Böyle Yardım olmaz!

Çamoluk İHL’de verilen burs, tepkilere neden oldu.

Böyle Yardım olmaz!
 Çamoluk İmam hatip Orta öğretim de öğrencilere  teşvik amaçlı verilen bursun dağıtım şekli tepkilere neden oldu.
İstanbul’dan bir hayır sahibi tarafından Çamoluk İmam Hatip öğrencileri için gönderilen bursların dağıtımı tam bir gösteriye dönüştü.
Vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanan  burs dağıtımın da,zarf içinde verilen para ile  öğrencilerle tek tek  resim çektiridi.
Çekilen bu resimler Refikimiz Çamoluk Net internet sitesinde de  çocukların yüzleri gözükecek şekilde yayınlandı.
Burs dağıtımı sırasında resim çekilirken bazı öğrencilerin mahcup ve utangaç bir şekilde olduğu gözlendi .
Yayınlanan görüntüler vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu.
Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlar,İmam Hatip gibi bir okulda  yardımların gösteriye dönüşmesi anlaşılır gibi değil,oysa  bu okullardan mezun olan öğrenciler bizlere,sadak veya zekat verirken  sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek  diye anlatıyorlar. Ancak Çamoluk İmam Hatip okulunda sadaka verme ve yardım yapma şekli  tam bir gösteriye dönüşmüş dediler.
Yapılan yardıma ve burs vermeye karşı olmadıklarını  bilakis bu tür teşviklerin her zaman verilmesi gerektini söyleyerek, ,bu  gibi yardımların daha dikkatli yapılması gerektiğini  ve 12-13 yaşlarında ki çocukların medyada yardım alırken teşhir edilmelerini kabul etmediklerini dile getirdiler.
Çamoluk’un küçük bir  ilçe olduğunu ve herkesin bir birini tanıdığını söyleyen vatandaşlar,  bu burs dağıtım  metodunun çocukların onurunu  zedelediğini iddia ettiler.
 
Bizlerde Çamoluk Haber  burs dağıtım şeklini tasvip etmiyoruz.
Yapılan yardımların, veren el ile alan el arasında  kalması gerektiğine inanıyor , geleceğimiz ve istikbalimiz olan bu çocukları mahcup bir şekilde objektifin karşısına geçirilmesini yadırgıyoruz.
Çamoluk Haber

Fotoğraflar:www.camoluk.net












YORUM EKLE
YORUMLAR
Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 11 yıl Önce

Artık bir kez daha düşünülmeli ki çamoluk ta herşey bitmiş.. onur, gurur,insanların gelecekti ki ve yaşadıkları da, rant meselesi haline gelmiş üzüntü duydum ne gerek vardı acaba fotoğrafa çok mu önemli... iyilikse iyilik allah bilsin yeter milletin bilmesine gerek yok

ahmet eryılmaz
ahmet eryılmaz - 11 yıl Önce

Sn. Editör sizinle aynı fikirdeyim "sağ elin verdiğini sol el görmemeli" yapılanın doğru olmadığı bile kabul edilebilir. Bildiğiniz gibi teşvik edicilik bağlamında aşikare hayır yapılabilir. Çocukların rencide olmuş mudur? bilmiyorum, madem rencide olmuş burs almasalardı, almışlar resim çektirmeselerdi.

Bunun dışında sizin amacınız bu hayrı, sizin gibi düşünmeyenlerin yapmasından dolayı ise ifade edilen ile yazılan arasında ayrı bir tezat teşkil ediyor demektir. Ben sizin gibi düşünenlerin, aynı şekilde bir hayır yaptığında haber yapıp yapmayacağınızdan emin değilim.

İyi bakalım ki, iyi görelim, iyi görelim ki akıbette hayırlı olsun, muhalefet yapmak için haber yapmayalım. Çamoluk'ta birilerinin yaptığı hep yanlış değildir. Yanlış yaptıklarında eleştirirseniz etkiniz daha fazla olur.
CHP başkanı gibi muhalefet etkisiz ve faydasız muhalefettir.

Bence sadece yanlış yapılanı eleştirmek doğrudur, eleştiri yapmak için sipere yatmak fırsatçılıktır...

Selam, Saygı ve muhabbetler

HASAN KALELİ
HASAN KALELİ - 11 yıl Önce

sağ elin verdiğini sol elin görmesin anlayışından başkalarından temin edilen yardımları kendi adınıza dağıtarak boy boy fotoğraflarla sanal alemde kazanımlar uğruna afişe etme dönemi. nediyelim işte gelinen nokta işte gidilen liman ümit beyde kareye katılmış nediyelim...

MÜDÜR
MÜDÜR - 11 yıl Önce

AMA POZLARDA YAKIŞMIŞ ÇAMOLUK VARİ.........

Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 11 yıl Önce

Sayın Editör sizi tebrik ediyorum bu konudaki hassasiyetinz çok öenmli bu haberi yapmamış olsa idiniz olumsuzlukları bizler bilmeyecektik bu konuda öğrencileri afişe etmeden haber yapıp bizlere ifaed ettiniz bir başka internet sitesinde bu öğrenciler tam anlmıyla afişe edilmiş ve incitilmiştir çamoluk net editörlerini bu kuralsızlığı düzeltmeye davet ediyorum.. saygılar

Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 11 yıl Önce

bu pozlardan keyif almanız düşündürücü .?

enver canver
enver canver - 11 yıl Önce

bu haberin kaynağı çamoluk net te ki haberde bir detay eksik.verilen paranın miktarı ve resmi.100 TL verildi,merkez bankası banknotu,şu renkte vd.. hatta bu haber şöyle sürdürülebilirdi bir öğrenci bu parayla şu kadar defter şu kadar kalem vs alabilir diye.hatta bu para üzerinden çamoluk esnafı şu kadar satış yaptı ekonomi şöyle düzeldi böyle bayram oldu..al ver ekonomiye canver.elektrik üretimi de başladı canım kurban sana enver.imam hatipler envar dandır nurlu gençlik,daha büyümeden sadaka muameleli burs aldırarak benliklerine özgüvenlerine kastediyorlar.resimdeki siyasetçiler malum tipler,okul aile birliği başkanı ve müdür bu hayırdan üretilen rezileti engellemeleri gerekirken onlarda katılmış.

ramazan tartar
ramazan tartar - 11 yıl Önce

bu resimler tam bir rezillik.islamda yeri yok.ama birileri biz sizin babanızız der gibi birilerine mesaj yolluyo.seçimler yaklaşıyor.bu rezilliği çamoluk derneği ümraniye halgun alataş tesislerindede aynı yobazlığı yapmışlardı.bu zekatı verenler acaba birilerinin kendi üzerlerinden birilerinin reklam yapmasını onaylıyorlarmı.sanmıyorum.bu kafa ülkeyi uçuruma sürüklüyor.anlayana tabii.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205