurulan ALÇAM Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği, ilçemizde sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmek sureti ile kırsal politikalarımızı geliştirmek için faaliyet göstermeye başlamıştır. LEADER yaklaşımıyla ilçemizdeki kırsal sorunlar için yenilikçi çözümler üretilmesini teşvik etmek ve yerel topluluğumuzun ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir görev üstlenmiş bulunmaktadır. Çamoluk ilçemizde Kırsal kalkınmaya katkı sağlayan, üreten ve faaliyet gösteren çiftçilerimizi, esnaflarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızı derneğimize üye olarak bu oluşum çatısı altında iş birliğine davet ediyorum. 2023 Eylül ayına kadar konu bazlı eğitimlerimiz olacak. Ayrıca paydaşlarımızın ihtiyaç duyduğu ekipman alımları derneğimizce gerçekleştirilecektir. " dedi.

Toplantıya Çamoluk Belediye Başkan Vekili Engin Gürsoy, Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar, Çamoluk Orman İşletme Şefi Bahri Küçükoğlu, ilçe kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, köy muhtarları ve esnaflar katıldı.

Alucra Haber 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 22:35

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205