Osman Erilli Adı Yaşatılacak

Depreme dayanıksızlığı sebebi ile yıkılan Alucra İmam-Hatip'in yeni binası için temeller atıldı.

Osman Erilli Adı Yaşatılacak

Alucra ve bölge ilçeler için ayrı bir ehemmiyete sahip olan Alucra İmam-Hatip yeni hali ve yeni ismi ile eğitime devam edecek. Alucra İmam-Hatip'e yaptığı hizmetler başta bölge halkı olmak üzere birçok kimse tarafından bilinen ve geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Osman Erilli'nin ismi de bu sayede Alucra İmam-Hatip'in yeni binasında yaşatılacak. Depreme karşı dayanıksızlığı sebebi ile yıkılan Alucra İmam-Hatip binasının yerine yapılacak olan yeni binanın temel atma töreni bugün gerçekleşti. Törene bölgeden birçok vatandaşın yanında önemli isimlerde iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan törende öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Milli Eğitim Bakanın Ziya Selçuk'un mesajları okundu. Akabinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda sırayla Osman Erilli'nin oğlu Ali Erilli, Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Valisi Enver Ünlü ve TMSF Başkanı Muhittin Gülal konuşma yaptı.

TMSF Başkanı Muhittin Gülal yaptığı konuşmada Alucra İmam-Hatip mezunlarından olduğunu söyleyerek Alucra İmam-Hatip'e karşı olan şahsi hislerinden bahsetti ve böyle bir törende bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Gülal yaptığı konuşmada Alucra İmam-Hatip'in yenilenmesi konusunda bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri olduğunu ve Alucra İmam-Hatip mezunu olması hasebiyle bu iş ile kendisinin ilgilenmesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Gülal aynı zamanda Hacı Osman Erilli Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin 24 derliği, spor ve konferans salonları ile mütekamil ve tam teşekküllü bir yapı olacağını söyledi.

Törende Hacı Osman Erilli Anadolu İmam-Hatip Lisesi için temellerin atılmasının yanında Merkez Camii çevre düzenlemesi, taziye evi ve meydan projesi içinde start verildi. Yoğun katılımla gerçekleşen törene Giresun Valisi Enver Ünlü, İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan,AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Alucra Belediye Başkanı Suat Aybar, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özer, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, MHP İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı, GESOB Başkanı Ali Kara, Alucra Vakıf Başkanı Süleyman Baba, diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şebinkarahisar Alucra, Çamoluk, Şiran, Kelkit, Gümüşhane ve Giresun'dan gelen iş insanları, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2021, 21:15

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205