Alucra İmam hatipliler İftarda Buluştu

Alucra İmam hatip Liseliler bu yıl da Yenice Kültür Merkezin de bir araya geldiler.

Alucra İmam hatipliler İftarda Buluştu

 Yaklaşık 15 yıldır Ramazan ayının ilk cumartesi günü  yapılan, Alucra İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları iftar programı,  bu yıl,  program çakışması nedeniyle Ramazan ayının ikinci cumartesi yapıldı.
Her yıl, hayır sahibi mezunların karşıladığı iftar praoramının bedelini bu sene, Alucra İmam Hatip Lisesi Derneği üstlendi.
İftar programına Alucra İmam hatip Lisesi mezun ve mensuplarının yanında, İmam Hatip'in kurcusu ve büyük emektarı olan, Hacı Osman Erilli Hocaefendi ilerlemiş yaşı, yürüme ve konuşma zorluğu çekmesine rağmen katılarak, emek verdiği öğrencileri ile  buluşup onları selamladı.
Yine Eski öğretmenlerden; Muzaffer Kaptı ve Osman Dikbaş'ta  iftara katılarak eski öğrencileriyle birlikte oldular.
Her yıl alışık olanın dışında bu sene Ramazan ayının ikinci cumartesi olması nedeniyle, katılımın düşük olduğu gözlendi.
 Aziz Katrancı'nın sunuculuğunu yaptığı program; birlikte Akşam namazının kılınmasıyla başladı. Daha sonra, birlikte yemeğe geçen mezunlar, iftar sonrası, Kılıç Ali Paşa Camii Müezzini Fazlı Bektaş hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle mest oldular.
Alucra İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanı Abdurrahman İbil söz alarak iftar programına katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Eski Alucra Belediye Başkanı ve Hacı Osman Erilli'nin oğlu Ahmet Erilli'de yaptığı konuşmada' Babası Osman Erilli'nin mücadelesi ve bu mücadelede yanında bulunanları anarken, babası Osman Erilli'nin uhdesinde bulunan emanetler olduğunu  bu emenetleri yeni kurulan Alucra Hacı Osman Erilli İmam Hatip  Vakfı  "ALİM" Vakfına devredecek olmalarının kendilerini manevi yükten kurtaracağını söyleyerek, vakfın kurulmasına destek olunması gerektiğini ifade etti.
Ahmet Erilli'den sonra kürsüye, Alim Vakfı Kurucu Başkanı Mustafa Uran gelerek vakıf çalışması hakkında bilgi verdi.
Mustafa Uran yaptığı konuşmada, vakıf süreci ile bilginin yanında "İnfak" konusunda  geniş bilgi sundu.
Programa katılan eski öğretmenlerin de kısa birer selamlama konuşması yaptığı gecede en anlamlı konuşma, 97 yaşına rağmen geceye katılan Osman Erilli Hocaefendinin kısa selamlama konuşması oldu.
Konuşmasından sonra öğrenciler gelerek Osman Hocanın elini öpüp hatırını sordular.
Osman hoca ile hatıra fotoğrafı  çekiminden sonra Yenice Kültür Merkezi Teras Katına çıkıp çay eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet ettiler.

Çamoluk Haber




















Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2019, 17:37

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205