Çamoluk ta İftar Çadırı Ve Semazanler

Çamoluk Kur'an kursu Çamoluk ta iftar çadırı kurdu

Çamoluk ta İftar Çadırı Ve Semazanler
Çamoluk merkez kuran kursu Çamoluk ta bir ilki başlatarak Çamoluk’ a iftar çadırı kurdu.Kurulan iftar çadırlarında da farklı etkinlikler yer alıyor.Türk tasavvuf müziği ve bir Mevlevi geleneği olan semazenler, beklide ilk defa Çamoluk’a gelip gösteri yaptı. Bizde bu organizasyonları tertipleyen Çamoluk Kur’an Kursu yöneticisi İsmail Bakırhan ile kısa bir görüşme yaptık.
Camolukhaber-Çamoluk kuran kursunda yaptığınız faaliyetlerden bahseder misiniz?
Bakırhan- Memnuniyetle. Öncelikle idrak ettiğimiz şu mübarek Ramazan ayının başta tüm Çamoluklu hemşerilerimize,ülkemize İslam alemine ve tüm insanlığa hayır ve huzur getirmesini niyaz ediyorum. Göreve başladığımız günden bu yana Allah ın lütfüyle bir çok hayırlı hizmetler yaptık. Önce insanlarımızın kuran kursumuza karşı zedelenen güzel duygularını daha güzel hale getirmek için çeşitli program ve organizasyonlar tertipledik. Kelkit ve Alucra gibi içlerimizde belediye başkanlarımızın destekleriyle  düğün salonlarında program tertipleyerek  kuran kursumuzu tanıtıcı etkinlikler ve konferanslar gerçekleştirdik. İlçe sakinlerimizle daha yakın iletişim halinde olmak ve Çamoluk kuran kursumuzu daha canlı hale getirmek için çeşitli programlar organize ettik. Köylerimizi sürekli ziyaret ediyoruz. Cuma sohbetleri ve ev sohbetleriyle halkımızı kuran kursumuza karşı daha duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. Gittiğimiz her yerde,görüştüğümüz herkes Çamoluk kuran kursumuzdan geldiğimizi söyleyince ilgi ve alakalarını esirgemiyorlar. Kuran kursumuzu kendilerinin parçası olarak görüyorlar. Haber siteniz aracılığıyla her birine yürekten teşekkürlerimi arz ediyorum. Çamoluk kuran kursu tüm Çamoluklu hayır severlerin yardım ve katkılarıyla bugüne değin kuran eğitim öğretimine ara vermeden devam etmiş. Bundan sonrada günün koşullarına uygun kendini her bakımdan yenileyerek hayırlı hizmetlerine devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Çamolukhaber Çamoluklu olmanızla birlikte Çamoluk’ta yenisiniz. Yürüttüğünüz faaliyetlerde karşılaştığınız sıkıntılar oluyor mu?
Bakırhan. Sürdürülen her hayırlı hizmet mutlaka bir takım zorluk ve sıkıntılarla yüz yüze gelir. Biz bunların hepsini bir imtihan olarak addediyoruz. Tabi zaman,zaman bu zorluklara sebep olanların bizi en iyi anlaması gerekenler olması içimizi burkuyor. Ancak yukarıda dediğim gibi hayat bir imtihandan ibaret. Allah cc bizleri hem en çok sevdiklerimiz hem de hiç sevmediklerimizle imtihan ediyor. Kendi zatına kulluk noktasındaki samimiyetimiz yada samimiyetsizliğimiz bilinsin ve ortaya çıksın bizde kendi amelimize şahit olalım istiyor. En çok sevmemiz gerekenler din kardeşlerimiz hizmet arkadaşlarımız anamız babamız akrabamız çocuklarımızdır. Hiç sevmememiz gerekenler ise canımızın malımızın ırz ve namusumuzun devletimizin,milletimizin,dinimizin düşmanlarıdır. Bir insan düşmanı yada düşmanları tarafından bir sıkıntıyla yüz yüze bırakılsa çok üzülmez; bilir ki o düşmandır ve düşmandan fayda gelmez. Ancak sevdiklerinden kendisine küçük bir sıkıntı dahi olsa isabet etse ağırına ve zoruna gider. Çünkü dost olmanın yakin olmanın anlamı vardır. Müslüman,müslümanın elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir. Bu sebeple elinden ve dilinden kendini emniyet içerisinde hissettiklerince bir insanın sıkıntı yaşaması elbette ki o insanı üzer. Zaman,zaman bu kabilden sıkıntılarımız oluyor. Bunu bir imtihan bilinciyle karşılıyor ve gereğini Çamoluk sakinlerimizin vicdanına havale ediyoruz.
