Kerbela Şehitleri Kayacık Köyünde Anıldı!

Kayacık köyü Muhtarlığı, Kayacık köyü Cem Evi, Çamoluk Müftülüğü ve Çamoluk Kaymakamlığının organize ettiği Kerbela Şehitlerini anma programı 13 Ağustos'ta Kayacık köyü Cem Evi'inde gerçekleşti.

Kerbela Şehitleri Kayacık Köyünde Anıldı!

Programa Giresun Valisi Enver Ünlü, Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber, Çamoluk Belediye başkanı Fatih Düz, MHP Giresun il meclis üyesi Dursun Duyan, Çamoluk Müftüsü Mahmut Ates, bazı köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Program Çamoluk Müftülüğü din görevleri tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak başladı. Daha sonra okunan Kuran-ı Kerim'in Türkçe meali açıklandı.

Kayacık Köyü Muhtarı Faruk Kartal kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kartal programa katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti. Daha sonra mikrofonu Kayacık Köyü Cem Evi Dede'si Durmuş Dede, kendi yazmış olduğu şiiriyle nameleriyle misafirlerine hoşgeldiniz dokunuşunda bulundu.Giresun Müftüsü Ramazan Topcan'da konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının başında özlem'le hasretini çektiğimiz bu tablonun mutluluğu içerisindeyiz ifadelerine değindi. Topcan konuşmasında, Ülkelerin ve Dünyanın kalitesi insanlardan geçtiğini, kaliteninde giyinen elbisede olmadığı, yaşamda olduğunu insanların eline, diline sahip olmalarını Ülkemizin bölünmez bir bütün olduğunu, ve ayrımcılığa nifak sokanlara, provakatörlere meyil vermeyeciğiz dedi.

Ve daha sonra Aleviliğin doğuşu ve gelişmesiyle ilgili kısa bilgiler verdi. Daha sonra kürsüye Giresun Valisi Enver Ünlü çıkarak bir konuşma yaptı. Ünlü konuşmasında Ülkemizin birlik ve beraberliğinden bahsederek bir olacağız dedi. Burada Kayacık köyünde sevgili canlarla bir arada olmanın özlemiyle bir çok programın iptal ederek programa katılım sağladığını ifade etti. Giresun Valisi Enver Ünlü gelişi esnasında Kayacık yolunu gözlemleyerek, kötü olduğunu ifade ederek, yolun medeniyet olduğunu, Çamoluk Kaymakamlığına yolun yapımıyla ilgili talimat vardiğini ifade etti. Ve sözlerine ek olarak, telefon, su, internet v.b bunların ihtiyaç olduğu ve yapılmasını ifade etti. Valilik makamının kapıları her zaman açık olduğunu ve dolayısıyla herkesin gelip burada derdini, sıkıntılarını paylaşabileceklerini dile getirdi. Alevi vatandaşların olduğu köy muhtarlarına birer Zülfikar kılıcı hediye edildi. 

VALİ ÜNLÜ; NİYAZIMIZ BİR, LOKMAMIZ BİR, DUAMIZ BİR!

Vali Ünlü Kayacık köyü Kerbela şehitlerini anma programı münasebetiyle sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi.

Bizler aynı topraklarda rızıklanan, kader birliği yapmış insanlarız. Bizler memleketimize ve insanımıza sevdalıyız.

Yaralarımızı ancak birbirimizin elleriyle sarabilir, birliğimizle ancak huzurlu yarınlara ulaşabiliriz.

Bu vesile ile bizlere gönüllerini açan değerli kardeşlerimizi, aziz canları, Ehl-i Beyt dostlarını sevgi, saygı, muhabbet ve hürmetle selamlıyor ve şükranlarımı sunuyorum.İlahi bereket ve feyzin, ihsan ve keremin bollaştığı, yasımızı derinden yaşadığımız bu günlerde değerli canlarla bir araya geldik"  İfadelerinde bulundu.

Cem evi misafir protokole gezdirildi. Cem Evi Dedesi Durmuş dede geleneklerinden bahsetti. Geleneklerine göre Durmuş Dede, bu Cem Evlerin hem mahkeme hemde eğitim yerleri olduğunu, burada herhangi bir sorun olduğunda yetkililerin çözüme kavuşturmaları, çözüme uymayanlarıda toplam tarafından dışlandığını ifade etti. Durmuş kısa bir dua yaparak, ilk ikramı Vali Ünlü'nün başlatmasıyla Aşure ikramlarında bulunarak program son buldu.

Haber: Murat Özdemir

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2022, 00:16

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet talat kesecek
ahmet talat kesecek - 2 yıl Önce

camoluk bal festival yap

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205