Eğitim Gönüllüsü Müftü

Şebinkarahisar Müftüsü Adem Yıldız Merkez Kur'an Kursunu yaşatabilmek için yoğun çaba gösteriyor.

Eğitim Gönüllüsü Müftü
Eğitim Gönüllüsü Müftü
 
Şebinkarahisar Müftüsü Adem Yıldız yaptığı çalışmalarla ilçe halkının gönlünde taht kurdu.
Mesleki anlamda birçok programlar yapan Adem Yıldız son olarak harabe halindeki beş katlı Kur'an Kursu  binasının tadilatını yaparak hizmete açmaya çalışıyor.
Mevcut iki katlı bir binada hizmet veren Şebinkarahisar Kur’an Kursunun çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yeni binaya geçeceği bildirildi.
  Kur’an Kursunun yapılabilmesi için Şebinkarahisar’lı larda üzerlerine düşeni yapmaya çalışıyor.
Bunlardan biride İlçeye bağlı Taşçılı Köyü.
İstanbul’da yaşayan Taşçılı Köylüleri kendi aralarında karar vererek 4 Şubat 2011 Cuma Esenler de Çamoluk Yenice Kültür Merkezinde yardım gecesi organize ettiler.
Taşçılı Köylülerinin Büyük ilgi gösterdikleri geceye,Şebinkarhisar Müftüsü Adem Yıldız İstanbul Yeşil Camii İmam Hatibi Bahaddin Gedik (Taşçılı Köyünden) ve Taşçılı Köyü İmam Hatibi Zeki Yıldız katıldılar.
Gece, Zeki Yıldız’ın Kur’an Tilavetiyle başladı . Kur’an tilavetinin ardından Yeşil Camii İmam Hatibi Bahaddin Gedik açılış konuşması yaptı.
Gedik yaptığı konuşmada; Müftü Adem Yıldız gelene kadar birçok Müftünün gelip geçtiğini, ama birçoğunun bu konuya duyarsız kaldıkları ancak Adem Yıldız'ın bu konuda çok hayırlı bir çalışma başlattığını söyledi.
Gedik,gerçekte hocamız bize vazifemizi hatırlattı. Bunu bizim yapmamız gerekirdi,şimdi hocamız bize öncülük yapıyor diye konuştu.
Bu gibi çalışmalarda ihtiyaçların Şebinkarhisar dan karşılanmasının zor olduğunu dile getiren Bahaddin Gedik, Bizler buraya gelerek konuya duyarlılığımızı gösterdik, ancak iş bununla da bitmiyor, çevremizi de bu hayırdan haberdar etmeliyiz ki, bu hizmetler yapılabilsin dedi.
Şebinkarahisar’lıların yardımı sever insanlar olduğunu ve bu hizmet için de gerekenleri yapacaktır diye konuştu.
 
Son olarak kürsüye gelen Şebinkarahisar Müftüsü Adem Yıldız, salonda bulunanlara katıldıklarından dolayı teşekkür etti.
Adem Yıldız yaptığı konuşmada, Ademler gelir Ademler gider, önemli olan Allah’ı memnun edecek ve onun isminin anılacağı eserler yapmaktır. Aslolan bunlardır,bizim derdimiz Allah'ın rızası ve hoşnutluğunu kazanmaktır dedi.
Bu zamana kadar yaptıklarının bu hizmetleri bir adım daha öteye götürmek ve gelecek nesillere daha iyilerini bırakmak olduğunu belirten Yıldız,”Nerede kaldık diyerek önümüze bakıyoruz  biraz daha ileriye götürebilmek adına ” dedi.
İlçede bulunan ve müftülüğe ait olan iki katlı harabe bir binayı iki ay gibi kısa bir sürede onararak şimdilik Kursun hizmetine açtıklarını  ve bu binanın alt katının da lojman olduğunu söyleyen Yıldız bir müddet burada idare ettiklerini söyledi.
 
Takdirlik Bir Davranış (Şebinkarahisar’ın Osman Hocası)
 
Şebinkarahisar Müftüsü Kurs’un açılmasıyla ilgili olarak anlattıkları eğitimin ne kadar fedakarlık gerektirdiğini bir kez daha gösterdi.
Daha önce sitemizde hakkında yazılacak kitapla ilgili olarak bir örencisin anlattı , anısı
Adem Yıldız’ın gayretleri ile ne kadar da örtüşüyor.
Alucra İmam hatip Lisesi Mezunlarından Çamoluk’lu bir öğrencinin (Kamu Kuruluşun da yönetici)anlattıkları:
Alucra İmama Hatip Lisesinin ilk açıldığı dönemlerde okula kaydını yaptırır, ve bir sene okur ancak sınıfı geçemez . o da Sınıfı geçemediği için kendince okulu bırakır ve İstanbul’a çalışmaya gelir. Devamını kendinden dinleyelim “Bir gün Beyazıt’ta iş yerinde çalışırken iş yerinde  birde baktım Osman Hoca kapıdan içeri girdi.Utanarak yanına vardım ve hoş geldiniz hocam dedim. Selamlamadan sonra beni bir kenara çekerek,bak oğlum……… okula gitmemişin ben Müdür beyle görüştüm sen hemen okuluna git ve derslerine başla dedi. Ve beni alıp orada bir Giyim mağazasına götürerek tepeden tırnağa giydirdi sağolsun yol paramızı da vererek  Alucra’ya gönderdi ve bizde okulumuzu bitirdik.
 
