12 Dev Adama vefasızlık!

Yapımını üstlendikleri okulun temel atma törenine katılamadılar.

 12 Dev Adama  vefasızlık!
 
Çamoluk Meslek Yüksek okulunun yapılması  içn büyük gayret sarfeden,
İstanbul Ticaret Odası’nın(İTO) Çamoluk Alucra ve Şebinkarahisar’lı üyeleri,
okulun temel atma törenine  gelemedi.
Türkiye’de bir ilki gerçekleşitiren  Meclis üyeleri, ortaya çıkan bu durum karşısında, şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Üyeler, kendilerine açılıştan iki gün önce haber verildiğini söyleyerek;
”Okul açılışı için,açılıştan iki gün önce iki arkadaşımızı arayıp okulun açılacağı bildirilmiş.Çamoluk Meslek Yüksek Okulu için  4,500,000 TL bütçe ayıran İTO Yönetim Kurulu ve Başkanı ise hiç davet edilmedi “ dediler.
Bu durumun  kendilerini,Başkan ve Yönetim Kurulu  karşısında mahcup duruma  düşürdüğünü söyleyen Çamoluk’lu üyeler,
”Yapılanlar tam bir nezaketsizlik” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Verilen bilgilerde,Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşmenin,açılışa iki gün kala Meclis Üyelerinden ikisini telefonla arayarak,açılışdan haberdar edttiği açıklandı.
 İTO’nun bu gibi programlarda, belli bir prosüdürü olduğunu açıklayan Çamoluk’lu üyeler,”İTO yaptırdığı okulların Temel  Atma ya da açılışları için, tüm üyelere davet  gönderir,bilgi verir.
Katılmak isteyen üyelerle birlikte bir heyet oluşturulup davete icabet edilirr.Her davette ortalama 60 kişilik bir heyet bulunur ve İTO’yu temsil eder” dediler.
Yapılanların,memleketleri için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan insanların heyecanını kırdığını dile getiren üyeler,
İlçemizde yıllardan beri devam eden ayrımcı ve ötekileştirici
bir politika izlendiğini söyleyerek,yaşanan  bu olayla birlikte aynı durumun, günümüzde de devam ettiğini dile getirdiler.

“Birileri İş üretir,birileri de laf”
diyen Meclis Üyeleri,
Bu okul için yapılan çalışma ile birlikte Çamoluk’un Türkiye’nin gündemine geldiğini açıkladılar.
Özellikle temel atma anına kadar geçen zaman içerisinde, bir çok olumsuzlukla karlşılaşan,karşılatıkları olumsuzluklara karşı , sabırla mücadele edip başarıya ulaşan meclis üyelerinin krıldıkları gözlendi.
Konu ile ilgili olarak Çamoluk Haber olarak, olayın tarafları ile görüştük.
Çamoluk Meslek yüksek Okulunun İTO tarafından yapılamsı sürecini Çamoluk Haber’e anlatan Meclis Üyeleri,İstanbul Ticaret Odası eğitime katkı olarak okullar yapıyor,bu okullardan biri de,
neden Çamoluk Meslek Yüksek  Okulu olmasın diyerek kolları sıvamışlar. Projenin fikir sahibi, İTO  Meclis Üyesi Selahattin Küçükarslan, Küçükarslan’ın ortaya attğı fikir, diğer üyeler tarafından da canı gönülden kabul görüp  çalışmaya başlamışlar.
İlk olarak 9 kişi, dönemin İTO  Başkanı Murat  Yalçıntaş’ı ziyaret edip konuyu  gündeme getirmişler .
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da olumlu bakması ile birlikte Türkiye Genelinde ilk ve tek olan proje için start verilmiş
İstanbul Ticaret Odası  genellikle Meslek Lisesi  yapımlarına destek veriyor Türkiye genelinde.
Çamoluk’lu Meclis Üyeleri yaptıkları  lobi faaliyetleri ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İTO’nun Çamoluk’a Meslek Yüksek Okul  yapmasını sağladıklarını dile getirdiler.
Yaptıkları kulis ve lobi çalışmalarının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarçıklıoğlu’tarafındanda takdir edildiğini söyleyen Meclis Üyeleri ,Hisarcıklıoğlu’nun bir toplandıda,“Ben Kayseriliyim ancak  bu Çamoluklular benden daha çalışkan” diyerek takdir ve tepkisini dile getirdiğini açıkladılar.
Çamoluk Meslek Yüksek okulu projesini, bitti dendiği  anlarda, yeniden başlatarak  büyük mücadele verdikleri ni söyleyen İTO  Meclis Üyesi Birol Hacıoğlu; Çamoluk Meslek Yüksek Okulu  Projesi devam ederken,
Gümrük ve Ticaret bakanlığının “Ticaret Odaları, ancak bulunduğu illerde okul yaptırabilir” diye
bir karar aldı. Bu karar bizim elimizin,kolumuzun bağlanması anlamına geliyordu.
Biz  vazgeçmedik  mücadelemizden. Bürokraside ve siyasette ki  dostlarımızı bu iş için devreye koyduk.
Ak Parti  Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ÇMYO için, iki kez TOBB’u  aradı,
yine Esenler Belediye Başkanı, Tevfik Göksu bizatihi Ankara’ya giderek Çamoluk Meslek Yüksek Okulunun İTO tarafından yapılabilmesi için girişimlerde bulundu.
 Ortaya çıkan bu durum karşısında,TOBB Başkanın Rıfat Hisarcıklıoğlu; “Bu Çamoluklular ne kadar güçlü, herkes beni arıyor” diyerek, şaşkınlığını dile getirdi.
Bizler Şebinkarahisar’lı Alucra’lı ve Çamoluk’lu Meclis üyeleri olarak,hiç bir şahsi beklenti olmadan, ilçemiz için mücadele ettik. Tüm bu çaba ve gayretlerin karşılığı böyle olmamalıydı.
Biz Çamoluk’lu üyeler olarak sineye çekelim ama, bizimle birlikte bir Çamoluk’lu gibi mücadele eden, Alucra ve Şebinkarahisar’lı ar kadaşlarımız yine bu proje için 4,500,000 TL (Eski para ile Dört Trilyon Beşyüzbinlira) gibi bir bütçe ayıran İTO Başkanı ve yönetimine karşı ayıp oldu”dedi.
Hacıoğlu,Çamoluk Meslek Yüksek Okulunun ihalesini iki kez,ihale kırımının düşük olması sebebiyle iptal ettirdiklerini ve bunun kimse tarafından bilinmediğini söyledi.
Birol Hacıoğlu “biz istedik ki, az para ile Çamoluk’a daha çok işler yapılsın”dedi.
 
