Alucra İHL Bayramlaşması yapıldı

Alucra İmam Hatip Lisezi Mezunları Bayramlaşması GİMEV de yapıldı

Alucra İHL Bayramlaşması yapıldı
Alucra İHL GİMEV de Bayramlaştı
Mezunları arasında bir çok Çamoluklunun da olduğu Alucra İmama hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Bu yıl ilk kez bayramlaşmada bir araya geldiler. Kısa adı GİMEV olan Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezunları Vakfının İstanbul Eyüp teki Genel Merkezinde bir araya gelerek Bayramlaştılar. Bayramlaşmaya Alucra İmam Hatip Lisesi Eski Mezunlarının katıldığı gözlendi. Bayramlaşmaya İlk olması nedeniyle önceki organizasyonlara göre (İftar ve Piknik) katılımın az olduğu görüldü.
Organizasyonla ilgili yapılan açıklamada; Bunun bir ilk olduğu ve kısa süre içerisinde yapılmasına karar verildiği için bir çok arkadaşın katılamadığını ve Kurban Bayramı Tatilinin 9 gün olması nedeniyle de bazı mezunların memleketlerine gittikleri bildirildi.
Bayramlaşma Eski Mezunlardan ve Bereketzade Camii İmam Hatibi Yavuz Fenercinin Kur’an Tilavetiyle başladı. Okunan Kur’anı Kerimin ardından Nazım Karabul Asr Suresinin Tefsirini yaptı .
Organizasyonu gerçekleştirenlerden usluca Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Aydın yaptığı konuşmada GİMEV’in aynı zamanda kendi yerleri olduğunu çünkü buranın Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezunları olarak anıldığını ve Bu Vakfı yönetenlerinde Alucra İmam Hatip Lisesini Burada görmek istediklerini belirterek; “Bize bu mekanı tahsis ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından program Mezunların kendi aralarında sohbetleriyle devam etti.
Yapılan duyurularda Bayramlaşmaya gelemeyen birçok eski Mezunun selam gönderileri okundu. Yine yapılan duyurularda bütün etkinliklere katılan,aynı zamanda organizasyonu gerçekleştirenlerden Dr. Ethem Karaçoban’ın Katılmayı çok istediği ancak geçirdiği rahatsızlık nedeni ile katılamadığı açıklandı. Yapılan Bayramlaşma Programında çok ilginç bir olayda yaşandı. Çamoluk derneği yöneticilerinden Eşref Kınataşı Bir açıklama yaparak; Arkadaşlar biz Osman Kesik ile aynı köylüyüz ve aynı okulda okuduk ama birbirimizi tanımıyoruz . diyerek yapılan bayramlaşmanın ne kadar gerekli olduğunu söyledi.

Çamoluk Haber














YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205