Gazete gitmeyen ilçe, Çamoluk

Çamoluk Kaymakamı Adem Uslan Dernek Başkanları ile tanışma toplantısı düzenledi.

 Gazete gitmeyen ilçe, Çamoluk

 

13 Mart 2012 tarihinde Çamolukkaymakam olarak atanan Adem Uslan için,  İstanbul Çamlıca da ki,Çamoluk Dernek Binasında Denek Başkanları ile tanışma toplantısı düzenlendi.

 

15/05/2012 Salı günü akşam 19:00’da başlayan toplantıda  çeşitli konular gündeme geldi.

 

Kaymakam Adem Uslan Yaptığı konuşmada,kendisinin tek gündemi olduğunu  bu gündeminde Çamoluk’un giderek azalan Nüfus sorunu olduğunu söyledi.

Dernek başkanlarının görüşlerini alacağını açıklayan  Uslan,”Buraya kadar gelerek bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum.Her ne sebeple olursa olsun Çamoluk’a yolunuz düştüğünde kapım sizlere sonuna kadar açık gelebilir ve düşüncelerinizi orad da dile getire bilirsiniz dedi.

Daha sonra  söz almak isteyenlere mikrofon’un uzatıldığı toplantıda ,bir çok dernek başkanı söz aldı.

Kaledere Köyü Dernek Başkanı Yavuz Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, Çamoluk’un geri kalmışlığına vurgu yaparak  geceye damgasını vuran  konuşma yaptı.

Karaosmanoğlu 2012 yılında daha henüz günlük gazetelerin ulaşmadığı  bir ilçe olduğunu söyledi Çamoluk’un.

Kendisinin bu sorunun giderilmesi için mücadele ettiğini ancak başarılı olamadığını söyledi.

 

Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Dernek Başkanı Rüstem Sakızcı’da yaptığı konuşmada, Yetkililer tarafından bir çok hizmetin henüz başlamadan, açıldığı ilan edilerek vatandaşların aldatıldığını söyledi.

Sakızcı bu konuya örnek olarak Çamoluk Sağlık Ocağının hastane olmasıyla ilgili  üç kez farklı zamanlarda hizmete açıldığı yönünde  açıklamaların olduğunu söyleyerek vatandaşların aldatıldığını söyledi.

Rüstem Sakızcı son açıklamalarda da  hastanenin Haziran ayında açılacağının ilan edildiğini söyledi.

Bu gibi durumların yaşanmaması için,Yetkililerin  bu konularda olur olmaz açıklamalardan kaçınmalarını söyledi.

 

Aracısız Hizmet

 

Gecede söz alanlardan Kutluca Köyü Dernek Başkanı kazım Karaçoban da farklı bir konuya değindi.

Kazım Karaçoban Yaptığı konuşmada, “Giresun ile Çamoluk’un Coğrafi ve Fiziki şartlar olarak uyuşmuyor,Çamoluk ile Giresun arasındaki mesafe  185  km.  Bu şartlardan dolayı Giresun’un mevcut Valisi Dursun Ali Şahin deyim yerindeyse  karınca gibi çalışıyor. Her ilçeye  günde bir iki defa uğrayan valimiz, malesef göreve geldiği günden itibaren Çamoluk’a bir kez gelebildi.bu nedenle Kaymakamlık makamı Çamoluk için çok önemli,biraz önce Dernek Başkanları için söylemiş olduğunuz “Kapılarım sonuna kadar açık”  cümlesinin vatandaşlar içinde geçerli olması gerekir”. dedi.

Karaçoban Vatandaşların Kaymakamlık makamına   hiçbir aracıya gerek kalmaksızın ulaşmaları gerekir dedi.

 

Dernek Başkanların dan gelen bir soruya karşılık kaymakam Adem Uslan Kendi dönemlerinde çekilen kuraların en kötüsünün Çamoluk olduğunu söyledi.

Çamoluk’tan arkadaşları olduğunu ve arkadaşları dolaysı ile  de Çamoluk hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Kaymakam Uslan Ağaçlandırmaya büyük önem verdiğini ve nerede bir boş yeriniz varsa söyleyin biz ağaçlandıralım dedi. Ceviz fidanı da verdiklerini söyleyen Uslan,özel araziler içinde kredilendirme sistemiyle ağaçlandırma çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

 

Görev süresi boyunca yaşlılar ve eğitime özel gayret göstereceğini söyleyen Çamoluk Kaymakamı,bu işleri daha sonra görev alacağı  yerlerde de sürdüreceğini söyledi.

 

Toplantı sonunda Salon kapısına gelen kaymakam Uslan misafirleri ile tet tek tokalaşarak veda etti.

 

Çamoluk Haber











 

 

 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

KİMSE DARILMASIN, ancak yıllarca BAL FESTİVALLERİ yapılmakta, yine köylerde KEŞKEK, DUT festivalleri yapıldı. Kasabadan ilçeye geçiş 21 sene oldu ve hala dağlar kadar problemler var ise bu güne kadar boşa harcanan vakti tartışmalı ve FESTİVALLERE BİR SON VERİLMELİ.
Öncelikle bölgemiz insan yaş ortalaması 60 ila 80 olduğunu düşünürsek yaşlılarımızın refahı için projeler üretmeli.
İlk etapta köy dernekleri 40 - 50 metre karelik TOPLU KONUTLAR İNŞAA edip köylerde sürekli yaşamı sağlamalı.
Yine HUZUR EVLERİ YAPILMALI ve adı devre mülk veya kiralık gibi lanse edilip bakıma ihtiyacı olan insanların köyde kalmalarını sağlamalı.
Genç nüfusu köye getiremediğimize göre emekli büyüklerimize sahip çıkıp çamoluk ilçe ekonomisini canlandırabiliriz.
Unutmayalım ki osmanlı devleti bir çok huzur evleri ve aş evleri yapmış ve insanların daha ferah yaşamalarını sağlamıştır.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205