Çamoluk'ta İlk Korana Virüs

Korkulan oldu Çamoluk'ta ilk Korona virüsü tespit edildi.

Çamoluk'ta İlk Korana Virüs

Çamoluk Karadikmen Köyünden Bir süre önce umre ziyaretinden döndüğü bildirilen Mehmet Y. 15 Mart 2020 Pazar günü İstanbul'dan Çamoluk'a giderek evinde meydana  gelen arızayı giderirken rahatsızlanması sonucu gittiği hastahanede (covid 19) corona virüs teşhisi kondu.

Giresun'a sevkedilen Mehmet Y. burada yapılan testlerin pozitif çıkması sonucu müşahade altına alındı.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Karadikmen Köyünde önlemler alındı.

Güvenlik güçleri ve sağlık çalışanları tarafından alınan önlemler ile Mehmet Y'nin temas ettiği  kişilerde tedbir amaçlı kontrol altına alındı.

İstanbul'dan Çamoluk'a seyehat ettiği firmadan da yolcu listesi istenerek birlikte seyehat ettiği yolcularda incelemeye alındı.

Mehmet Y. ile birliket eşi ve çocuklarının da hastahane de tedbir amaçlı gözetim altında oldukları birldirildi.

Mehmet Y'nin test sonucunun pozitif çıkması sonucu Çamoluk'ta yetkililer bir dizi ilave tedbirler alarak vatandaşları bu salgına karşı korumaya aldılar.

Aldığımız bilgilere göre; Çamoluk'a yeterli sayıda maske  getirildiği ve önümüzdeki günlerde de Çamoluk giriş ve çıkışlarında   kurulacak standlarda dezenfektan bulundurularak vatandaşların kendilerini dezenfekte etmesinin sağlanacağı bildirildi..

Ayrıca ilçe giriş ve çıkışlarında tedbir amaçlı ateş ölçer cihazları ile vatandaşlara hizmet verileceği açıklandı.

Yapılan bu çalışmalar ile  şüpheli  durumlarda hemen sağlık çalışanları tarafından müdahale edilmesi ve tehlikenin yayılmadan kontrol altına alınmasına çalışılacak.

Günlerdir yapılan uyarılara rağmen vatandaşlarımızın yaptıkları  ihmalkarlıklar  telafisi zor sonuçlara yol açabiliyor.

Yaşadığımız şu zor günlerde  elimizden geldiği kadar bulunduğumuz yerlerde kalarak kendimizi izole temeye çalışmamız gerekmektedir.

Uzmanların ve yetkili mercilerin bu konularda ki  uyarılarına dikkkatle uyalım.

Uymayanlar olursa da onların da uyması yönünde ikazlarda bulunalım

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre; Karadikmen'de karantina şartlarının uygulanmadığı ancak tedbir amaçlı giriş ve çıkışların kontrol altına alındığı ifade edildi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 20:47

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
M v
M v - 4 yıl Önce

Umreden gelenleri karantinaya almadan gerekli kontrol ve tahlilleri yapmadan neden bırakıyorlar. Toplum sağlığı bu kadar önemsiz mi?

Bekir KARABUL
Bekir KARABUL - 4 yıl Önce

Mehmet bey'e ve karadikmen köyü komşularımıza çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Bir an evvel ülkemize bulaşan bu musibet ten kurtulmayı mevlam nasip etsin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205