Çamoluk'ta Sigar Yasaklandı

Çamoluk'ta pandemi ile mücadele kapsamında bir dizi yeni tedbirler alındı.

Çamoluk'ta Sigar Yasaklandı

İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda Çamoluk İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Çamoluk Merkezi için yeni tedbir kararları alarak hayat geçirdi.

Alınan kara ile birlikte; Çamoluk'ta halka açık alanlarda ve  kahvehane, çay ocağı gibi işletmelerde sigara içmek yasaklandı.

Konu ile ilgili olarak, Çamoluk Kaymakamlığı detaylı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; Çamoluk pazar alanın tamamı, 15 Temmuz Caddesi ve bağlantılı caddelerde sigar içmenin yasaklandığı açıklandı.

İşte alınan kararlar doğrultusundan ÇamolukKaymakamlığının açıklaması:

 İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda Çamoluk İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 16.11.2020 tarih ve 2020/50 Nolu Kararı ile;

Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/ bulunabileceği aşağıdaki

cadde ve sokaklarda, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/ bölgelerde SİGARA İÇME YASAĞI getirilmiştir.

• İlçe Pazar Alanının tamamı

• 15 Temmuz Şehitler Caddesi (Ana Cadde)

• 15 Temmuz Şehitler Caddesi (Ziraat Bankasının önünden itibaren cadde boyu)

• 15 Temmuz Şehitler Caddesi (Öğretmen Evi önünden itibaren cadde boyu)

• Tüm Kafe, Kahvehane ve Çay Ocağı Önlerinde

Yasağa uymayanlar yada muhalefet edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. ve 284. maddesi ile Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince Adli-İdari işlemler yapılacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 09:19

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şeref YARDIMCI
Şeref YARDIMCI - 3 yıl Önce

Çamoluk ilçesinin adını da 15 temmuz ilçesi yapın tertemiz olsun.....Bu kadar yalakalığın sonu yolsuzluk susuzluk çaresizlik olarak geri döneceğini halen anlayamadı iseniz yapacak bir şey yok....

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205