Çamoluk'un da Yüksek Okulu Var!

Çamoluk Meslek Yüksek Okulu temel atma töreni yapıldı.

Çamoluk'un da Yüksek Okulu Var!

Çamoluk Meslek Yüksekl Okulu için, 5 Ekim 2014 Pazar Günü yapılan törenle birlikte, ilk adım atılmış oldu.

Mali yükü, İstanbul Ticaret Odası tarafından karşılanan, bu güne kadar bir çok engel ve sorunlarla karşılaşan  Çamoluk Meslek Yüksek Okulu inşaat çalışmaları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin de katıldığı törenle resmen başlamış oldu.

Çamoluk Meslek Yüksek okulunun yapılacağı alanda yapılan temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin yanı sıra; Giresun Valisi Hasan Karahan, Milletvekili  Mehmet Geldi, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Gezer, İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, İller Bankası Başkan Vekili Veysel Ekmen, Önceki dönem Milletvekillerinden Dr. Turhan Alçelik, bazı kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Saat: 13:30'da Şehitlik de olacağı açıklanan Nurettin Canikli, yaklaşık 2 saatlik bir gecikme ile şehitliğe geldi. Burada Çamoluklular tarafından törenle karşılanan Canikli ve yanındaki heyet, daha sonra  konvoy haklinde Meslek Yüksek Okulunun yapılacağı alana geçtiler.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan temel atma töreniinde ilk olarak Çamoluk Dernek Başkanı Fatih Aydın bir konuşma yaptı.

Fatih Aydından sonra da, Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Hafız Gecü kısa bir konuşma yaptı. Gecü "içimde bir Yüksek Okul sevdası vardı  o da gerçekleşiyor" dedi.

Hafız Gecü'den sonra kürsüye, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme geldi. 
Savaş Akarçeşme,2002 'de ki ekonomik ve sosyal olayları  hatırlatarak başladığı konuşmasında,Yazar kasaların fırlatıldığı,iflasların yaşandığı bir dönemde, Türkiye'de bir liderin doğduğunu ve bu liderin de bir sevdası olduğunu söyledi. O Sevdanın;Türkiye'nin itilip kakılan bir ülke değil, bölgesinde ve  Dünyada söz sahibi olan bir ülke olduğunu söyledi.

Bu hayalini gerçekleştirirken de, bir ekibi olduğunu  bu ekibin içinde de Nurettin Canikli'nin olduğunu söyleyerek Canikli'ye teşekkür etti.

Savaş Akarçeşme,ülkelerin  kalkınmışlığının eğitimle olacağını söyleyerek, eğitime önem vereceklerini açıkladı.

Bir dönem ülkemizde, demogoji  ustalarının görev yaptığını ancak, şimdi icraat yapanların olduğunu dile getirdi.

Akarçeşme, 30 Marttan sonra 4 defa Ankara'ya gittiklerini ve önemli hizmet yaptıklarını söyledi.

Şiran'dan gelen yolun, Çamoluk'tan geçmesinin hayelleri olduğunu söyleyen Savaş Akarçeşme, bunun için çalışacaklarını söyledi.

Çamoluk'ta birlik ve beraberliğin olduğunu ve bu birlik beraberliğinde hizmet olarak geri döndüğünü söyledi.

Çamoluk İmam Hatip Lisesinin önümüzde ki aylarda ihalesinin yapılacağını söyleyen Savaş Akarçeşme, ayrıca Kız ve Erkek yurtlarınında yapılacağını açıkladı.

Savaş Akarçeşme'den sonra,Giresun Valisi Hasan Karahan bir konuşma yaptı.
Karahan konuşmasında; "Bu gün 3 bayramı birlikte yaşıyoruz. 1. bayram; Kurban Bayramı, 2.bayram,bakan karşılıyoruz, 3. bayramda, Meslek Yüksek Okulunun temeli atılıyor." dedi. Karahan daha sonra ; Bakanla birlikte Giresun'u şantiyeye çevireceklerini açıkladı.

Son olarak kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli %92 oyla destek veren Çamoluk'a teşekkür ederek başladığı konunşmasında,Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Canikli"siz bize destek verin gerisini biz hallederiz"dedi.

