Çamoluk'tan Afrika'ya uzanan Yardım eli

Çamoluklu hayırsever iş adamlarından Afrika'ya iki adet su kuyusu.

Çamoluk'tan Afrika'ya uzanan Yardım eli

Çamoluk Dulundas Mahallesi madenci iş adamlarından Ergün Bakırhan ve oğlu Oktay Bakırhan Afrika ülkesi Çad'da yaptırdıkalrı su kuyusu ile bölge insanının yüreklerini serinlettiler.

Susuzluğu ile dikkat çeken, içme suyuna ulaşabilmek için, bazen, kilometrelerin katedilmesinin gerektiği,  aynı zaman da 50° sıcaklıkların yaşandığı bölgede, yapılan yardımın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Şefkat Eli  derneği aracılığı ile yapılan su kuyularına Ergün Bakırhan ve  Oktay Bakırhan'ın Annesi İpek Köse ile çocukları  Çağan Doruk ve Doğa Bakırhan adı verildi.

Su kuyularının açılması ile ilgili Şefkat Eli Derneğinin yayınladığı videoda, yöre halkının ellerinde Türk Bayrakları ile kuyuların açılmasından dolayı ortaya koydukları sevinçler görülüyor.

Susuzluğun yaşandığı Afrika bölgesinde özellikle, Türkiye'den bir çok yardım kuruluşu aracılığı ile su kuyuları açılarak halkın hizmetine sunuluyor.

Batı emperyalizminin, yeraltı ve yer üstü kaynaklarını sömürerek, bölge halkını yoksulluğa mahkum ettiği coğrafya için, bu gibi yardımların önemi çok büyük.

Çamoluklu hayırsever baba oğulu tebrik ediyor, bu tür yardımların başka iş adamı, hayırseverler tarafından da  bölge için devam etmesini temenni ediyoruz.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2022, 19:22

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205