Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Yağmur duası ve Şükür Kurbanı İçin Bir Araya Geldiler.

Yazılar ve Kurtuluş mahallesi derneğinin ev sahipliğinde, yaklaşık Üç yüz yıldır atalardan dedelerden bugüne kadar devam ettirilen yağmur duası ve şükür kurbanı geleneği 29 mayıs pazar günü yoğun katılımla gerçekleşti.

Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Yağmur duası ve Şükür Kurbanı İçin Bir Araya Geldiler.

Yazılar ve Kurtuluş mahallesi derneği  başkanı Fatih Sürücü ve yönetim kurulu ibadetin gerçekleştirileceği Hayran yaylasına günler öncesinden gelerek, Çamoluk belediyesininde katkılarıyla, gelecek olan misafirlerin rahat etmeleri araçların rahat çalışmaları için çevre düzenlemesi yaptı.

ÜÇ YIILIK HASRET SON BULDU!

Asırlardır sürdürülen gelenek, pandemi dolayısıyla üç yıldır yapılamıyordu. Bu yıl Yazılar ve Kurtuluş mahalleliler özlemle ve hasretle bir araya geldiler. Katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi özellikle gençlerinde yoğun ilgisiyle Bin kişinin üstünde olduğu kayıtlar arasına geçti. 

Program Hayran yaylasında gerçekleşti. Programın sunuculuğunu Gebze Güzide hanım camii imam hatibi Feridun Tatar gerçekleştirdi. Şükür ve yağmur duasını ilçe müftüsü Mahmut Ateş yaptı.

Programa İlçe Kaymakamı Furkan Berber, Belediye başkanı Fatih Düz, Çamoluk Eğitim Dayanışma ve Kültür derneği yönetim kurulu başkanı Hacı Canik ve yönetim kurulu üyeleri ilçe emniyet amir vekili Mustafa Arslan, ilçe Müftüsü Mahmut Ateş İlçe Kurum Amirleri ,Yazılar mahallesi muhtarı Osman Sürücü, Kurtuluş mahallesi muhtarı Mustafa Duyan İlçe siyasi parti temsilcileri, çevre köy muhtarları ve çevre köylerden misafirler katıldı.

Daha sonra belediye başkanı Fatih Düz selamlama konuşması yaptı. Ardından Yazılar ve Kurtuluş mahallesi dernek başkanı Fatih Sürücü konuşma yaparak, "üç yıllık aradan sonra hasreti sonlandırdık ve bu ibadeti her yıl özenle devam ettireceğiz, programa katılan misafirlere ve özellikle İstanbuldan uzak yollar aşarak buraya gelerek bizleri yanlız bırakmadığınız için teşekkür ederim" dedi.

Bir gün öncesinden kesilen şükür kurbanı misafirlere yemek ikramında verildi.

Hayran'da bulunan yaklaşık altıyüz yıllık ceviz ağacı özellikle yeni katılım sağlayan misafirlerin ilgi odağı oldu. Hatıra fotoğrafı çekildiler.

Haber: Murat Özdemir.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, 23:44

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
ENVER SÜRÜCÜ
ENVER SÜRÜCÜ - 2 yıl Önce

Çok güzel olmuş eline yüreğine sağlık çok teşekkür ederim seneye görüşürüz inşAllah Allah emanet ol

İmdat sürücü
İmdat sürücü - 2 yıl Önce

Yazılar mahallesi muhtari Musta değil Osman sürücü yanlış yazılmış

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205