Adem Yıldız Kursu açabilmek adına ge olan 6 öğrenciyi bulmak için önce 1 öğrenciyle başladıklarını ve öğrenci sayısını altı’ya çıkardıklarını söyleyenEkinci “Bir öğrencimizi Taş Ocağından getirdik bir diğer öğrencimizi de İstanbul’da tedavi görüyordu oradan getirdik, bir öğrencimizde Giresun merkez de idi kendisi Şebinkarahisarlı ve kendisine teklif ettik o da kabul etti  ve nihayetinde altı öğrenciye ulaştık dedi.
Hedeflerini 30 öğrenci olduğunu söyleyen Yıldız,Beş katlı Kurs binasının çeşitli nedenlerle atıl kaldığını buranın tadilatının bitmesiyle birlikte hedefledikleri 30 öğrenciye hizmet vereceklerini söyledi.
 
Maddiyatın güçlü olduğu yerlerde maneviyatında güçlü olması gerektiğine dikkat çeken Adem Yıldız,”Güzel olanı paylaşacağız biz Taşçılı Köyü ile bu işe başlıyoruz” dedi.
 
Şebinkarahisar’da Kurslara ilginin fazla olduğunu ve özellikle bayanların daha istekli olduklarını, söylen Müftü Yıldız,bu talepleri de karşılamaya çalıştıklarını söyledi.   
 
Şebinkarahisar Müftüsü,Şebinkarahisar’da Kur’an sesinin yankılanması için çalışmamız gerekir ,başarılamayacak hiçbir iş yoktur,yeter ki gönüller zengin olsun dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra ihtiyaçların listesini okuyan görevli,
5 Ton Demir
6 Kamyon hazır Beton
45 m² Parke
32 Kapı
700 m² fayans Seramik
450 m² Laminat Parke
Sıva ve Alçı ihtiyaçları
Su ve Eektrik Tesisatı İhtiyaçları
Olduğu bildirldi.
 
Çamoluk Müftüsüde Kur'an Kursunu Kapatıyor.

Toplantının yapıldığı Yenice Kültür Merkezi’nin İşletmecisi ve aynı zamanda Çamoluk Kur’an Kursu Dernek Yöneticisi olan Halil İbrahim Sürücü de gündem dışı söz alarak bir konuşma yaptı.
Halil İbrahim Sürücü yaptığı konuşmada,”Arkadaşlar Müftünüze sahip çıkın ve kıymetini bilin, böyle çalışkan ve gayretli bir müftünüz olduğu için size imreniyorum. Bizimde Çamoluk’ta Kur’an Kursumuz var,hemde 16,000 m² alan üzerine kurulu,üç bloktan meydana gelen yapısıyla birlikte.Bir blok erkek kursu, bir blokta kız kursu olarak hizmet veriyordu,bir diğer blok ise lojman idi,Ancak yeni gelen Müftümüz şahsi sebeplerinden dolayı kursumuza öğrenci kaydı yaptırmayarak kapatmaya çalışıyor.Araya koyduğumuz aracılarında ikna edemediği müftümüz,Müftülüğe okumak için müracat eden öğrencilere, bu yıl kursa kayıt alınmayacağını söyleyerek vaz geçiriyor,bizim Müftünün adıda Adem, sizin müftünün adı da Adem, işte bu nedenlerden dolayı müftünüze sahip çıkın diyorum dedi.

Daha sonra salondakiler tarafından yapılan yardımlar Müftü Adem Yıldız'a teslim edildi.

