Çamoluk Kur'an Kursu Temeli Atıldı

Yıkılan Kurs binasının yerine yenisinin temeli atıldı.

Çamoluk Kur'an Kursu Temeli Atıldı

19 Nisan 2018 Perşembe günü yıkılan Çamoluk Kur'an Kursunun yerine yenisinin yapılması için temel atıldı.

24 Eylül 2019 Salı günü gerçekleşen temel atma töreni ile birlikte, Yeni Kur'an Kursunun yapım çalışması da başlamış oldu.

Temel atma törenine; Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin,, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, Çamoluk Müftüsü  Sadık Aydoğan, Çamoluk Kur'an Kursu Derneği yöneticileri ve Çamoluk'taki kurum amirleri ile birlikte vatandaşlar katıldılar.

Çamoluk Kur'an Kursu Derneğinin  çalışmaları ile yapılacak olan yeni kurs binası, modern ve güncel ihtiyaçlara göre yapılacak.

Üç kısımdan meydana gelecek olan kursta; Erkek- Kız Kur'an Kursunun yanında Sübyan Mektebi de bulunacak.

Üç kapıdan ayrı girişi olacak yeni kurs binasının hayırseverlerin yapacakları yardımlarla en kısa sürede tamamlanacağı açıklandı.

Çamoluk Kur'an Kursu Derneği temel atma törenine katılan vatandaşlara ikramda bulundu

Çamoluk Haber

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail BAKIRHAN
İsmail BAKIRHAN - 5 yıl Önce

Cenabı Allah kendi rızası istikametinde gösterilen halis niyetler hürmetine yapılan emek ve gayretleri zayi etmesin. Bu istikamette yapılan her türlü infak ve yardımı sahibi için dünyevi ve uhrevi ecir ve kazanç vesilesi eylesin. İnsanın ve canlı hayatının olduğu her yerde yaşamı kolaylaştıracak ve ihtiyaçları giderecek her türlü hizmet değerlidir ve kıymetlidir. Bu meyanda Çamoluk Kuran Kursumuzun günün şart ve koşulları göz önünde bulundurularak yenilenmesi elbetteki takdire şayandır ve yadırganmamalıdır. Yine; ayrıca yapılan müessesesinin verimlilik ve faydasını artırmaya yönelik samimi niyetlerle ortaya konulan her türlü fikir ve düşünce en az yapılan hizmet kadar kıymetlidir. Zira bir hizmetin geliştirilerek sürekliliğinin sağlanabilmesi ancak o hizmet anlayışının yeni fikir ve düşüncelere açık olmasından geçer. Müsteşriklerin Tefsir yazarak ümmeti ifsad ettiği bir dönemde, bizim hayal ve hedeflerimiz çocuklarımız salt bir besmele öğrensinler den çok daha büyük olmalıdır. Bu kurum çocuklarımızın ve ailelerinin gelecek kaygısı taşımadığı, diğer eğitim kurumlarıyla entegre,çok yönlü ve esaslı bir müfredatın bünyesinde takip edildiği eğitim kurumu olmalıdır. İsmi Kuran Kursu olmak yerine daha kapsayıcı Kuran eğitim ve öğretim merkezi olmalıdır. Çocuklarımıza aynı zamanda yabancı dil eğitimi imkanı sunmalıdır. Diğer il ve ilçelerdeki emsal kuruluşlarla mukayese edildiğinde tercih edilebilir ciddi ve güçlü gerekçeleri olmalıdır. Bu yönüyle değil Çamoluk ve köylerinin, yakın il ve ilçelerimiz açısından da tercih edilebilir bir müessese hüviyetine sahip olmalıdır. Orada inşa edilen bina şayet geçmiş döneme nispetle fiziki açıdan daha güzel olsunluktan öte kısmi olarak vurgulamaya çalıştığımız fikir ve düşünceleri taşımıyorsa korkarım ki; Çamoluğumuza bir adet daha adı Kur'an Kursu olan bir bina kazandırmaktan öte geçmeyecektir. Bu bina sadece öteden beri oluşan beklentiyi giderme ve mecbur kalınmışlık hissiyle yapılmamış olmasını umuyorum. Yenilenecek olan Kuran Kursu Binamız Hayırlara Vesile Olsun İnşAllah.

