Çamoluk’ta Eller, Yağmur İçin Duaya Kalktı

Çamoluk’ta Eller, Yağmur İçin Duaya Kalktı

 Çamoluk’ta Eller, Yağmur İçin Duaya Kalktı

Çamoluk yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Derneği,Muhtarlıkları ve Çamoluk Belediyesi ile ortaklaşa üç asırlık geleneği yaşattılar.
Yaklaşık üç asırdır devam eden gelenek bu yılda  büyük katılımla gerçekleşti.
Çamolukluların yağmur yağmadığı zaman yağmur duası,yağdığında da şükür duası olarak  yaptıkları hayran etkinliklerine,Çamoluk’un diğer köylerinden de katılım oluyor.
Bu yıl düzenlenen etkinliğe Başta Çamoluk Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Özcan Çinici,İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kürkçü,Çamoluk Müftüsü,Yusuf Yaşar Garnizon Komutanı,Eski Çamoluk Nüfus Müdürü Özcan Durmuş,ve Ak Parti Çamoluk Belediye  Başkan Aday Adayı Savaş Akarçeşme katıldılar.
Etkinlik Öğle Namazının kılınmasıyla birlikte,yapılan yağmur/şükür duasıyla devam etti. Daha sonra etkinliğe katılanlara,ikramlar yapıldı.
Etkinlik için İstanbuldan  da katılımın olduğu bildirildi.
Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri dernek başkanı Rüstem Sakızcı yaptığı açıklamada;Etkinliğin çokgüzel geçtiğini ve katılımın kendilerini memnun  ettiğini açıkladı.
Sakızcı,”Davetimize katılan Protokol,halk, her kese teşekkür ediyorum,bizi yalnız bırakmadılar.
Ayrıca bu davetin gerçekleşmesi için,
canla başla çalışan yönetici arkadaşlarıma,Muhtarlara,ve hizmet eden gençlere  ve İstanbul’dan bize araç tahsis eden esenler Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Çamoluk Haber








YORUM EKLE
YORUMLAR
fuat tatar
fuat tatar - 11 yıl Önce

belediyenin kurum olarak yagmur duasına katkısı yoktur her birey gibi başkan ve şalışanları herkes ne kadar katkı yapıyorsa o kadar katkı yapıyolardır

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Yüce mevlam yapılan duaları kabul etsin. Hayırlı ve bereketli yağmurlar yağdırsın.
Sayın hemşehrilerim, her şey cenabi Allahın takdiri ilahisidir. Ol der olur. Ancak biz insanlarada bir çok görevler düşmekte. Örneğin kullandığımız suyu çok dikkatli harcamalıyız. Nasıl ki ırmak kıyısında abdest alsakda suyu israf etmeyeceğimiz gibi.
Yine kışın boşa akan derelerimiz üzerine SU TOPLAMA HAVZALARI yaparak suyumuzu kurak zamanlardada kullanabiliriz. Bahçelerimize DAMLAMA SULAMA teşkilatı yaparak israfı önleyebiliriz. Unutmayalım ki damlama sulamada yüzde yetmiş su tasarrufu bulunduğu gibi ağaçlarda ve fidelerde oluşacak hastalıklarıda önlemiş olacağız.
Aslında su toplama göletleri sanıldığı kadar zor bir iş değil, ancak yöremizde ve ülkemizde bu sistem pek araştırılmamış ve uyğulamaya geçilmemiş.
Böyle bir öneri sunulduğunda maddi imkanlardan bahsedilir, ancak tüm köylerimizde her yıl düzenli FESTİVALLER YAPILIR.
Allahım tüm dualarımızı kabul etsin, amin.

Cengiz METİN
Cengiz METİN - 11 yıl Önce

Her şeyden önce bu programı geçen yıllardan daha çok başarılı geçmesidir. Bunda Başta dernek başkanı ve yönetiminin katkısı çok büyüktür. Ayrıca eksik haberler yapılmış o haberi Çamoluk habere ya iletende yada haberi yapanda hata var lütfen haberi düzeltelim 1.si o programa sadece Belediye başkan aday adayı olarak Sayın Savaş AKARÇEŞME değil Sayın Cengiz METİN bey ayrıca Turgay YENİCE bey de katılmışlardır Ayrıca fotoğrafları da eksik yada bilinçli koymuşlardır bu haberin düzeltilmesini rica ediyorum.

Editör
Editör - 11 yıl Önce

Cengiz Bey öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Bize haberi gönderen arkadaşlar,sizleri ev sahibi gördüğünden dolayı,belirtmemişler durum bundan ibarettir. Aksi halde her hangi bir aday adayına karşı olumlu yada olumsuz duruş sergileyerek yayın yapmıyoruz.Çamoluk'a hizmet etmek isteyen Her aday bizim için değerlidir. Editör

Cengiz METİN
Cengiz METİN - 11 yıl Önce

Sayin editörüm hassasiytinize inancımız da şüphe yoktur tabi olarak. Haberin düzeltilmesini de temennihimizdir.saygılar

EZGİ SAKIZCI
EZGİ SAKIZCI - 11 yıl Önce

ÖNCELİKLE HER ETKİNLİĞİMİZİ BURADA GENİŞ KİTLELERE DUYURAN ÇAMOLUK HABERE TEŞEKKÜR EDERİZ.
AYRICA HERSENE AYNI OLUYOR BURAYA KATILAN SADECE MİSAFİRLERİN İSMİ YAZILIYOR KENDİ KÖYLÜLERİMİZİ YAZACAK OLURSAK SAYFALARA SIĞMAZ BEN EMEĞİ GEÇEN BU ETKİNLİĞE KATILMAK İÇİN İSTANBULDAN ÇAMOLUĞA GİDEN FEDAKAR KÖYLÜLERİME VE KOMŞU MAHALLE VE KÖYLERDEN KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

Şahin tatar
Şahin tatar - 11 yıl Önce

S.a degerli hemşerilerim bu habere bır yorum da ben yapmak istedim .çamoluk yagmur duası merasimimiz bu senede muthiş geçti yanlız dıger senelerde kotu degıldıkı zaten sadece oradakı ambıansı ılk defa goren arkadaslarımıza mukkemmel gelmıs olabılır cunku tadını ılkkez aldılar bu kulturel ve geleksel gezı ve ıbadetımızın ayrıca bu falıyet suresını bılmedıgımız kadar eskı bır olaydır 1960 gıbı yanılmıyorsam derneginiz yagmur duası organizasyonunu yuklenmiş durumdadır bu organızasyonu dernek yonetımı koylusunden guc alarak gerceklestırmeye devam edıyor beledıyenın yagmurduası organızasyonuyla vatandas olmaktan harıc hıcbır alakası yoktur kendılerını aday olarak acıklayan arkadaslarımıza basarılar dılerız adaylarımız degerli abilerimiz sayın cok saygı deger turgay yenıce beyfendı cengiz metin ve savas akarcesmeye canı gonulden basırılar dılerım ayrıca ısımlerını hatırlayamadıgım dıyer adaylarımıza basarılar dılerım

HASAN  MEMİÇ
HASAN MEMİÇ - 7 yıl Önce

BİZİM KUNDURA ESENLER ÇAMOLUK HASAN MEMİÇ USLUCA KÖYÜ ATATÜRK CADESİ NO 6 ESENLER TEL 0535 951 36 93 İSTAMBUL CAD

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205