Eğitim Komisyonu: Yurt Binasını Boşaltın!

Giresun İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Çamoluk'ta incelemeler yaparak; Yurdun boşaltılmasını istedi.

Eğitim Komisyonu: Yurt Binasını Boşaltın!

Çamoluk Kaymakamlık ve Çamoluk Belediye binaları  depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle yıkılarak, burada bulunan kurumlar, Çamoluk Şehit Hamza Karacaoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi yurt binasına taşınmışlardı.

Çamoluk'ta bulunan Gazi İlköğretim ve Ortaokulu öğrencileri ile, Şehit Hamza Karacaoğlu İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri de 10 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına devredilen yüksek okul binasında eğitimlerine devam ediyorlardı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli  depremde yüksek okul binasının hasar görmesi ile birlikte, öğrencilerin eğitimlerine  devam edebilmeleri için yer arayışına geçildi.

Öğrencilere ait olan yurt binası; Çamoluk Belediyesi, Çamoluk Müftülüğü, Çamoluk Orman İşletme Müdürlüğü, Çamoluk Ziraat Odası, Çamoluk Muhtarlar Derneği gibi kurumlar tarafından kullanıldığı için; Çamoluk'ta Tüm öğrenciler tek okulda ve zor şartlarda eğitim görmeye başlamışlardı.

Konunun gündeme gelmesiyle birlikte; Çamoluk Kaymakamlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünden teknik ekip talep ederek, Yüksek Okulda eğitime devam edilip edilmeyeceği yönünde rapor talep etmişti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken İlçemize gelen müfettişler, yurt binasının  ilgili kurumlar tarafından boşaltılarak öğrencilere tahsis edilmesi konusunda bir rapor hazırladılar.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunuoğlu'da aynı doğrultuda bir yazı yazarak, Çamoluk Kaymakamlığına gönderip bu konuda bilgi istedi.

Çamoluk İl Genel Meclis Üyesi Dursun Duyan'ın Giresun İl Genel Meclisinde konuyu gündeme getirmesiyle birlikte de, Çamoluk'a bir heyet gelerek, Öncelikle bir okul yapılması ve okul yapılana kadar da öğrencilerin yurt binasında eğitimlerine  devam etmesi yönünde görüş bildirdiler.

31 Mayıs 2023 Çarşamba günü tekrardan Çamoluk'a gelen ve binalarda Çamoluk İl Genel meclis Üyeleri Dursun Duyan ve Muammer Güleç ile birlikte incelemelerde bulunan Giresun İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu, binanın boşaltılarak öğrencilerin bu binada eğitim görmeleri yönündeki görüşlerini ilgili kurumlara bildirdiler.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İl Genel Meclğis Üyesi Dursun Duyan:

"Sizler için geniş makam odalarınız önemli olabilir, Benim için önemli olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ne kadar kaliteli eğitim alacağı. İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonumuz yapmış olduğum talepler neticesinde ilçemize gelerek komisyon çalışması yaptı, İlk olarak İlçemize derhal bir Eğitim kurumunun yapılmasına karar veren Komisyonumuz İlçede bulunan ve diğer okullar hasar görünce öğrenimin devam etmesi için okulların taşınması gereken  ve binanın içinde hiç bir resmî protokol ve dayanak olmadan kaldıkları halde çıkmadıkları için bir türlü taşınılamayan Yurt binasına da girerek Yeni bir eğitim kurumu yapılana kadar asıl işlevi Eğitim vermek olan binanın bir an önce boşaltılarak gerçek sahiplerine Öğrencilerimize hizmet vermesi için fikir birliğine varıldı. İlçemize gelerek komisyon çalışması yapan; Başta Komisyon Başk. Murat Arslan hocama, ve Milli Eğitim Komisyonunun kıymetli üyelerine ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yurt binasında bulunan kurumlara yeni yerler tahsis edilerek, öğrencilerin bir an önce daha raha ve güvenli bir şekilde buyurt binasında yeni okulları yapılana kadar eğitimlerine devam etmeleri için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2023, 19:53

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205