Lütfen Çamoluk'a Gitmeyin!!!

Zorunlu olmadıkça Çamoluk ve Köylere gelmeyin!

Lütfen Çamoluk'a Gitmeyin!!!

Çin'in Wuhan kentinde çıkıp tüm Dünyayı saran Corona (Covid 19) virüsü nedeniyle Çamoluk'ta da sıkı tedbirler alınıyor.

Yetkililer virüsün Çamoluk'a gelmemesi ve geldiğinde de kontrol altında tutulabilmesi için bir dizi tedbiri uygulamaya koydular.

İlçe giriş çıkışlarını kontrol altına alan  yetkililer;  ilçeye giren ve çıkanları sağlık taramasından geçirip ondan sonra  müsade ediyorlar.

Şüpheli görülen durumlarda vatandaşları sağlık  kuruluşlarına sevkederek buralarda sağlık taramasından geçmesi sağlanıyor.

Tüm bu önlemler alınırken, özellikle ilkbaharın gelmesiyle birliket İstanbul ve diğer büyükşehirlerden köylere gelen gurbetçiler konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Çamoluk Kaymakamlığı bu konuda  Muhtarlıklar, Çamoluk Derneği, Mahalle ve Köy Dernekleri ile irtibata geçerek, vatandaşların yaşanan bu sıkıntılı süreçte Çamoluk'a gelmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kaymakamlık yaptığı uyarılarda, bundan böyle kronik rahatsızlığı olan ve  65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahat belgeleri olmadan Çamoluk'a girişlerine kesinlikle müsade edilmeyeceğini açıkladı.

Özellikle Karadikmen Köyüne gelecek herkesin, 14 günlük izalasyon sürecine gireceğini ve bu konuda kesinlikle bir tavizin olmayacağını dile getirdiler.

Yapılan açıklamalarda, vatandaşların bulundukları yerlerde kalmaları istenirken, Çamoluk'un ortaya çıkacak bir salgına karşı sağlık altyapısının yetersizliği nedeniyle sıkıntıların yaşanabileceği ifade edildi.

Ayrıca ülke genelinde, kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş üzeri vatandaşlara uygulanan  sokağa çıkma yasağı nedeniyle oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gurubu'nunda  taleplere yetişmekte zorlanabileceği açıklandı.

Uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Çamoluk ve köylerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçları  Vefa Sosyal Destek Gurubu tarafından karşılanıyor.

Ayrıca Kronik rahatsızlığı olan ve 65 yaş  üzeri  vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal edenler için 3150TL para cezası uygulanıyor.

Sevgili Çamoluklular;

Covid 19 virüsü ülkemizde görüldüğü günden itibaren ülkemizde ve ilçemizde bu virüsün yayılmaması için tedbirler alınıyor.

Bu tedbirler hepinizin de bildiği gibi, "bizler için alınıyor".

Bu tedbirlere riayet edebildiğimiz sürece bu virüsten uzak kalma ihtimalimiz yüksektir.

Özellikle 14 günlük kuluçka dönemi nedeniyle çok tehlikeli olan bu virüs; maalesef dünyada bir çok ülkede zamanında alınmayan önlemler nedeniyle karşılarına ağır faturalar çıkarıyor.

Uzmanların yaptıkları açıklamalarda; virüsün kontrolsüz olarak yayılması halinde Dünya'da hiç bir ülkenin sağlık altyapısının  buna karşılık vermeyeceğini söylüyorlar.

Tüm bunlar gözümüzün önünde olurken, bizler henüz bu salgının başlangıcında neden tedbir almaktan imtina ediyoruz?

Gitmek için can attığımız köylerimiz sağlığımızdan çok mu önemlidir?

Bu virüs dış kaynaklı olduğu için maalesef ülkemize  dışarıdan geldiği gibi ilçemize de dışarıdan geldi,

Kendimizi ve sevdiklerimiz düşünerek uygulamaya konulan bu tedbirlere lütfen riayet edelim.

Etmeyenleri de uyaralım, uyarılarımızı dikkate almayanları yetkili makamlara bildirerek önlem almalarını sağlayalım.

Yetkililerimiz canla başla bu salgının bizim ilçemizde yayılmaması için mücadele ederken, bizler neden ısrar ediyoruz?

İlçemizde köylerimizde yerinde duruyor.

Bir ay geç gitseniz hiç bir şey olmaz ama, bir virüs götürseniz, gerektiğinde bir aile, bir mahalle, bir köy, yada bir ilçe günlerce izalasyon altında kalmak zorunda.

Değer mi?

DEĞMEZ!!!!

Lütfen Lütfen Lütfen!!!

Unutmayalım; Corona Virüsü alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 19:01

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muharrem MEST
Muharrem MEST - 4 yıl Önce

Devletimiz in aldığı karar Lara uymaliyiz ilcemizde kaymakligimiz polisimiz jandarmamiz sağlık personelimiz ellerinden geleni yapıyorlar biz vatandaş olarak yardımcı olmalıyız burdan da bizler için gece gündüz çalışan bu insan lara teşekkür ediyorum sagolsunlar inşAllah úlkemiz bu virüs belasından en kısa zamanda kurtulacaktır selam ve dua ile

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205