Korkulan Oldu, Köprü Sular Altında Kaldı

Günlerdir korku ile beklenen olay gerçekleşti.

Korkulan Oldu, Köprü Sular Altında Kaldı

İki ayda tamamlanacak  diye başlanan ve 6 ay geçmesine rağmen bitirilemeyen Çamoluk köprüsü, ilçe merkezi için tehlikeli olmaya başladı.

Yetkililerin ve vatandaşların endişe ile takip ettikleri,  geçiçi olarak yapılan Çamoluk Köprüsü, bu gün  ırmak suyunun debisinin yükselmesiyle birlikte sular altında kaldı.

Özellikle Ocak ayında bölgemizde etkili olan kar yağışları nedeniyle,  geçici köprünün karlar erimeye başladığınıda sıkıntıya sebep olacağı dile getirilirken, köprü inşaatının neden bu kadar uzun sürdüğü akıllarda soru işareti olarak duruyor.

Geçici olarak ulaşımı sağlamak adına yapılan köprü; Irmak yatağı daraltılarak yapıldığından, bundan sonraki süreçte de, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte eriyen karlar ve yaz yağmurlarının birleşmesi  sonucu yükselecek olan ırmak, ilçe için daha büyük bir tehlike arzediyor.

Korkulan senaryonun gerçekleşmesi halinde, yalnız ulaşımın tehlikeye girmesinden çok, ilçe merkezine de büyük zararlar vermesi ihtimali yüksek.

Köprünün sular atltında kalması Çamoluklu sosyal medya  kullanıcıları arasında da çeşitli espiri ve tepkilere neden oldu.

Konuyu gündeme taşıyan vatandaşlar, "Çamoluk'un iki yakasını bir araya getiren köprünün sular altında kalmasıyla birlikte

bundan sonra ulaşımın feribotla sağlanacak" diye espirili bir şekilde tepkilerini dile getirdiler.

.2021 Eylül  ayı başlarında başlanan ve iki ayda hizmete açılacağı ifade edilen köprünün, altı ayı aşkın sürede bitirilememiş olması akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2022, 10:35

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205