Çamoluk’tan Kenya’ya Yardım Eli

Kara Kıta Afrika'ya bir yadım eli de Çamoluktan

Çamoluk’tan Kenya’ya Yardım Eli
 
Son yıllarda, Kara Kıta  Afrika’da yaşanan, kuraklığa bağlı kıtlık, bir çok çocuk ve yetişkinlerin ölmesine sebep oluyor.
Afrika’ da yaşanan bu kuraklığa, duyarlı bir çok insan ve ülke duyarsız  kalırken bir kısmı da oralara yardım götürebilmenin derdinde.
Kara Kıta Afrika’ya yardım götürenlerin arasında birde Çamoluk’lu var.
Çamoluk Dulundas Mahallesinden Muhammed Ensar Akarçeşme.
Muhammed Ensar Akarçeşme geçtiğimiz ay Cansuyu yardımlaşma derneği ile birlikte Afrika ülkelerinden Kenya’ya yardım götürenler arasındaydı.
Akarçeşme,Kenya'nın Somali sınırında ki Dadaab'ta bulunan 3 ayrı kampta 3 gün boyunca  yardım dağıtımı yaptı.
BM denetiminde ki kamplarda yardım dağıtımı yapan Muhammed Ensar ve arkadaşlarının öncelikle kampları dolaştıkları ve  orada yaşayanların ihtiyaçlarını tesbit edip ona göre yardım yaptıkları bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Cansuyu Derneği linternet sitesinde çıkan haber de aşağıdadır.



Cansuyu ,Kenya'da Gıda Dağıtımlarına başladı.
DADAAB- Kuraklık nedeniyle terk ettikleri ülkelerinden Kenya'da bulunan BM Kamplarına sığınan Somalili mültecilere acil gıda yardımları dağıtılmaya başlandı. Cansuyu aracılığıyla Türkiye'den gönderilen yardımlar Kenya'nın Somali sınırındaki Dadaab'ta bulunan 3 ayrı kampta 3 gün boyunca dağıtılmaya devam edecek.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'den yola çıkan ve bu hafta başında Kenya'ya ulaşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Demeği heyeti uzun çalışmaların ardından önce ihtiyaç duyulan malzemelerin teminini sağladı. Özellik çocuklara yönelik gıda maddelerinin temininde sıkıntı yaşanan Kenya'da her türlü gıda maddesini temin ederek kamp bölgesine nakleden heyet, iki gündür BM kontrolünde bulunan kamplarda gıda dağıtımına devam etmektedir.

Güvenlik güçlerinin yardımcı olduğu dağıtımlar aksamadan sürerken, ilk dağıtımların İFO-1 kampında yapıldığı belirtildi. Yeni mültecilerin bulunduğu ve kamplara kabul edilmemiş binlerce çocuk ve kadından oluşan mülteci grupların bulunduğu ve de ölümlerin gerçekleştiği İFO-2 kampında yoğun çalışmalarını ve dağıtımlarını sürdüren Cansuyu heyeti, Deghaley kampı ile Algaderera kampında da dağıtımlarını sürdürecek. Ramazan ayı sonuna kadar 100 bin insana ulaşmayı hedefleyen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri bölgedeki yardımların aralıksız devam edeceğini bildirdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
rızvan alkan
rızvan alkan - 12 yıl Önce

çamoluktan kenya yardımeli ulaşıyorda çamoluka neden hizmt eliulaşmıyor ama dogru daha seçime 15ay var dimi

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205