Çamoluklu İmam Hatipliler Derneği kuruluyor

Çamoluklu İmam Hatipliler derneği kurulması için çalışma başlatıldı.

 Çamoluklu İmam Hatipliler Derneği kuruluyor

Eğitim sisteminde büyük değişikliklerin yapıldığı 4+4+4 sistemiyle birlikte  Çamoluk’ta da İmam Hatip Orta Okulu açıldı.
Okulun açılması nedeniyle Çamoluk Derneği Eski Başkanı Veysel Ekmen’in organizasyonuyla Çamoluklu  bir kısım İmam Hatip Lisesi mezun ve mensupları bir araya geldi.
Çamlıca Çamoluk Dernek  binasında bir araya gelen  Çamolukluk İmam Hatip Mezun ve mensupları  Çamoluk’a açılan İmam Hatip  Orta okulu için neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulundular.
Yapılan görüşmelerin neticesinde Çamoluklu İmam Hatip Lisesi Mezun ve mensupları Derneği adında bir dernek kurulmasında  görüş birliğine varıldı.
Denekleşme fikrinin kabul görmesiyle birlikte,  organizasyonu yapan Veysel Ekmen kendine yakın ve Çamoluk Dernek yönetiminde görev alan İmam hatip Lisesi  mezunlarını ön plana çıkararak dernek kurma çalışmalarıyla ilgilenmelerini söyledi.
Ayrıca kurulacak derneğin, merkezinin de Çamoluk Dernek binası olabileceğini söyledi.
Konuyla ilgili olarak Veysel Ekmen “Burs  odasının yanını da bu derneğe tahsis edebiliriz" dedi.
toplantıya yaklaşık  25 kişi katıldı.

Ortaya çıkan bu davranış nedeniyle katılımcıların bir kısmı  rahatsız oldukları gözlendi.
Toplantıdan sonra görüşlerini aldığımız Çamoluklu İmam hatip Lisesi Mezun ve Mensupları”Veysel Ekmen’in kimseye sormadan  görevlendirme yapmasından rahatsız olduklarını dile getirdiler.
Veysel Ekmen ve Çamoluk Derneğinin    Çamoluk ve çevresinde yıprandığını ve Çamoluk Derneği nedeniyle de  bir çok köy ve mahallelerde  insanların birbiriyle kırgın ve dargın olduklarını, bu nedenle kurulacak derneğin bağımsız ve herkesi kucaklayıcı olması gerektiğini  savundular.
Kurulacak olan derneğin  Çamoluk İmam Hatip Lisesi Mezun  ve mensupları derneği olacağını,bu nedenle de derneğin her türlü siyasi ve  kişisel çıkarların üstünde yer almasınının gerekliliğini  dile getirdiler.
 
Çamoluk Haber
Kurulacak derneğe  ve eğitim verecek  okula, Veysel Ekmen dahil herkesin  hizmet etmek istemesi en doğal hakkıdır.
Bu hakkın,hiçbir kimse, ya da kurum , kuruluş tarafından engellenmemesi gerekir.
Ancak yaşanan süreçte bir çok haksızlığa ve engellemelere maruz kalan İmam Hatip Liseleri,  gelinen  noktada  tekrar hak ettiği yere gelebilme imkanına kavuşmuştur.
Bizlere düşen, bu eğitim kurumlarına elimizden geldiğince amacı ve ruhuna uygun yardım   etmektir.
Günlük çıkar ilişkilerimize, siyasi ihtiraslarımıza ve ikbal planlarımıza  hiçbir zaman  bu kurumları karıştırmamamız gerekir.
Çamoluk’un Nüfus yapısı itibarı ile “Muhafazakar” bir nüfusa sahip olduğu aşikardır.
Çamoluk’a açılan İmam Hatip Orta Okulu da nüfus yapısı dikkate alındığında yerinde  bir karadır.
Kurulacak olan Çamoluk İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneğine ve Çamoluk İmam hatip Orta Okuluna , Çamoluk haber olarak her türlü desteği vermeye hazırız.
Kurulacak olan derneğin hiçbir kimse yada kuruluşun  kanatları altına girmesine de gerek yoktur.
Çamoluk’ta  bu derneği ve okulu bağımsız olarak  yürütecek alt yapı her zaman için mevcuttur.
Haberimizde de belirtildiği gibi Çamoluk İHL Mezun ve Mensupları derneğinin  Veysel Ekmen’in yada Çamoluk Derneğinin özel himayesine  ihtiyacı da yoktur.
Kurulucak derneğe taraflı tarafsız  Çamoluklu İHL Mezun ve Mensuplarının katılımları sağlanabilmelidir.
Ayrıca Çamoluk Derneğinin idari olarak içinde yer almayan Veysel Ekmen, nasıl oluyor da Çamoluk Dernek Yönetiminin kararı olmadan kurulacak derneğe yer tahsisi yapabiliyor?.