Çamoluk Haber
 
 
 
 
 
İRTİBAT TEL: ADEM YILDIZ -İLÇE MÜFTÜSÜ:   0 544 746 43 81
                                          İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ: 0 454 711 20 05
                                                                 FAX: 0 454 711 41 13
                                                            E-POSTA: [email protected]
 
TDV ZİRAAT BANKASI ŞEBİNKARAHİSAR ŞUBESİ:TR880001000126266512675001











 

YORUM EKLE
YORUMLAR
adem çağman
adem çağman - 13 yıl Önce

sayın halilibrahim sürücü bey'i yaptığı mesnetsiz açıklamasından dolayı kınıyorum. ben çamoluk çakılkaya köyü camii imam hatibi'yim. müftülük bize verdiği resmi yazı ile(ki gerektiğinde ibraz edebilirim) kur'an kursuna öğrenci bulmamızı, köyümüzde , olduğumuz ya da bulabildiğimiz yerden kur'an kursuna öğrenci getirmemizi, aksi takdirde öğrenci yokluğundan kur'an kursunun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu beyan ettiler. ama yok. öğrenci yok. bu köyde kuran kursuna gidecek yaşta ya da durumda kimse yok. varsa öğrencisi halil ibrahim bey gönderse ya. ya da ordaki dernekçiler müftü bey'i suçlayacaklarına oradan öğrenci göndersin. kurs yine açılmazsa o zaman söylesinler bu sözleri. bu ya da benzeri birçok iddia ile müftü bey'in müfettişlerce birkaç kere soruşturma geçirdiği ve hepsinden alnının akıyla çıktığı, haklı olduğu, diyanet müfettişlerince tesbit edilmesine rağmen dernek yönetiminin hala daha haksız ve mesnetsiz iddialarına devam etmesi, KUL HAKKI YEMEKtir. İFTİRAdır

adem çağman
adem çağman - 13 yıl Önce

admin eğer bu yorumu yayınlamazsan sende allah indinde mesulsün. ben kimseden hesap sorma yetkisine sahip deilim yalnız siz de birinin yazdığını yayınlayıp ta cevabını yayınlamazsanız müftü beyin hakkını yemiş olursunuz. sözlerimin arkasındayım. kul hakkı yemeenizi de yiyene ortak olmanızı da istemem. allah'a emanet olun

Ali Tatar
Ali Tatar - 13 yıl Önce

"Müftümüz şahsi sebeplerinden dolayı kursumuza öğrenci kaydı yaptırmayarak kapatmaya çalışıyor."
Halil İbrahim Sürücü Abimize hiç yakışmadı bu açıklama. yazık diyorum çok yazık. Çok büyük yanılgı ve vebal içerisindesiniz. Ama Bir gün sizlerde anlayacaksınız ama çok geç olacak Sn. Halil İbrahim Abimiz..

remzi ata
remzi ata - 13 yıl Önce

Hibrahim sürücü nün acısının ne olduğunu anlamak için, bu müftü gelmeden önce orada neler yaşandığını şöyle yaşı 40-50 yaşında olan ve Çamoluk ta yaşayanlardan bir sormak lazım. bu kursun dernekçileri hakkında çıkan dedikoduları bir dinlemek lazım. merhamet edin müftü 6 ayda 3 soruşturma geçirdi. bir ihmali olsaydı diyanet onu burada tutar mıydı? hele son gelen ki başmüfettiş olması lazım. o malum dernek hele 3 soruşturma geçirsin bakalım, altından neler çıkıyor. mesela bu yıl hiç öğrencisi olmayan kursun derneği halktan ne kadar topladı???

Selami FENERCİ
Selami FENERCİ - 13 yıl Önce

Minareyi çalmaya niyetlenen elbetteki kılıfını hazırlamayıda ihmal etmeyecektir. Fiilen kapatılan kuran kursu oradadır. ilgili yetki sahibi müftüde oradadır. merak ediyorum kaç köye,kaç defa kuran kursu için gitmiştir. Şebin müftüsü gibi kaç köy derneğini ziyaret edip derdini anlatmıştır. oturduğu yerden bir yazı yazıp kuran kursu kayıtlarını cemaate duyurun demekten başka. bu iş gönül işi dertlenmeyi sahiplenmeyi gerektirir. görünen köy kılavuz istemez.

İbrahim KALELİ
İbrahim KALELİ - 13 yıl Önce

Zaman zaman bu ve benzeri konularda burada yorum yapan bazı şahıslar inanıyorum ki kuran kursuna değil sevaplarını günahlarını bile vermezlar. ancak hiç utanmaksızın ortalığı karıştırmaktandan da geri duymazlar.

Kasım TEPETAM
Kasım TEPETAM - 13 yıl Önce

ALİ EFENDİ SENİN YORUMLARINI BURADAN ZAMAN ZAMAN TAKİP EDİYORUM. HEPSİNDE BİR KİN NEFRET VE TARAFGİRLİK SÖZ KONUSU. YOKSA BU YORUMLAR KURAN KURSUNA PERSONEL OLARAK ALINMADIĞIN İÇİNMİ

ALİ ÜÇTAŞ
ALİ ÜÇTAŞ - 13 yıl Önce

ilgili yetkililer kuran kursunun kapatılmasına gerekçe ürettikleri kadar kapanmaması için çalışsalardı,kuran kursu kapanmazdı. yazık yazık hemde çok yazık şimdi makamlarında oturarak sigaranın tadını çıkarsınlar hizmet adına


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205