Dulundas Çamoluktan Ayrılıyormu?

Dulundas Mahallesi Çamoluktan ayrılarak Köy olmak istiyor.

Dulundas Çamoluktan Ayrılıyormu?
Dulundas Çamoluktan Ayrılıyormu?
 
1992 yılın da Çamoluk’un İlçe olmasıyla birlikte Çamoluk Merkez’e yakın köyler Köy statüsünden ayrılarak  Çamoluk’un mahallesi olmuştu.
Mahalle olan Köyler arasında Dulundas Köyü  vardı.
Dulundas Mahallesi aradan geçen 19 yıldan sonra tekrar Köy Statüsüne kavuşabilmek için 28 Kasım 2010 da Referandum’a gidiyor.
Referandumda  Köylülere Çamoluktan  ayrılıp ayrılmayacakları sorulacak(mahalle olarak)
 
Öncülüğünü Dulundas Mahallesi Muhtarı Ahmet Çoraksu’nun yaptığı komisyonun daha önce Çamoluk Belediyesine Müracaat ederek Çamoluk tan ayrılma isteklerini bildirdikleri ancak Çamoluk Belediye Encümeni yapılan toplantı sonucunda hiçbir mahallenin Çamoluktan ayrılmasını istemedikleri açıklamasının yapıldığı bildirildi.
Yapılan Çamoluk Belediye Encümen açıklamsından sonra ayrılma komisyonunun Referandum’a gitme kararı aldıkları bildirildi.
Dulundas Mahallesinin ayrılma gerekçelrinde Mahallelerine gerekli hizmetlerin gitmediği ve çevre Köylerin yollarının asfaltlandığı ancak Dulundas Mahallesinin Çamoluk’a giden yolun halen asfaltlanmadığı dile getirilmekte. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Çamoluk Belediye yetkilileri Dulundas’ın  Yol asfaltlanmasının 2011 Belediye  yatırım planında olduğunu ve 2011 de yolların asfaltlanacağını açıkladılar.
Yine yetkililerden aldığımız bilgiye göre bir mahallenin ayrılabilmesi için Belediye Encümen kararı gerektiği bildirildi.
Yapılacak  olan referandumla ilgili farklı senaryolar konuşuluyor.
Bunların en başında gelen ise Yapılan 2009 Belediye seçimleri olduğu,Seçimleri mevcut iktidar partisine karşı( Ak Partinin adayı Dulundas Mahallesinden Mürsel Bakırhan idi)Saadet Partisinin kazanmasından sonra bazı kimselerin mahalle bazında ayrılmaları gündeme getirerek Belediyeyi zor durumda bırakmak istediklerini bunun içinde böyle bir çalışmanın olduğu yapılan bu çalışmalara Çamoluktan da destek verenler olduğu açıklandı  . Yine konuşulanlara göre Kurukol Mahallesinin de daha önce  böyle ayrılma istek ve müracatları  olduğu ve onunda Belediye Encümen’i tarafından Kabul edilmediği bildirildi.
Çamoluk Haber
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
sakarcesme
sakarcesme - 13 yıl Önce

Köydes Projesi Nedir ?
Kentlerde yaşayan nüfusun özellikle kırsal alanlardan kente göç sebebiyle hızla arttığı ülkemizde hem kırsal alanlardaki kalkınma ve gelişmişlik sorununun aşılabilmesi, hem de kentlerdeki aşırı nüfus artışının dengelenebilmesi için kırsal kalkınma çok büyük önem taşımaktadır. Kırsal kalkınmanın da en önemli gerekliliği kırsal alanlarda yaşam kalitesinin yükselmesini sağlayacak temel fiziki altyapı hizmetlerinin sağlanmasıdır. Bu anlamda gösterilecek çaba, verilecek hizmetler ve ülkemiz koşullarında özveri ile bu alana ayrılacak mali kaynaklar kentlerde ve kırsal alanlarda yaşanan bir çok sorunun çözümüne katkıda bulunacaktır.
Bu doğrultuda, İçişleri Bakanlığınca 2005 yılında KÖYDES (Köy Altyapısını Destekleme Projesi) başlatılmıştır. Temel amacı kaynak yetersizliği sebebiyle mevcut yatırım programlarında kapsama alınamayan, alınmayan köylerin ve bağlılarının içme suyu ve yol sorunlarının Vali ve Kaymakamlar önderliğinde İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığı ile mahalli imkan ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılarak kısa sürede ve düşük maliyetle çözülmesi olan KÖYDES Projesi ile kırsal altyapının iki önemli unsuru olan Yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılmasına önemli katkılarda bulunulması hedeflenmektedir.

karlıdağ_28
karlıdağ_28 - 13 yıl Önce

bu haberi bu kadar çarpıtmanın bi mantığı yok,dulundas mah denilen yerde hiç çöp toplanıyomu,bir defa bel ait iş makinası gitmişmi oraya boş lafları bırakın.dulundas mah orköy olmasına rağmen mah gözüktüğü için hizmet alamıyo.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205