Kaymakam Yaylaları Ziyaret Etti.

Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin yaylaları ziyaret etti.

Kaymakam Yaylaları Ziyaret Etti.

5 Ağustos 2019  Pazartesi günü Ozan, Gürçalı, Eğnir ve Sarpkaya Köyü Muhtarlarının daveti ile gerçekleşen ziyarette,  Kaymakam Efecan Şahin'e Karakol komutanı ve Emniyet Amiri de eşlik etti.

Berdiya yaylaları olarak anılan, Sarpkaya,Gürçalı,Bayır, Ozan, Eğnir Yaylaların bulunduğu bölgeyi gezen kaymakam ve beraberindekiler  vatandaşlar dan bilgi alıp onların sorunlarını dinlediler.

Yaban Keçisi avlak alanı olan  bölgede Kaymakam  ve beraberindekiler, gezilerinde yaban keçilerine denk geldiler. Kaymakam Efecan Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Eğnir Köyü sırtlarında 4 dağ keçisine rastladık. Bâkir kalan bu bölgede bu güzel manzaraları görmek istiyor isek doğayı korumalı ve kaçak ve kontrolsüz avlanma ile mücadele etmeliyiz".

Ayrıca yaylalarda sürü otlatan çobanlarla da görüşen Kaymakam Efecan Şahin, çobanların sorunlarını dinleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaymakamın yayla ziyaretinden menun olan vatandaşlar da, Kaymakama teşekkür ettiler.

Ozan Köyü Dernek Başkanı Ayhan Altun'da Katılımından dolayı Çamoluk Kaymakamı ve beraberindekilere teşekkür etti.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2019, 09:21

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa fazlaoğlu
Mustafa fazlaoğlu - 4 yıl Önce

Sn kaymakam bey ben gürcalı köyündenim bizim bu yaylanın kiraya verilmesin den şikayyetciyim bu yaylacılar geldi geleli bizim köy halkı olarak huzurumuz kalmadı çamoluk düşecek diye gelip ikametkahıöızı oraya alıyoruz yanlız yakında yaylacılar bizim koymayacak gece gec saatte 2 de 3de yayla ya araba cıkıyor bir kaç kez denk geldim bu yaylacılar bence başka şeyler peşin deler duyumlarımıza göre koyunların bazıları köyde yaşayanların üste almiş lar ve biz haçözü mh lesinde ki insanlar korkuyor yaylada adam öldürme olayı olmuş diyede bir söylenti var ne kadar doğru bilmiyorum ama size şunu arz ederim ki bu insanlar yanınına gelen ler var ben birkere köy girişinde rastladım konuştuk adamlar türkceyi zor konuşuyorlar ve halil ağa yaylacının yanına geldiklerini söylediler cok şüpeli hareketleri var idi bende arkalarından arkadşlarla gittim ve yaylanın boğazda karşılaştık gıderken coban işten cıktı onu almaya geliyorum dedi gelirken halil ağa et yemeye cardı dedi dönüşte arabada üç kişi vardı ama koltuklara yatmişlar gözük me mek için muhtarımız veli düztaşa haber verdim pilakayı verdim geri dönüş yaptı yaylacının yanı na gitmişler dedi benşm kafamda hep şu var bunlar yaylaya geleli 10 yılı gecmiştir haberleri hep izlerim karedenize de terör hemen hemen bu yıllara tekamül ediyor bu koyun bahanesine bizim ordan geçiş yapıyorlar olabilirmi? Arabadaki o hareketlerini görünce hep aklıma bu soru işareti kaldı sizden ricam şu köyümüzü bu yaylacı beLasından kurtarmanızı istiyorum bu köyün onun verdiği paraya ihtiyacı hiç yok yaylacıyı köylüler olarak istemiyoruz ve yaylalarımızı o insankardan kurtarmanızı arz ederim saygılarımı sunarım ve bu konuyu içişleri bakanımısülayman soyluya illetim giresun valimizede ileteceğim bu koyun yayma işi olmadığını köyde herkes biliyor artık saygılarımla

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205