Ardalılar Eğitim için Biraraya geldi

Alucra Arda Köyü 4. Eğitim Kültür ve Dayanışma Gecesi 500’ü aşkın davetlinin katılımı ile 19 Kasım 2016 tarihinde Grand Haliç Restaurant / EYÜP‘de büyük bir çoşkuyla gerçekleştirildi

Ardalılar Eğitim için Biraraya geldi
 Alucra Arda Köyü 4. Eğitim Kültür ve Dayanışma Gecesi 500’ü aşkın davetlinin katılımı ile 19 Kasım 2016 tarihinde Grand Haliç Restaurant / Eyüp‘de büyük bir çoşkuyla gerçekleştirildi
Açılış Kuranı Kerim ve meali şerifinin okunmasıyla yapıldı. İlahiler okundu.

Arda Köyü Eski Dernek Başkanı ve Eğitim Kültür Komisyonu Başkanı Salim KUZYURT kürsüye geldi ve yaptığı konuşmada ‘’ Bilgisiz insan meyvesiz ağaca benzer. Öğrenmek ise aklın gücünü artırır. İlim, dünya ve ahiretin anahtarı ve amellerin en faziletlisidir. Viktor Hugo okul, uygarlığın geliştiği yerdir diye boşuna dememiş. Bir ülkenin gelişmişlik ve uygarlık düzeyi, eğitimli insanlarının sayısı ile orantılıdır. Okumak düşünceleri besler, güçlendirir, tıpkı bir pusula gibi insana yön verir. Genel kültürü üst seviyeye çıkarır, mukayese yeteniğini geliştirir.

Bizler; Öksüz ve yetim kızların çeyizlerini dizen, yuvasız kuşlara yuvalar yapan, hasta hayvanları dahi tedavi ederek yaşamlarını sağlayan, muhtaç çocuklara eğitim ve barınma vakıfları kuran kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi olabilmeliyiz. Ben değil, biz olmalıyız. Egoizmi benliğimizden ve ruhumuzdan çıkarmalıyız.

Mevlana ne güzel ifade etmiş; her birimiz tek kanatlı melekleriz, ancak bizler birbirimizi kucaklayarak uçabiliriz. İşte bugün bizler melekleri uçurmak için buradayız. Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır buyuruyor rahmet peygamberi, fazla söze ne hacet…..’’ diye sözlerini tamamladı.


Arda Köyü’nden eğitime büyük destek

Sonra ise kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İmar A.Ş. Hukuk Müşaviri ve Arda Köyü Eğitim Kültür Komisyonu Kurucu Başkanı Av. Mustafa TAŞBAŞI geldi ve yaptığı konuşmada ‘’ 1990’lı yıllarda biz üniversitede okurken, köyümüzde üniversite mezunu sayımız sadece ve sadece 2 iken Allaha Hamdolsun ki bugün itibariyle üniversitede okuyan ve Üniversite mezunu olan insanımızın sayısı 200’ lere ulaşmıştır. Böylece kısa vadedeki hedefimizi hamdolsun gerçekleştirdik. Yüce ALLAH nasip ederse bu yolda orta vadedeki hedefimiz 400, uzun vadedeki ise 700 ARDALI ÜNİVERSİTELİ seviyesine ulaşmaktır. Belki uzun vadedeki hedefi bizler göremeyebiliriz ama bizden sonra gelen kuşakların o günleri göreceğinden Allahın izni ile hiç şüphem yok.

Arda Köyü olarak burs vermekte olduğumuz 100 öğrencimizden 75’ i Arda Köyünden, 10’unun annesi Ardalı (Yani Arda Köyümüzden bir kızımız evlenip ister Edirne’ye gitsin ister Kars’a gitsin onun da 4 yıllık üniversitede okumakta olan evladına da burs vermekteyiz), kalan 15 öğrenci ise Arda Köyü ile hiç alakası olmayan Alucramızın diğer köylerinden olan yetim, öksüz ve şehit çocuklarıyla, kimliğine ve vilayetine bakılmaksızın anne veya babası vefat etmiş diğer öğrencilerden meydana gelmektedir.’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Başkanların konuşmasından sonra programa iştirak eden misafirler tek tek takdim edildi.

