Çamoluk'ta Korona Virüs Önlemleri

Çamoluk'ta Korona virüsüne karşı önlemler alınıyor.

Çamoluk'ta Korona Virüs Önlemleri

Dünya'yı saran ve kaynağı Çin'in  Wuhan kenti olan Koronavirüs (Covid-19)  salgınına karşı alınacak önlemleri görüşmek ve değerlendirmek üzere Çamoluk İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplandı.

Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin Başkanlığında toplanan kurul Çamoluk'ta bu salgına karşın alınması gereken tedbir ve önlemleri konuştular.

Konu ile ilgili olarak Çamoluk Kaymakamlığı yaptığı açıklamada;

"Kaymakamımız Sayın Efecan ŞAHİN başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve ülkemizde de tespit edilen Koronavirüs (Covid-19) hastalığına karşı bütün kurumlarımız ve vatandaşlarımız tarafından alınan ve alınması gereken önlemler görüşülerek karara bağlandı.

Bu kapsamda, Lokanta, Kıraathane, Berber, Marketler ve Otogar gibi vatandaşlarımızın sürekli bulunduğu alanların dezenfekte edilmesi ve temizliğe önem verilmesi,

Yurtdışından ve Umre' den gelen vatandaşlarımızın 14 gün boyunca takiplerinin yapılması,

İlaç raporu olupta rapor süresi 1 Mart itibari ile biten rapor sürelerinin Haziran ayına kadar uzatıldığı bu nedenle vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamadan ilaçlarını temin edebilecekleri konularında bilgilendirmeler ve gerekli çalışmaların yapılması konuları görüşüldü" denildi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 21:20

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205