Çamoluk’a Yakışmıyor

Çamoluk'un Çöp sorununun bir an önce halledilmesi gerkiyor.

Çamoluk’a Yakışmıyor
 
       Çamoluk Belediyesinin topladığı çöpleri Kurukol Mahallesi altındaki Dere Yatağına dökmesi Çevre kirliliğine sebep oluyor.
Çamoluk ve çevresinden toplanan Tonlarca çöp’ler  Irmak yatağına dökülüyor. Dökülen çöpler zaman zaman yakılmak suretiyle imha edilmeye çalışılıyor.  Yakılan çöplerden bir kısmı  yakılamadan dere  yatağına  gidiyor.
Çöpün dağınık ve düzensiz olması da ayrı.
 Irmağa dökülen bu çöpler, İnsan hayatını  olumsuz bir şekilde etkilemektedir.
Sulama suyu, içme suyunun karşılandığı Kelkit Irmağı dökülen bu çöpler nedeniyle  kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.
Özellikle yaz aylarında serinlemek için suya giren vatandaşlarımız için hayati bir önlem taşımaktadır.
        Çöp Toplama yerinin bulunduğu alan  Zağpa grup yolu yanında ve Yusufeli köyü yerleşim yerinin 200 mt yakınındadır.Burada bulunan kişilerin sürekli şikâyetçi oldukları bildirildi.
        
Konu ile ilgili olarak yetkililerden aldığımız bilgiye göre , 2010 yılında gündeme gelen ve Kelkit Vadisi Çöp sorunun büyük ölçülerde halledileceği  birlik kurulduğu ve bu birliğin ortak yer tesbiti neticesinde bölgedeki ilçelerin( Şebinkarahisar,Suşehri,Alucra,Akıncılar,Çamoluk,Gölova ) çöplerinin ortak bir yerde toplanacağı açıklandı. Konunun önümüzdeki Mart ayında tekrar gündeme gelebileceğini açıklayan yetkililer, tesbit edilen yerin de Suşehri Şebinkarahisar arsında bir yer olabileceğini söylediler.
 
Mustafa Tepetam
Çamoluk Haber





YORUM EKLE
YORUMLAR
BURAK SEZER
BURAK SEZER - 13 yıl Önce

belediye açısından ciddi zaafiyet.çevre Allah ın emanetidir ve korumak kutsal bir iştir hatta mazeret bile kabül etmez.lütfen yetkililer gereğini yapsınlar, temizlik imandandır.

mehmet torun
mehmet torun - 13 yıl Önce

gerçekten yakışmamış güzel çamoluk a bu görüntüleri bakarlarda sn beldiye başkanımız ve yetkililer ömnemi ni alırlar .................................. ayrıca çamoluk habere de teşekür ediyoruz bu önemli haberi yayınladıgı için

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205