Gece’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ’dan gelen telgraf okundu. Programa katılan önemli misafirlerden bazıları şunlardır :

Kağıthane Belediye Başkanı Sn. Fazlı KILIÇ

Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı ve Kocaeli 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sn. Muhittin PAÇA

T.C. Kanada Ottova Büyükelçiliği Ekonomi Eski Başmüşaviri ve Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Eski Başkanı Sn. İbrahim TAŞBAŞI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü Mali İşler Koordinatörü Sn. Mahmut CELEP

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü Mali İşler Koordinatör Yardımcısı Sn.Emrah ARSLAN

İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sn. İbrahim BALCIOĞLU

Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Eyüp Şube Başkanı Sn. Süleyman UÇAL

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Sn. Muzaffer DANALIOĞLU

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Eski Başkanı Sn. Mustafa AÇIKEL

Bilahere ödül törenine geçildi. Alucra Kalkınma Ve Eğitim Vakfının Okçular Vakfı Merkezinde düzenlemiş olduğu Alucra Köyleri Liselerarası Genel Kültür ve Bilgi Yarışmasında Arda Köyünü temsil eden ve yarışmada birinci gelen Mithat CÖMERT, Ufuk ÖZKAN ve Zahide DOĞAN’a plaketleri Kağıthane Belediye Başkanı Sn. Fazlı KILIÇ tarafından verildi.

Arda Köyünde öğrencilere en çok burs veren hayırsever KÜLTÜR ELÇİSİseçiliyordu. İki yılda bir yapılan GECE’de Kültür Elçisi seçilen daha önceki hayırseverler ise şunlardır:

I.Kültür Elçisi Sn.İbrahim TAŞBAŞI
II. Kültür Elçisi : Sn. Zeynel ULUS
III.Kültür Elçisi : Sn. Mehmet TAŞBAŞI
IV.Kültür Elçisi : Sn. Adile CÖMERT

Bu eski Kültür Elçilerine plaketler takdim edildi. Sonra Arda Köyü Üniversite Mezunları ile Arda Köyü 2016 – 2017 yılllarında üniversitede okuyan öğrencilerin tanıtıcı slaytı izlendi ve 11 yıldır bu çalışmaları yapan Arda Köyü Eğitim ve Kültür Komisyonu Üyeleri sahneye alınarak tanıtımı yapıldı. Komisyon üyesi olan aynı zamanda halen Arda Köyü Dernek Başkanı olan Mustafa TAŞBAŞI da kısa bir selamlama konuşması yaparak gecenin ehemmiyeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Programın akışı sırasında en önemli aşama olan hayır ve teberru safhasına geçildi. Daha evvelki Kültür Elçilerinden Sn.Mehmet TAŞBAŞI bu sefer yine en büyük teberruda bulundu ve V. Kültür Elçisi seçildi. İkinci en büyük teberruda bulunan ise eski Kültür Elçilerinden Sn.Zeynel ULUS oldu. ALLAH kendilerinden ve diğer hayırseverlerden razı olsun. Böylece 100 öğrenciye 2 yıl yetecek burs taahhütleri toplanmış oldu. Tekrar bütün hayırseverlerden ve Gece’ye iştirak eden bütün misafirlerden ALLAH razı olsun.

Radyo ve Teelvizyon Sanatçısı Tiyatrocu Sezgin MADEN gösterileri ile geceye renk kattı. En sonunda ise program diğer kültürel etkinliklerle ve sanatçının konseri ile sona erdi.

Çocuk-Eğitim
Çocuk-Eğitim
Çocuk-Eğitim
Çocuk-Eğitim
Çocuk-Eğitim

Çocuk-Eğitim
Çocuk-Eğitim

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 20:43

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salim Kuzyurt
Salim Kuzyurt - 7 yıl Önce

Teşekkürler Çamoluk haber,teşekkürker,Kazım Karaçoban

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205