Çamoluk ‘a Lazım olan gençlik !!!!

         
Değerli çamolukhaber okurları, yine bir yazımızı değerli Kazım bey vasıtasıyla sizlerle paylaşıyorum.
Yıllarca Çamoluğumuz dernekçilik hayatıyla yönetildi ve yönlendirildi, Dernek kendi görevi olan konularlada ilgilendi görevi olmadığı konularlada. Mesela siyaset yapan bir dernek pozisyonuna girdik son yıllarda, muhalefeti olan dayanışmadan uzakta kalmış sanki bir siyasi partinin kolu gibi oldu derneğimiz. Yalnız ne yazıktır ki siyasi partilerde bile muhalefeti dinleyebiliyorlar , maalesef bizim çamoluğumuzda bu yok. Son yıllarda öne çıkan bir eleştiri yapan topluluk var ve haklı oldukları konular çok fazla bunları hala görmezden gelmek bir bilirkişi işidir.  Nasıl’ ki Yüksek Okulun Gelmeyeceğini bile bile gelecek diyerek vaad edilmesi gibi.
Çamoluk  yıllar önce hareket ve hizmet sahası daha dar bir yönetimle çalışmaktaydı. Bu yönetim siyasi ,bürokratlar ve devlet büyüklerimizle sürekli görüşüldüğü üzere bunu bir reklam olarak kullanmakta fakat 10 senede çamoluk’a gelenle gideni tartışığımız zaman akıl almayan bir değişiklikler var bumu bizim %95 oy potansiyeline sahip olan çamoluğumuzun  siyasi hediyesi. İnsanlığa yatırım sloganı ile yola çıkıyoruz dernek olarak fakat  insanlığa değil Ahmet ve mehmet’e yatırım oldu artık. 10 sene önceki yönetimimizde en azından kaybolmamış çığ gibi büyüyen bir dayanışmamız vardı.
Bence Şu anda kaybolan ve her şeyden daha önemli olan bir durum var. Hangi dernek ile görüşsem hangi dernek başkanına sorarsak soralım herkes şikayetçi olduğu bir konu var genç üye olmadığını olsada yıllardır gelenler aynı gidenler aynı belli bir yaş kuşağının altı yok bu gençliği kaybediyoruz. Bu gençlik Köyünü, özünü kaybediyor ve merak etmiyor. Bunun araştırmasını ben şahsen kısa bir çalışma yaparak yakınımdaki insanlarca araştırdım. Sonuç mu ?
Sonuçları; Yıllardır dernekçilikteki sosyal aktiviteler sadece Kır gezisi olmuştur. Merkez yönetimiz ise siyasi vaadlerimizin yuvası bal festivalimiz olmuştur. Genç olan arkadaşlarımız eminim’ ki bunlara karşı değil, fakat daha farklı projeler bekleniyor. Mesela her dernek tam anlamıyla gençlik komisyonunu kurmalı ve birebir çalışması gerekmekte,Çamoluk RAFTİNG, KARTİNG, DAGCILIK, KAMPÇILIK, Bisiklet turları gibi doğa sporları ile canladırılmasını ve köylerimizin kültürel zenginliklerinin aşılanması gerektiği düşüncesindeyim. Hem bu gelinen noktada kazanılan Gençlik hemde eğitim seviyesi yüksek olan bir toplum katına çıkabiliriz.
Çamolukta bulunan esnaflarımız ve iş adamlarımız bulunmakta Çamoluğmuza doğa sporları ile alakalı olarak yapılabilinicek çok şey var. Bu hem burada bulununan hemşerilerimize teşvik , hemde Gençlik ve kendini genç hisseden büyüklerimize teşvik edilmesi ile çamolukta turizm hat safhalara ulaşır.
Hem Turizm ile köy görünümüne bürünmüş olan çamoluğumuz canlanır, hemde yıllardır dernekçi büyüklerimizin vermiş oldukları vaadlerle hayallerimizi süsleyen yüksekokul vb gibi vaadlerimizin alt yapıları yapılmış olacaktır.
Bu Bir öneridir değerli Çamoluklular yapılıp yapılmaması sizlerin takdiridir. Ama Çamolukta ailemizle gidip yemek yiyebileceğimiz bir restaurantımız varmı ?  Yada Çamolukta Yöresel zenginliğimiz olan Şahsımın yokluk yemekleri die adlandırdığım Keşgek, herle vs gibi yemekleri istediğimiz zaman yiyebileceğimiz bir yer ? Yada bizleri oraya sürükleyecek farklı bir şey varmı ? Bizler değişmedikçe, Çamoluk gelişmedikçe , dernek yönetimi bu gidişata dur demedikçe Çamoluklu sessini çıkarmadıkça bu Çamoluk kaderine  terkedilicek ve hepimiz yıllar sonra ‘’orada bir köy var uzakta ‘’ şarkısını beraber söyleyeceğiz. Çamoluğumuz belkide bu faaliyetlere yabancı fakat denenmesini sabredilmesi durumunda çok farklı tablolar ve çok güzel genç arkadaşların yada kendini genç hissedelenlerin kaynaşacağı  görüşündeyim. Çünkü kaynaşmanın olmadığı yerde dayanışma olacağını zannetmiyorum
Bu yazı her fikire açık olan bir yazıdır. Bizler O falancı bu filancı diyerek ayrımcılığın olduğu çamoluğu degil gerçekten hz. Ömer  adaletinin olduğu kimsenin ayrım yapılmaksızın herkese aynı pencereden bakan kültürünün ve eğitim seviyesinin en son seviyelere yükselen bir Çamoluk için kendi kendini kalkındıran bir Çamoluk için ,
‘’Hiç kimse, başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır’’. Başarılı yarınlarımız için
Emin KARABUL 
YORUM EKLE
YORUMLAR
zeki karabul
zeki karabul - 9 yıl Önce

köye bir misafir gelmiş o anda evin erkeği olmadığından evin kızı karşılamış misafir odasına almış misafir başlamış ben acım yağ bal kavurma isterim demiş evin kızı senin istediğin haktır onlar bizde yoktur aha ben gidiyorum sen kapıya bak dur demiş ve gitmiş kardeşim senin tafsiyelerin çok güzel ama,,,,,,,,,,,

banner200

banner205