Çamolukhaber Anlaşılıyor ki birtakım sıkıntılar yaşıyorsunuz.
Bakırhan: Zaman her şeyin ilacıdır. Herkim kendi hesabına huzuru mahşerde ne görmek istiyorsa onu biriktirir. Acziyyet benim işim değildir. Yükümüz çok ağır yolumuz çok uzun vaktimiz çok kısa. Lüzumsuzluklara ayıracak ne vaktimiz var ne imkanımız.
Çamolukhaber Çamoluk’ta iftar çadırı fikri nasıl çıktı ortaya biraz bahseder misiniz?
Bakırhan: Tabii ki. İstanbul’da başkanlığını ifa ettiğimiz ilmi akademik çalışmalar yaptığımız bir derneğimiz var. Orada çadır kurarak kitap fuarı açmıştık. Oradan aklımda kaldı. Dernek yöneticilerimize teklif ettik. Tabi onlar içinde böyle bir organizasyon ilk olduğundan acaba nasıl olur kabilinden düşünceler oluştu. Sonuç olarak uygun görüldü. İstanbul da çadır işleri yapan bir arkadaşım var. ondan bize bir çadır yapmasını istedik. Sağ olsun oda bizleri kırmayarak iftar çadırımızı yaptı buraya gelip kurdular. Böylece iftar çadırımızı açmış olduk.
Çamolukhaber
 İftar yemeklerini nasıl karşılıyorsunuz, çadır kapasitesi kaç kişilik, İftar çadırına ilgi nasıl?
Bakırhan: Çadırımız 144 m2. yaklaşık 170-180 kişilik. Her iftarımızı hayır sever bir Çamoluklu işadamımız karşılıyor. ALLAH cc kendilerinden razı olsun. Daha ramazan başlamadan iftarlarımız doldu. Ortalama her akşam 180 kişiye iftar veriyoruz. Günlük 150 kişilik bir beklentimiz vardı. Ancak beklentimizin üzerinde iftar yemeklerimize katılım oluyor. Çamoluk’ta sizinde bahsettiğiniz gibi iftar çadırı mantığıyla bir ilk. Bu iftar çadırımızın yediden yetmişe tüm farklılıklarıyla Çamoluklularımızın kaynaşmasına yakınlaşmasına vesile olmasını temenni ediyorum.
Çamolukhaber Sanırım iftar çadırında farklı programlar da yapıyorsunuz. 
Bakırhan: Evet İstanbul’dan neyzen semazen ve sanatçı arkadaşlar getirdik iki gün boyunca ramazan öncesi açık havada güzel bir program oldu. neyzen ve semazenler de çamoluğumuz açısından bir ilk olması hasebiyle ilçe sakinlerimizce beğeniyle izlendi.
Çamolukhaber Son olarak Çamoluklu hemşehrilerimize söylemek istediğiniz bir şey varmı?
Bakırhan: Öncelikle biz Çamolukluyuz ve Çamoluk hepimizin. Herkes bu güzel Çamoluğumuza kendi bulunduğu nokta ne kata bilir. Bunun düşüncesi içerisinde olmalı. Yersiz ve gereksiz zan ve husumetlerden insanlarımız kaçınmalı. Hepimiz sahip olduğu artı ve eksiler yine hepimizindir. Birimiz diğerimizi eksisi sebebiyle ayağının altına alıp linç girişimine maruz bırakmamalı. Diğerimiz diğerini artısı sebebiyle hiç hatası olmayacakmış gibi gögün katına çıkarmamalı. İtidalli olmalı,ölçülü olmalı,yarın pişmanlığını yaşayabileceğimiz söz davranış ve fiillerden kaçınmalıdır. Çamoluk küçük ve şirin bir yer. Hangi sebep ve niyetle olursa olsun kimsenin artılarımızı ve kazanımlarımızı tarumar etmesine fırsat verilmemelidir. Her zaman ve herkesten önce biz birbirimizi dinlemeli ve anlamalıyız. Şu mubarek ramazan ayının günahlarımızdan ve nefsi kusurlarımızdan arınmamıza ayrıca vesile olmasını dilerim



