Kaddafi Kim?

Libya'yı kan gölüne çeviren Muammer Kaddafi 'ye yalanlama geldi.

Kaddafi Kim?
Halkının gösterilerle yönetimi bırakmasını istediği Libya lideri Muammer Kaddafi’nin Yahudi asıllı olduğu bir çok kez gündeme gelmişti. Her defasında kendisinin Arap asıllı olduğuna vurgu yapan Kaddafi, hakkında yazılanların gündeme gelmesine engel olmuş ve İsrail karşıtı söylemlerde bulunmuştu.
İsrail'de yaşayan Rachel Saade, İsrail'in Kanal 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, kendisinin diktatör lider Muammer Kaddafi'nin teyzesinin kızı olduğunu ve Kaddafi'nin de Yahudi asıllı olduğunu iddia etti.
Saade yaptığı açıklamada, “Kaddafi'nin annesi ninemin öz kızkardeşi oluyor. İsrail'de babam ve dedem bize Kaddafi ile yakın ailevi bağlarımızın oldugunu söylemişti.” dedi.
Spikerin “Kaddafi'nin annesi İslam'a girdi mi?” sorusu üzerine Saade, “Hayır İslam'a girmedi. Müslüman bir Arap şeyhiyle kaçtı. Fakat Yahudi dininde kaldı.” cevabını veriyor. Saade isimli Yahudi kadın aynı zamanda, “Kaddafi'nin babası da Yahudiydi ve ninemin kardeşiyle evliydi. Dolayısıyla Yahudi bir çocuk dünyaya getirdiler. Ninemin kızkardeşinin bu ilk eşinden bir çocugu vardi ve kocası (Kaddafi’nin öz babası) kendisine iyi davranmadığı için çocuğuyla birlikte Ebu Minyar El-KAddafi isimli Müslüman bir Arap şeyhiyle kaçtı.” açıklamasıyla Kaddafi’nin aslının Yahudi olduğunu söylüyor.
Spikerin “O ilk çocuk Kaddafi o zaman” yorumuna karşılık, “Kaddafi sadece Yahudi asıllı degil, Bilakis anne eğitimiyle Yahudi ögreti ve adetlerine göre yetiştirilmiş bir Yahudidir” ifadelerini kullanıyor. Son olarak spikerin “Kaddafi Yahudi mi, Yahudi asıllı mı?” sorusunu yöneltmesiyle birlikte, Muammer Kaddafi’nin yakın akrabası olduğunu iddia eden Saade, “Yahudidir, hatta onun için mümin diyebiliriz.” cevabını veriyor.
DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ
Jack Taylor isimli bir yazar Kaddafi’nin Yahudi olduğunu Mossad kaynaklarına dayandırarak açıklamıştı. “Mossad Kaynaklarında Kaddafi” isimli kitabında Kaddafi’nin aslının Yahudi olduğunu vurgulayan yazar, bir İngiliz gazetesinde Kaddafi’nin soy kütüğünü yayınlamış ve annesinin kesin bir delille Yahudi olduğunu kaydetmişti.
1970’te yayınladığı makalesinde Kaddafi’nin “Ben Yahudilere karşı değilim, İsrail oğullarına karşı değilim, bilakis onlar Arapların akrabalarıdır.” cümlelerine de yer veren Taylor, Kaddafi’nin İsrailli işadamlarının peşinden koştuğunu dile getirmişti. Libyalı Yahudilerden 90 bin kadarının avrupada yaşadığına dikkat çeken yazar, pek çok Libyalı Yahudinin de İsrail’de yaşadığını ifade etmişti.
YAHUDİ TEYZESİ İÇİN TAZMİNAT ALDI
İsrail kaynaklı “ynet.com” haber sitesinde yayımlanın bir haberde, geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde İtalya ile yapılan 2. Dünya Savaşı sırasında Libya’da yapılan katliamlar sırasında Kaddafi de, Yahudi olan teyzesini kastederek, “Benim teyzem de toplama kamplarında öldü.” açıklamasında bulunmuş ve İtalya’dan 5 milyar dolar tazminat almıştı.
OĞUL KADDAFİ’NİN İSRAİLLİ BİR MODELLE EVLİLİK SÖYLENTİSİ
"Libya lideri Muammmer Kaddafi'nin İsrailli gelini oluyor" başlıklı Maariv gazetesinin haberine göre, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, İsrailli ünlü aktris Orly Weinerman'la büyük aşk yaşadığı gündeme gelmişti. Çiftin sık sık İtalya'da gizlice buluştuğunu yazan gazete bu ilişkinin evlilikle sonuçlanabileceğini de yazmıştı

Kaynak: www.on5yirmi5

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205