15 yılın ardından

Giresun’da 15 yıldır kapalı olan İmam-Hatip ortaokulu 15 yıl aradan sonra yeniden öğrencilerine kavuştu.

15 yılın ardından

 İmam Hatip Ortaokulları, 15 yıl aradan sonra yeniden öğrencilerine kavuştu.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun ile 1997-1998'den bu yana kapalı olan Giresun İmam Hatip Ortaokulu 15 yıl aradan sonra tekrar öğrencilerine kavuştu. 15 yıl önce kapatılmasının ardından Giresun’da atıl durumda bekleten İmam Hatip Ortaokulu yaklaşık 1 aylık tadilat çalışmasının ardından okulların açılmasına yetiştirilirken, beklenmedik oranda kayıt yoğunluğunun da yaşandığı belirtildi.

Kontenjan uygulamasına gidilerek, 23 Temmuz'da başlayan kayıtların ardından beklenmedik oranda talebin gelmesi üzerine 120 olan kontenjanın şartlar zorlanarak 140’a yükseltildiği belirtildi.

15 yılın ardından ilk öğrenci ve velileriyle okul bahçesinde bir araya İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Pir, “Okulumuz uzun yılların ardından ilk öğrencilerine kavuşmuştur. Okulumuz yeni açılıyormuşçasına mutluyuz ve heyecanlıyız. Okulumuzun tadilattan yeni çıkması nedeniyle bir takım eksikleri bulunabilir. Fakat kısa zamanda bu eksikler tespit edilerek giderilecektir” dedi.

İMAM HATİPLİYE ASKERİ OKUL KAPISI AÇILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, Harp Okulları'na, İmam Hatip Lisesi mezunlarının da alınması için mevzuat değişiklik çalışmalarına başladı.

TBMM Dilekçe Komisyonu'nun, geçtiğimiz Haziran ayında tamamladığı “Harp Okulu” raporunda, “Harp Okulu öğrencisi olma şartlarını taşıyan her öğrencinin hangi liseden geldiğine bakılmaksızın, ‘Harbiyeli' adaylığına talip olma hakkı bulunacak şekilde düzenlenmesinin istenmesine karar verildi” denildi. Böylece Meclis, Harp Okulları yolu kapalı olan İmam Hatip Lisesi mezunlarının Harp Okulları'na alınmasını talep etmişti.

Yeni düzenlemeyle İmam Hatipliler Polis Akademilerinin ardından Harbiye’ye de girebilecek.

Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205