Dikkat! Çamoluk Hastanesinde Grev Var

Çamoluk Hastanesinde grev nedeniyle acil dışında hizmet verilmiyor.

Dikkat! Çamoluk Hastanesinde Grev Var

Türkiye'de sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi, özlük haklarında iyileştirme ve aile sağlığı merkezi gider ödeneklerinin artırılması talebiyle başlattıkları çalışmalardan sonuç alamadıkları iddsia ile bu gün ülke genelinde greve gittiler.

Türkiye geneli ile birlikte Çamoluk'ta grevden etkilendi.

Çamoluk Hastanesinde, Acil vakalar hariç sağlık hizmetlerinin verilmediği bildirildi.

Yapılan grev nedeniyle Çamoluk Haber'i arayuarakk tepkilerini dile getiren vatandaşlar, Çamoluk gibi sağlık çalışanının ve  hizmetlerinin yetersiz olduğu bir ilçede, bir de grev uygulamasına gidilmesinin  mağduriyetlere yol açabileceğini dile getirdiler.

Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunan, yada ilaç yazdırması gereken vatandaşların, uygulanan grev nedeniyle olumsuz etkilenecekleri dile getirildi.

Çamoluk gibi olanakları kısıtlı bir ilçede bu gibi grevlerin uygulanmaması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, konuyu yetkili birimlere şikayet olarak bildireceklerini söylediler.

Konuya dikkat çeken vatandaşlar, İlçe imkanlarının göz önünde bulundurularak kanuni bile olsa bu türden grev gibi uygulamaların yürürlüğe konulmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdiler.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, eyeleme ilişkin daha önce yapmış olduğu açıklamada, grevin 17-18 şubat tarihlerini kapsayacağı ve sonuç alınamadığı taktirde, mart ayında da grevlerin devam edeceğini açıklamıştı.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2022, 15:12

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bekir KARABUL
Bekir KARABUL - 2 yıl Önce

Devletin sağladığı imkanları beğenmeyen kurumunda bir dakika bile durmaması gerekiyor , istedikleri bütün özlük haklarını özel kurumlar veriyor hemen gitsinler orada görev yapsınlar. En azından yerlerine hizmet aşkıyla yanıp tutuşan gençlerimiz var onlara kadro açılsın. Bu grev nedeniyle nerede bir hasta vatandaşımız mağdur olduise buna sebep olanlara devlet tazminat ödetmesi gerek.

Alisaka
Alisaka - 2 yıl Önce

çok ilginç bir durum bu ülkede insanlar salgın nedeniyle hayatlarından oldu ve salgın bitmedi devam ediyor devlet bu salgında sağlık çalışanları ve eğitim uygulaması emek çalışanları işçi ve iş veren her konuda her imkanda mücadelesini sürdürmeye çalışıyor anlamıyorum bu grev ne belkide hakları ve özgürlükleri kısıtlanıyormu bilinmez ama bu grev çamoluk halkına ve insanlarına yapmayın sağlık çalişanlarımıza ve tüm çamoluk yer almış çamoluk değerli vatandaşlarımıza saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum İst sarıyer

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205