Okulun yapılması için çevre illerden bir çok müteahhitle de görüşen meclis üyeleri,tek amaçlarının Çamoluk’a en güzelini yapabilmek olduğunu dile getirdiler.
Konu ile iligili, Selahattin Küçükarslan’da “ Ben açılıştan yaklaşık 10 önce çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme’yi arayıp okulun açılışını sordum. Başkan bana  meclis üyelerini ve İTO’yu resmi olayrak çağıracağız dedi. Daha sonra açılışa iki gün kala Çamoluk Belediye  Başkanı Hüseyin Akarçeşme ve Birol Hacıoğlu arkadaşlarımızı arayarak  ikin gün sonra açılış yapılacak diye bilgi veriyor.”
Küçükarslan,Alucra’lı ve Şebinkarahisar’lı Meclis üyelerinin kendilerini arayarak,Hayırlı olsun temel atmışsınız haberimiz yok” diyerek sitem ettiklerni dile getirdi.
Çamoluk’ta hazırcıların olduğunu işin zor zamanında orta da gözükmeyenlerin işin rantında ortaya çıktıklarını söyledi.
 
Selahattin Küçükarslan yaptığı açıklamada, zamanın İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın  bu iş için Giresun’a gelerek valilikle protokol imzaladığını 2011 yılında Çamoluk Bal Festivaline  katılarak destek olduğunu açıkladı.
Meclis üyelerinden Hüseyin Akarçeşme’de, kendilerini reklam peşinde olmadığını söyleyerek” Bu iş için geceli gündüzlü çalışan arkadaşlarımız oldu.Özellikle  Şebinkarahisar’lı ,Alucra’lı Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un çok emekleri oldu. Onlar da bu açılışta olmaları gerekirdi” dedi.
Giresun Ticaret Odasının da bu okulun yapılmasını engelleyerek, ayrılan ödeneğin, Giresun Merkeze Meslek Lisesi yapılması için kullanılmasını istediğini,yaptıkları çalışmayla bu engeli de aştıklarını söylediler.
Konu ile ilgili çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme’de, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin  hacca gitme durumunun olduğunu bu sebeple programda belirsizliklerin yaşandığını söyledi.

İTO Yönetimi ve Çamoluk'lu üyelerin, Giresun Ticaret Odasından TOBB'a yazmasını istedikleri  yazı 


Giresun Ticaret Odasının Çamoluk'a ayrılan ödenekle önce Giresun Ticaret Meslek Lisenin yapılması,akabinde de Çamoluk Meslek Yüksek Okulunun yapılabileceyini istediği  yazı




Savaş Akarçeşme,”Biz açılış için Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli’nin katılmasını istedik. Bakanımızın Hacca gitme  programı olduğundan son ana kadar ÇMYO’nun açılışını netleştiremedik. İki gün kala program netleşti, biz de meclis üyelerine haber verdik” dedi.
 
Çamoluk Haber
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
atilla ilhan
atilla ilhan - 9 yıl Önce

kuş uçmaz kervan geçmez karanlık tuttu yolları
gözün gönlün kararmış sen nasıl gecesin hey gidi
buğdaysız çavdarsız kara ekmeğe benzersin
yıldızların hani yıldızların çiçeklerin nerdeler
kalbin neden durmuş rüzgarı kesilmiş değirmen gibi
suya indi çakallar suya indi söğüt dalları

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205