Canikli Rektör Kavgası Başladı

Daha önce Rektör atanması yılan hikayesine dönen ve uzun bir süre vekil Rektör ile yönetilen Giresun Üniversitesinde sular durulmuyor

Canikli Rektör Kavgası Başladı

  AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi'nde "haksız yere" görevlerinden alınan tüm akademisyenlerin en kısa zamanda görevlerine iade edilerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini kaydetti.



AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI



Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, "Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın göreve gelir gelmez ağır bir ideolojik yaklaşım sergilemeye başladığını ve üniversitede tam anlamıyla kıyım yaptığını" ileri sürdü.



İŞTE O AÇIKLAMA



"Giresun Üniversitesi'ne ve Giresun Üniversitesi'nin gelişimine çok büyük zararlar verecek şekilde baskıcı bir anlayışla yüksek okul müdürleri, rektör yardımcıları ve bölüm başkanlarının bir gecede görevden alındığını" belirten Canikli, şu ifadeleri kullandı: "Böyle bir kıyım üniversite camiasında eşine az rastlanan bir olaydır. Bu kıyım Giresun'un akademik ve kültürel geleceğini olumsuz yönde etkileyecek acımasız bir kıyımdır. Böyle bir anlayışın bilim dünyasında yeri yoktur.



HAKSIZ YERE GÖREVDEN ALMALAR YAPTI



İdeolojik öncelikler ve intikam duygusuyla yapıldığını düşündüğümüz bu tasfiye operasyonunu kınıyoruz. Haksız yere görevlerinden alınan tüm akademisyenlerin en kısa zamanda görevlerine iade edilerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerekir. Akademik özgürlüğe ve akademik iklime yakışmayan bu siyasi kadrolaşmayı üniversite özgürlükleri açısından çağdışı buluyoruz.



Giresun Üniversitesi'nin bu tür ideolojik atama haberleriyle değil, bilimsel başarılarla gündeme gelmesini temenni ediyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205