50 Yıllık Çamoluk Kur'an Kursu Yıkıldı

Asırlık Çamoluk Kur'an Kursu yenisi yapılmak üzere yıkıldı.

50 Yıllık Çamoluk Kur'an Kursu Yıkıldı

 Bir süredir yıkılıp yerine daha kompleks bir eğitim binasının yapılması düşünülen Çamoluk Kur'an Kursu, 19 Nisan 2018 Perşembe günü yıkıldı.
Çamoluk Kur'an Kursu Derneği ve Diyenet yetkililerinin hazır bulunduğuı yıkım, iş Makinaları ile gerçekleştirildi.
Yıkılan Kurs binasının yerine yapılacak olan projenin henüz netleşmediği açıklandı.
Yapılması düşünülen projede; Kız erkek Kur'an Kursu, Kütüphane, Spor alanları, 04-06 yaş çocukların eğitim göreceği sınıfların yer alması bekleniyor.
Projenin, Çamoluk Kur'an Kursu Derneği, Çamoluk ve  Giresun Müftülüğü koordinesinde yapılması planlanıyor.
Yapılacak Projenin, yakın çevresinde örnek proje olacağı tahmin ediliyor.

Çamoluk Haber








Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 10:33

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET SOLMAZ
AHMET SOLMAZ - 6 yıl Önce

Küçücük ilçede kaç tane Kuran kursu var, gereksiz yere inşaat yapma alışkanlıklarımızdan bir türlü vazgeçemedik.
Bildiğim kadarıyla Süleymanlıların da yurdu ve kursu var, başkaları da vardır belki bilmiyorum. İkinci bir kursa ya da projeye niye ihtiyaç duyulur, herhangi bir planlama yapılmış mıdır gerçekten ihtiyaç mıdır? İzah edilirse, memnun oluruz. Diğer kurs/lar kapasite fazlası mı? Şimdiye kadar kaç öğrenci mezun etti. Kuran’ı yüzünden okumaktan başka hangi bilgilerle donatıldı okutulan öğrenciler. Diğer kursların hangi karşılamadığı ihtiyaç bu yeni projede canlanacak.( gerçekten bilmediğimden)
Bu anlayışla nereye gideriz cami yaparız içi boş, hep ihtiyarlar gider. Kuran kursu yaparız içi boş, Müslümanlık anlayışımız bu kadar mı, inşaat yap, Kuran’ı yüzünden oku, peygamberi tanıma, dönüp dönüp bina okuyup inşaAt yapma becerisi, ondan sonra taklitçilik çıkar bu kafadan.

Halbu ki İslam ittihaddır, tevhiddir, tek yürek olmaktır. Herkes menfaatine dini alet ediyor... şu kişisel menfaatlerinizi bir kenara bırakın ondan sonra

Emre
Emre - 6 yıl Önce

Bir vakıf kurumuydu birçok insaninsanın faydalandğı, ders aldığı, bahçesinde kirazindan, elmasindan yediği ve nice anılar biriktirdiği Çamoluk'un sembol yapılarından biriydi. Sırf hatırası için bile yıkılmadan işler hale getirilebilinirdi. Yeterli olmadığına kanaat getirildiyse ilçede yeni bir bina yapılacak arazinin olmadığını kimse iddia edemez herhalde. Niyetlerimiz iyi olsada usullerimiz gözden geçirilmeli vesselam.

Yilmaz Sürücü
Yilmaz Sürücü - 6 yıl Önce

Sevgili kardeşlerim Çamolugumuzdaki erkek kuran kursu binamız belki siz bilmiyorsunuz ama ben size söyleyeyim uzun zamandir öğrencilerin kalmasına ve eğitim görmesine bildigim kadariyla Kaymakamlik izin vermiyordu. Binamiz 1970 lerde yapildi icin o zaman ki sartlarla bugun istenilen sartlarin farkli olmasindan dolayi erkek kuran kursu binamizin bir cok eksikligini gidermek o binayi yikmadan mümkun degildir. Kuran kursu dernek yönetimi tarafindan alınan kararla yenisi ayni yere yaptirilacagi icin yikilmistir. Yerine yapilacak bina bugunku şartalara uygun olarak İNŞAALLAH en kisa zamanda siz Çamoluklu kardeşlerimizin Kuran kursu derneğine yapacaginiz yardimlarla en güzel şekilde yaptirilacakdir. Amacimiz bir Camoluklu olarak bir insan olarak bir müslüman olarak kardeslerim hep üzüm yemek olsun. Kuran kurslarinin 28 Şubattan sonraki Türkiyedeki hali ortadadir. Ama Camoluk kuran kursu dernegi bir tek harf öğrete bilmek icin hala mücadelele etmekdedir. Bu mücadele kutsaldir. Amaç mevlanin dinine hizmettir. Bu hizmette makam mevki şan şöhret yoktur. Getirisini Kullardan bekleyen zaten bu işe girmez kardeşler. Bu eski Kuran kursu binasini yikanlar Rabbimizin yardimlariyla yenisini oraya en güzel şekilde yapacaklardir inşaAllah. Biz Camoluklu kardeşlerimize dusende o binalari Kuran sesleriyle inletmektir. Kuran kursumuzun 80lerdeki 90lardaki gibi ögrenciyle dolmasi ve camilerdeki camaatimizin yaşlarinin gencleşmesi icin dua edelim ve gayret gösterelim.
Bu binalar hepimizin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205