YORUM EKLE
YORUMLAR
kasım
kasım - 14 yıl Önce

Demek güzel düşününce güzel şeyler başarılabiliyormuş. akledenlerin yüreğine sağlık emeği geçenlerden Alah razı olsun. başkalarının ne düşüneceği aslında çok önemli değil bizim doğru şeyler yapıp yapmadığımız önemli olan. çamoluk ve iftar çadırı,çamoluk ve semazen. tekkelimeyle Allah razı olsun. herşeye rağmen çamolukta güzel şeylerde oluyor. dilerim bu güzel şeyler basit sığ ve zanni düşüncelerin gölgesi altında boğulmaya çalışılmaz.

ahmet
ahmet - 14 yıl Önce

ismail hocam seni taktir ediyorum helal sana yaptığın eyer çok gurur verici

ahmed arif
ahmed arif - 14 yıl Önce

hizmet eden insan başımız üstünde.hizmet yapabilmek bir gönül ve ufuk işidir.insanın derdi olması lazım.yara varsa merhem aranır.arayanlara selam olsun.ufkunuz açık,hizmetiniz ziyade olsun.engel olmak isteyenler mübarek ramazan günü duamızdan beri olmasınlar,onlar da islah olsun inşaallah.

KASIM
KASIM - 14 yıl Önce

Başbakanımızın belediye başkanı olduğu dönemlerde karşıtlarına söylediği bir sözü hatırlıyorum. ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın gündüz geceye muhtaç banada sen lazımsın. İsmail bey ismini sıkca duymakla beraberseni yakinen tanımıyorum. seni anlamaya çalışanlarda olacak,kendi nefsi hava ve hevesine göre anlamlandırmaya çalışanlarda olacak. sen bunların hiç birine aldırış etme. sen karşılığını halktan değil haktan beklediğin hayırlı hizmetlere devam et. inanki çoğumuz sukut etsekte hayırl

halil şeker
halil şeker - 14 yıl Önce

ismail bey sizi yaptığınız çalışmalardan dolayı tebrik ediyor çalışmalarınızın devamını diliyorum.allah yar ve yardımcınız olsun.

murat
murat - 14 yıl Önce

insanların menfaatlerine dokunmayı ver. çifliklerine girmeyi ver saltanatlarına yaklaşmayı ver dünyanın en kötüsü ilan edilirsiniz. bir kısım kimseler kendi menfaatlerine hizmet ettiğiniz sürece sizi baştacı eder. hayır yanlışlarını telkin etmeye kalkarsanız. işte ozamam suratlarındaki maske düşüp gerçek ortaya çıkacağından sizi tü kaka ilan ederler. eğer haysiyet sahibi isen tenkit eetiğin insanla yüz yüze git ve konuş. tabi konuşamazsın seninde yüzünde maske var düşer sonra gerçek yüzün ortaya

tataroğlu
tataroğlu - 14 yıl Önce

evet ismail bey çok başarılı bence de kuran kursu hocasıyla kavgalı,imamla kavgalı,müftüyle kavgalı akp ilçe başkanıyla kavgalı kendi gibi düşünmeyen herkesle kavgalı tebrikler!

FETULLAH BULBUL
FETULLAH BULBUL - 14 yıl Önce

BASARILARININ DEVAMINI DILERIM....SAYIN BAKIRHAN

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205