Çamoluk Yetkililerinden 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Dünya engelliler günü pek çok açıdan farklı engellerin aslında engel olmadığına dikkat çekmek ve her engelin kendi içinde pek çok farklı sorunları olduğunu göstermek, engelli kişilerin katkılarını ve başarıları hedef alan konular üzerinde durulmaktadır. Çamoluk camiasından da 3 Aralık Engelliler Günü mesajları yayımlandı.

Çamoluk Yetkililerinden 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, sosyal medya hesaplarından Engelliler günü münasebetiyle birer mesaj yayımladılar.

BERBER; "İNSANI YAŞATKİ DEVLET YAŞASIN"

Kaymakam Berber mesajında; "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın meselelerine kalıcı ve köklü çözümler üretme yolunda kat ettiğimiz mesafelerin daha da güçlenmesi temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

DÜZ; "BU DÜNYADA HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ"

Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz mesajında şu ifadelere değindi; " Hepimizin engelli adayı olduğu bu dünyada, biz de birer engel olmayalım, farkında olalım. Engelleri hep birlikte aşalım.

Engelleri kaldırmak, hayatınızı kolaylaştırmak için bir gün değil her gün yanınızdayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hepimiz için farkındalığa sebep olsun" dedi.

CANİK; "SEVGİ'NİN OLDUĞU YERDE ENGEL YOKTUR"

Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik yayımladığı mesajında;  "sevginin olduğu yerde engel yoktur" Sadece aşılması gereken bir düşüncedir. Nasıl bitkilerin güneşe ihtiyacı varsa engelli bireylerin de sevgi ve saygıya ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Amacımız önce kalplerdeki engelleri kaldırarak tüm vatandaşlarımızın birlikte uyum içerisinde karşılıklı saygı ve sevgi ortamında yaşayabildiği bir Türkiye’nin inşasıdır" dedi.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2022, 18:25

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205