 
 
 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
imam hatipli
imam hatipli - 11 yıl Önce

artık yeter,dernek falan istemiyoruz,memleketin en geri kalmış ilçesi aynı zamanda en fazla derneğe sahip ilçe,dernekler bugüne kadar bir şey yapsalardı ya da vesile olsalardı bu kadar geri kalmış bir ilçe olmazdık.memleketimizde birlik beraberliğin canına okunduğuna göre,her durumda ayrışmalaryaşadığımıza göre demek ki gayesi insanları bir araya getirmek olan dernekler bizim sosyal iklimimizde ters etki yapıyor ve ayrışmalar üretiyor.Beyler insanları biraraya getircek daha orijinal,samimi ve gayretli projeler üretin,bayatlamış,sonuç alınamamış teorileri ısıtıp ısıtıp önümüze getirmeyin.ayrıca ilçemizdeki din eğitimi veren kurumların ve insanlarımızın bu eğitimle ilgili düşünce ve uygulamaları oldukça problemli.bu problemleri aşmak için bilinç çalışmaları yapın bence.siz faaliyet yapın,o faaliyetler kabına sığmaz kurumsallaşma ihtiyacı hissederse,kurumsallaşır.kurulacak İmam Hatip okulu ve derneği nin geleceğini görmek için Kur an Kursu ve Derneği ne bakın yeter,başka klavuza gerek yok

YUNUS KARSAVRAN
YUNUS KARSAVRAN - 11 yıl Önce

"Söz ola kese savaşı,söz ola kese başı" Söz yerinde ve zamanında söylenirse bir anlam ihtiva eder. Yorumda ki değerlendirmelerin bir bölümüne katılıyorum. Yapılan toplantının yapılış biçimi ve toplantıya katılanlar açısından değerlendirdiğimizde iyi niyet zemininde biraz taraf görünümünde çokta iç açıcı olmamakla beraber ilk reflesik bir toplantı olduğunu söyleyebiliriz. Reflesik çalışmalar uzun soluklu olmadığı gibi heyecan da üretemez.Heyecan üretmeyen hiç bir çalışma kendini toplum katmanlarına kabul ettiremez ve her zaman eleştirilerin hedefi olur. Bu toplantıda şöyle bir yöntem denenseydi daha samimi ve gerçekçi olurdu. Çamoluk net yada çamoluk haber sitelerinden yapılacak bir duyuru ile ilçemizde açılan İ.H.O ile ilgili toplantı yapılacak mutlaka ilgi duyan tüm dostları bekliyoruz denseydi bu usul sonrası yapılacak toplantıyı eleştirenlerin eleştiri hakları olmayacaktı. Böyle bir yola müracat edilmemiş olması açıkcası tesadüfi değildir. biz yaptık oldudan bişey çıkmaz

YUNUS KARSAVRAN
YUNUS KARSAVRAN - 11 yıl Önce

Kuran kursu ve derneğine gelince bugün kuran kursları kesintisiz eğitim sebebiyle malesef tıkanmıştır. 4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitimi ön gören yasa tasarı halinde iken ilk 4 yıldan sonra açıktan bitirme ön görülüyordu. Malesef AKP burada dini meselelerde fikir ve görüşleri tamamen marjinal olan CHP nin dümen suyuna girerek bu öneriyi tasarıdan çıkarmıştır. Dolayısıyla kuran kurslarının önündeki engele devam denilmiştir. Yaz dönemlerinde sözüm ona eğlenceden öteye gitmeyen cami eğitimleri topluma kuran kurslarının önündeki engel kalktı şeklinde empoze edilmiştir. Halbu ki burada çok az sayıda meseleyi dert edinen imam hatipleri konunun dışında tutarsak kahir ekseriyetinin mantığı ek ücreti nasıl alabilirimin yarışına dönüşmüştür. Burada 3 haftalık kur eğitimleri uygulanmaktadır. Allah aşkına 3 haftada günde üç saatte çocuklara nasıl eğitim verilecek.Çocuğunu buraya gönderen veli için kuran kursu gereksiz görülmektedir bilinç altında hatta zaman kaybı olarak düşünülmektedir

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205