Orhan.   torun
Orhan. torun - 5 yıl Önce

Hayırlı olsun camoluka talebesi bol olsun inşaAllah islama hizmet ahirete hizmetir Allah yardımcınız olsun

Kenan Uysal
Kenan Uysal - 5 yıl Önce

Konu ile ilgili yazacaktım ki İsmail Bey’in yazmış olduğu yorumu gördüm, genel itibarı ile büyük çoğunluğuna katılıyorum. “İçerik, fayda din eğitiminin nasıl olması gerektiği”nden yazmış.
Onun dışında, katkı vereceğim konulara girmek istiyorum. Cemaatlerin ve cemiyetlerin tuzla buz edildiği, çevremizdeki tüm cemiyet faaliyetlerinin heyecanını kaybettiği, insanların yalnızlaştığı, “ahir” zamanda, bu yapılan masraflar boşa gitmemesi en büyük temenni ve duamdır.

İnsana yapılan yatırım, cihatların en büyüğüdür, Allah zayi etmesin, ancak gördüğüm kadarı ile duygusallıkla hareket ediliyor, boşa edilen masraf olmasa inşaAllah. Bölgede kurslar var, “bu kurslar sizden farklı neyi anlatıyor, yeni bir kurs ihtiyacı niye var” sorusu önemli.(hiç bir cemaate ve siyaset pisliğine mensup değilim, ehli sünnet ve’l-cemaattenim, Türkiye’deki sığ siyasetten beriyim, kimlere hizmet ettiğinden eminim.)

Keşke tüm cemaatler ve Kuran kurslarının binaları yetmese, dolsa taşsa. 15 Temmuz hain darbesi sonucu, azalan din/cemaat telakkisi, din öğretim merkezleri ve cemaatleri iyiden iyiye, bilinçli olarak bitirdi. Hergün bir cemaat ve Hizb hakkında bir iftira atılıyor. Din adamı diye tvlerde şarlatanlar dolaşıyor, Hadise saldıran, Kuran’a tarihselcilik yaftası ile sağdan yaklaşan, Kuran yeter diyen sapkınlar arz-ı endam ediyor. (Kasıtlı, bir proje olarak)Aileyi dinamitleyenlerin, eğitim diye bir şey bırakmayanların hep özür dilemeye ve yanlış yaptıklarına izharı ile karşı karşıyayız. Bu nasıl yüz, bu nasıl bilmem kaçıncı kere kandırılan menfaat dini Müslümanı. (Halbuki Peygamberimiz müslüman aynı delikten iki kere girmez demişti)
Değerlere her fiil ve davranışla saldırıldığı, şeytanın en tehlikeli şekilde sağdan yanaştığı, ayrışmanın körüklendiği günlerde; saldırının merkezini ve saldırı üssünü göremezsek büyük resmi göremeyiz.

Eyy! müslüman sana ne yapılıyorsa, “Müslümanım” diyen siyonist uşakları eli ile yapılıyor, onun İçin içimizdeki hainleri tanıyarak başlamalı, ayrışmamalı, kiralık akıllı olmamalı, ilk emri oku olan dinin emri gereği dini kaynağından özgür ruhla okumalı. Okutan da kendine, hizbine, cemaatine “dinine”, menfaatine çağırmamalı. “Siyaset pisliği” nin bize bak dediği yerden değil, (teknik bir tabir, Türkiye’de siyaset bu şekilde maalesef) Allah’ın ve Peygamberinin emrettiği yerden, hep birlikte olarak bu sorunları aşarız, ama yazdıklarımı yapmak çok zor; düşman azılı, biz zillet içindeyiz, şuursuzuz, “Oku”muyoruz, ferasetimizi kaybettik, menfaatine peşinden gider olduk.
Yazılacak çok şey var bir parça katkı vermek istedim. Yüce Allah kendi rızasına uygun yaşamayı, şuurlu olmayı, yeniden büyük millet olmak yoluna kalplerimizi çevirsin.(Amin)

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205