Japonya'da deprem! TSUNAMİ yıkıyor...

Japonya'da 8.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem nedeniyle oluşan tsunami ülkenin kuzeyini vurdu. Kuzey sahil şeridinde olan bölgeler boşaltılmaya başlandı, insanlara yüksek yerlere geçmesi uyarısında bulunuldu

Depremi yaşamın bir parçası haline getiren Japonya bu defa çok büyük bir sarsıntı geçirdi. Meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremden sonra kuzeydoğu kıyıları için tsunami alarmı verildi. 

Japonya'da 7.9 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin şiddeti daha sonra 8,9 olarak güncellendi. 

Japonya Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, Japonya'nın kuzeyinde meydana gelen depremin etkisiyle başkent Tokyo'da binaların sallandığı belirtildi.

Açıklamada, kuzeydoğu kıyılarını vuracak 3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu.

JAPONYA'DAKİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 8,9
Japonya'da meydana gelen depremin büyüklüğü 8,9 olarak açıklandı.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu USGS, Japonya'nın kuzeydoğu kıyıları açıklarında meydana gelen depremin 8,9 olduğunu bildirdi.

Japonya Meteoroloji kurumundan yapılan ilk açıklamada depremin büyüklüğü 7,9 olarak kaydedilmişti.

Japonya'da son 7 yılın en büyük depreminin ardından büyük tsunami uyarısı yapıldı.

Depremin ardından Tokyo'da yaralılar olduğu belirtildi.

 

JAPONYA'DA TSUNAMİ UYARISI
Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarında meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki deprem, başkent Tokyo'daki binaların birkaç dakika boyunca sallanmasına ve tsunami uyarısı verilmesine neden oldu.

Meteoroloji kurumundan yapılar açıklamada, Miyagi kıyılarını 6 metre yüksekliğindeki dev dalgaların vurabileceği uyarısında bulunuldu. Daha önce yapılan açıklamada, dalga yüksekliğinin 3 metre olabileceği belirtilmişti. Bu arada, 50 santimetre yüksekliğindeki küçük dalgaların kıyılara ulaştığı kaydedildi.

Hawaii'deki Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise tsunami uyarısının Japonya, Rusya, Marcus Adası ve Kuzey Marianas için geçerli olduğunu belirtti.

Depremin yerin 10 kilometre altında, doğu kıyısına 125 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

Tokyo'nun merkezinde büyük binalar şiddetli sarsılırken, çalışanlar sokaklara çıktı. Televizyon görüntülerinde büyük bir bina yanarken ve ülkenin kuzey kesiminde büyük bir tsunaminin verdiği zarar gösterildi.

Japonya'da çarşamba günü 7.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

Öte yandan, ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin büyüklüğünün 8.8 olduğunu açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205