Çamoluk'lu öğrenciler “Rahmet Peygamberini“ andılar

Çamoluk'lu öğrenciler düzenledikleri "Kutlu Doğum haftası ile büyük beğeni topladılar.

Çamoluk'lu öğrenciler “Rahmet Peygamberini“ andılar
 Çamoluk’lu öğrenciler Alemlere rahmet olarak gönderilen  peygamber efendimizin dünya’ya teşriflerinin 1443’üncü  yılını kutladılar.
Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen  programını, Çamoluk  Gazi Ortaokulu ve Arif Safi Çok Programlı Lisesi ortaklaşa   düzenledi.  
15.04.2014 tarihinde düzenlene n törende ,ilk olarak günün anlam ve önemini anlatan bilgileri, Çamoluk İmam Hatip Ortaokulu 6-İ öğrencisi Nurullah Bakırhan okudu.
Daha sonra,Çamoluk İmama Hatip Ortaokulu  6H sınıfı öğrencilerinden, Sümeyye Tepetam  ve Rümeysa Var’ı tarafından kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim ve Meali okundu.
Kur’anı Kerim  tilavet ve mealinden sonra, dizelerinde Peygamber sevgisini dile getiren ünlü şairimiz Arif Nihat Asya'nın 'Naat' isimli şiiri Gazi Ortaokulu 7-B sınıfı öğrencisi Zeynep Yıldız okudu.
Çamoluk İmam Hatip Ortaokulu 5-İsınıfı öğrencilerinin oluşturduğu ilahi grubu tarafından Peygamberimize(s.a.v) duyulan ilahi aşkı anlatan “571 İlahisi” seslendirildi.
Yine, Çamoluk İmam Hatip Ortaokulu 6-i sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu ilahi grubu tarafından af makamında yakarışların dile getirildiği “Yakma Yarabbi” ilahisi seslendirildi.
Program çerçevesinde, Çamoluk İmam Hatip Ortaokulu tarafından kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlenen peygambere(s.a.v) mektup yarışması sonucu jüri heyetinin değerlendirmesiyle birinci olan 6-H sınıfı örencisi Rümeysa Var tarafından peygamber efendimize(s.av) duyulan sevgi ve özlemin kaleme alındığı mektup okundu.
Arif Safi Çok Programlı Lisesi tarafından, Müslümanlığın ilk yıllarında yaşanan sıkıntıları, çekilen eziyetleri anlatan “İlk Müslümanlar Piyesi” sergilendi
Programda her iki okulun öğrencileri de “Medine yollarında, Yetim Kızı ve Medineye varamadım”  ilahilerini seslendirdiler.
Öğrencilerin sergiledikleri performansları ile  katılan lar tarafından tam not aldı.
İlçe esnafı ve yetkililerin yanında vekliler ve vatandaşlar  programı izlediler.
Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Çamoluk’ta düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere ve Kutlu Doğum Haftası programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere hediyeler verildi.
Daha sonra programa katılanlara  ikramlar yapıldı.

Çamoluk Haber














 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205