Siz bize destek verdikçe biz hizmet etmek zorundayız diyen Canikli;Türkiye'nin etrafında savaşlar ve huzursuzlukların olduğunu ancak Türkiye'nin huzur adası olduğunu söyledi.

Çamoluk'a 2500 metre bölünmüş yol yapılacağını açıklayan Canikli,Alucr a Çamoluk yolunun etüd çalışmalarının yapıldığını  ve bu yola 2500 metre uzunluğunda tünel yapılacağını açıkladı.

Meslek Yüksek Okulu'nun  çok kısa bir sürede bitirileceğini belirten Bakan Canikli, bu okulun Çamok ekonomisine can suyu olacağını ve ilçe ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti. Yurt meselesinin çözüleceğini de dile getiren Bakan Canikli, öğrenci sayısında kontenjan artırımına gidileceğini de ifade etti.

Canikli'nin konuşmasından sonra temsili olarak temel atma töreni için beton mikserinin butonuna basıldı.

Meslek Yüksek Okulunun temel va kazı çalışmaları daha önceden yapıldığından dolayı betonun boş alana dökülmesi çeşitli espirilere sebep oldu.

Tören sonunda Protokol misafirlerine Çamoluk ilçe merkezinde yemek verilirken, vatandaşlara da tören alanında döner ekmek ikram edildi.

Çamoluk Haber














YORUM EKLE
YORUMLAR
Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 10 yıl Önce

Savaş Bey'in çalışmalarını takdirle karşılıyoruz güzel bir iş çıkarıyor müteşekkiriz.. ALLAH daim etsin İNŞALLAH.

Sayın Editör haberi okuduğum da bir yanlışlığı fark ettim parti il başkanlarının isimlerini yazarken bölgenin mülki amirlerini pasife etmenizi yanlış buluyorum bu bize yakışmıyor dikkatlerinize sunarım !

ali osman bakan
ali osman bakan - 10 yıl Önce

bu yüksek okulun parası ticaret odası tarafından kaç yıl önce gönderildi?bir kere inşaat gecikmeli olarak 6 ay önce mi başladı?
ne temel atması,göz boyama.Canikli madem bakan oldu bu bölgenin insanı,bakanlığı döneminde yapsın şaşaalı bir yatırım görelim alkışlayalım.eskileri ısıtıp temel atma falan milletin gözünü boyamayalım.ak parti artık açılışlar yapmak zorunda temel atmayla yırtamaz.Belediye başkanı bakanın valinin önünde Şiran yolunun 3-5 km uzatılıp çamoluk merkeze ulaştırılmasının istek makamında hayallerini anlatıyor daha ne hizmeti ak parti bu ülkede 12 yıldır iktidar bir yolu konuşuyoruz.Alucraya Şebine gidin bir sonraki gidişinizde tanıyamıyorsunuz bizde şakşak cemaati kendi cukkaları için memleketi peşkeş çekiyor milletin gözünü boyuyor bakan gelmiş hikaye kimsenin baktığı falan yok bir şakşakçılar bakıyor onlarında nere baktığı belli.

ali rıza
ali rıza - 10 yıl Önce

bu iller bankası yöneticisinin protokolde bir yeri var mı?her toplantıda önümüze çıkıyor.memlekete bir faydası var mı,ne iş yapmış bir görsek de biz de tanısak.geçenlerde bir haber de vali evine gitmiş kaymakamlığa değil Veysel beyin evine.herhal gizli vali.şimdi bakanla birlikte bence bu akp liler suç işliyorlar.Çamoluk halkı ve gerçek seçilmiş atanmış idarecileri muhatap alınmalı.

sezai bakırhan
sezai bakırhan - 10 yıl Önce

bakın hele sayın vekil nuretin canikli çam oluva gelmiş birde temel atmış ne böyük başarı be /bizlerde onu çok güzel karşılamışız neyin karşılıvında bakın beyler nuretin bey ilkdefa gelmiyo her gelişinde ydirip içirip sırtını sıvazlayıp gönderiyosunuz yedirip sıvazlayıp göndercenize poretesto etseniz ya bida ha geldivinde temel devil açılış apmaya gelsin bizler böyle sıvazladıkca daha çok temeller atarız ama ortada bir eser de göremeyiz ve övünürüz dövünürüz bakarızki elde kocaman bir 0 bu kafayla daha coook bakan avırlarız.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205