Çamouk'ta okullar ilaçlandı

Çamoluk Gazi İlköğretim Okulu Bahçesi haşerelere karşı ilaçlandı.

Çamouk'ta okullar ilaçlandı

 

 Çamoluk Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan kene ve benzeri haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıldı

Okul yönetiminin talebi üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çamoluk Belediyesi İlaçlama Birimi’nden gelen ekipler, öğrencilerin oyun alanları ve okul bahçesini tüm zararlı haşerelere karşı ilaçladı. Özellikle yaz aylarında çocukların korkulu rüyası haline gelen kene ısırmasına karşı tedbirini önceden alan okul yönetimi, öğrencileri de kene ve tüm zararlı böcekler konusunda bilgilendirdi.

Çamoluk Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Hasan ÖZTÜRK, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda okul bahçesinde oyun oynamaları için yapılan ilaçlama çalışması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çamoluk Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Doğaya zarar veren en büyük etkenlerden olan biz insanlar her nedense GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAMAYA UĞRAŞIRIZ.
Tabiattaki hiç bir şey sebebsiz var olmamıştır. her canlının bir görevi vazifesi vardır. Bizler spor olsun diye KEKLİKLERİ BİLİNÇSİZCE AVLARSAK, Yumurtamızı TAVUK BESLEME yerine marketden almayı sürdürürsek, bir bardak süt için hayvancılık mı yapılır diyerek hayvancılık yapmazsak, yine en önemlisi HAZIR UN almak daha cazip geliyorsa KENELER HAYATIMIZDA KABUS OLMAYA DEVAM EDECEK ve insanların PSİKOLOJİSİ BOZULACAK.
Kenelerden kurtulmanın tek yolu kesinlikle EKİLEBİLİR ARAZİLERİ kullanmamız ve tarla sürümünde gerek göçmen kuşların ve gerekse yöre kanatlı hayvanların hayatta kalmalarını sağlayacak etkenleri oluşturmamızdır.
Keneler her yıl çoğalmasının sebebi bir önceki yıl BIRAKTIKLARI YUMURTALAR kuşlar tarafından tüketilmediğinden kaynaklanmakta.
Özellikle okul ve kenarlarında bulunan tarlaları işlememiz gerekmekte.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205