Çamoluk Hacı Yılmaz Karabul 4-6 Yaş Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

4-6 yaş çocukalara eğitim verecek Hacı Yılmaz Karabul Kur'an Kursu Yapılan tören ile hizmete açıldı.

Çamoluk Hacı Yılmaz Karabul 4-6 Yaş Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

Eski binası Çamoluk Derneği tarafından  yıkılarak, hayır sahiplerinin de yardımıyla yeniden inşa edilen Çamoluk Kur'an Kursunda 4-6 yaş çocuklar için Kur'an Kursu eğitime başladı.

Genç yaşta yakalandığı amansız hastalık nedeniyle  hayata veda eden, Çamoluk Yuvacık Mahallesi İş Adamlarından Hacı Yılmaz Karabul'un çocukları tarafından babalarının hayrına tüm masrafları karşılanarak tamamlanan 4-6 yaş Kur'an Kursu  yapılan tören ile hizmete açıldı.

26 Ağustos 2022 Pazartesi günü yapılan törene, Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, Çamoluk İlçe Müftüsü Mahmut Ateş,Alucra Müftüsü Adem Akçelik, Siyasi parti ilçe başkanları, Çamoluk İlçe Kurum amirleri ile vatandaşlar katıldılar.

Çamoluk Kur'an Kursu  bahçesinde yapılan tören; Berektezade Camii İmam Hatibi Yavuz Fenerci'nin Kur'an tilavetiyle başladı.

Daha sonra Çamoluk Kur'an Kursu Dernek Başkanı Süleyman Kor bir konuşma yaparak Hayır sahibi  ve katılanlara teşekkür etti.

Çamoluk İlçe Müftüsü Mahmut Ateş'de yaptığı konuşmada, katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 4-6 yaş kur'an kursları hakkında bilgi verip bu kursların önemine dikkat çekti.

Hayır yarışında yarışılması gerektiğine dikkat çeken ilçe müftüsü Mahmut Ateş, Çamoluk'ta bir ilk olan bu eseri açmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, Kur'an Kursunun geçmişten günümüze yaşamasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Son olarak söz alan Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber de yaptığı konuşmada, 4-6 yaş Kur'an kursunun açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, yapılan tüm hizmetlerin takibini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Eserin yapımında katkısı olanlara da teşekkür eden Kaymakam Furkan Berber, bundan sonra Kur'an Kursunun kalan kısmının da en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacağını söyleyerek, bu kurumları da genç kuşaklara emanet ettiklerini söyledi.
Törende;  yaptıkları katkılardan dolayı Cahid Zarif Karabul ve Tarık Karabul Kardeşlere palket takdim edildi.
Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber  Cahid Zarif Karabul'a plaket verirken, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz'de Tarık Karabul'a plaket takdim etti.
Törene katılan vatandaşlar da yaptıkları hizmetlerden dolayı Karabul kardeşlere teşekkür edip takdir ettiler.


Tören Alucra Müftüsü Adem Akçiçek'in yaptığı dua ile son buldu.

60 öğrenci kapasitesine sahip Hacı Yılmaz Karabul 4-6 Yaş Kur'an Kursu nasıl ortaya çıktı:

 İnşaatı tamamlanan Çamoluk Kur'an Kursu binası, Çamoluk Kur'an Kursu Derneği tarafından   süresiz olarak Çamoluk İlçe Müftülüğüne tahsis edildi.

Çamoluk  tahsis edilen bu kata, ilçe müftülüğünün yaptığı çalışma ile 4-6 yaş Kur'an kursu olarak projelendirildi.

Projenin tamamlanması için çalışmalara başlayan Çamoluk İlçe Müftülüğü, bu işi üstlenecek hayır sahipleri ile irtibat kurarak parojenin tamamlanması için çalışma başlattı.

Çamoluk İlçe Müftülüğü de  Hacı Yılmaz Karabul'un çocuklarının yaptığı bu fedakarlık nedeniyle, yapılan esere Hacı Yılmaz Karabul'un adının verilmesine karar verdi.

Merhum Hacı Yılmaz Karabul'un çocukları ile de görüşen İlçe Müftülüğü, anlattıkları projeyi, merhum babalarının hayrına yaptırmak isteyen Cahit Zarif Karabul ve Tarık Karabul ile projenin yapımı konusunda anlaşmaya vardılar.
Yapılan anlaşma gereği, 4-6 yaş Kur'an Kursunun tüm masrafları Hacı Yılmaz Karabul çocukları tarafından karşılanarak eğitime hazır hale getirildi.
4-6 Yaş Kur'an Kursu yönetmenliğine göre:
b) 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına yönelik tam gün eğitimlerde dikkat edilecek hususlar:
1. İl/İlçe müftülüklerince tam gün eğitim verilecek kurslar tespit edilecektir. 
Bu tespit yapılırken; 
a) İçerisinde başka eğitimlerin yapılmadığı (yapıldığı takdirde de 4-6 yaş eğitiminin uygulandığı alanın diğer eğitim alanından bağımsız bir mekân ve giriş çıkışlarının ayrı olduğu) sadece 4-6 yaşlar için oluşturulmuş sınıfların olduğu, 
b) İmkânlar ölçüsünde bahçeye sahip olan, (bahçesi yok ise kursun içinde çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak geniş bir alana sahip olan) c) Mutfağı ve ayrıca yemek odası olan,
d) Çocukların nitelikli zaman geçirmeleri için zengin materyal çeşitliliğine sahip ayrı bir oyun
odası olan,
e) Ulaşımı kolay olan (imkânlar ölçüsünde servis olanağı oluşturulabilecek) kurslar tercih
edilecektir.

Çamoluk Haber


 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2022, 10:05

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205