Yazılar ve Kurtuluş Mahalleliler Hayran'da Şükür İçin Bir Araya Geldiler!

Asırlar boyu süren gelenek Hayran'da yine canlandı. Adetine geleneğine sahip çıkan Yazılar ve Kurtuluş mahallelileri Hayran yaylasında şükür için bir araya geldiler.

Yazılar ve Kurtuluş Mahalleliler Hayran'da Şükür İçin Bir Araya Geldiler!

Çamoluk Yazılar ve Kurtuluş Mahallesinin asırlar boyu süren geleneği ,“Yağmur Duası” bu yıl da, hayran yaylasında yapıldı.

Yazılar ve Kurtuluş Mahallesi Derneğinin düzenlediği, Hayran Yaylası Yağmur Duası programı 04 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşti. Etkinlik için 03 Haziran 2023 bir gün öncesinden, Cumartesi günü, Hayran yaylasında bir büyük baş hayvan kurban olarak kesildi. 

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı. Daha sonra Yazılar ve Kurtuluş Dernek Başkanı Fatih Sürücü bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Sürücü birlik ve beraberliğe vurgu yaparken, ata yadigarı yağmur duası ve şükür kurbanı etkinliğini bu yılda gerçekleştirmenin hazını yaşamaktayız. Allah tekrarlarını nasip etsin diyerek etkinliğe katılan vatandaşları selamladı. Ardından Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz' de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Daha sonra şükür namazı için vatandaşlar saf tuttular. Kılınan şükür namazının ardından, yağmur duası için vatandaşlar ellerini semaya açtılar. Duanın ardından Yazılar ve Kurtuluş mahallesi Derneği tarafından aşçı ustalar aracılığıyla hazırlanan ikramlar davetlilere sunuldu.

Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber izinli olduğu için, Çamoluk Derneği Hacı Canik ise yoğun İstanbul programları nedeniyle mesajlarını ilettiler.

Progarama, Belediye Başkanı Fatih Düz, Çamoluk ilçe emniyet amir vekili Mustafa Arslan, ilçe Müftüsü Mahmut Ateş İlçe Kurum Amirleri Yazılar mahallesi muhtarı Osman Sürücü, Kurtuluş mahallesi muhtarı Mustafa Duyan İlçe siyasi parti temsilcileri, çevre köy muhtarları ve çevre köylerden misafirler katıldı.

Haber; Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2023, 23:53

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205