Ethem Karaçoban Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret etti

Gebze İmam Hatip Lisesinin Çamoluk'lu Müdürü Ethem Karaçoban ve okul idarecileri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Ethem Karaçoban Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret etti

 Gebze İmam Hatip Lisesi İdarecileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na konuk oldu.

Gebze İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Çamoluk Kutluca Köyünden Ethem Karaçoban ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kel ile yönetimleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile bir araya geldiler. Eğitimin gelişim sürecinden geleceğe farklı bakış içeren düşüncelerinin paylaşıldığı görüşmede fikir alışverişi yapıldı. Ziyaretçileri ile sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, “Muhakkak ki gençlerimiz mevcut derslerin yanında seçmeli olarak verilen değerler eğitimlerine de ilgi duymaktalar. Ancak Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi dersleri öğrenciler tarafından daha fazla seçilmesinde okul yönetimleri, öğretmenler ve veliler daha aktif olmalı, gençlerimizi teşvik etmelidirler” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, "Türkiye’nin kabuğunu kırmasıyla toplumun arzu ettiği yaşam biçimlerinin serbest kalması, eğitimde tek tip insan anlayışının yıkılması ve bireylerin arzu ettiği özgürlük ortamının yakalaması son yıllarda ülkemiz açısından demokrasi anlamında önemli bir aşama oldu. Özgürleşen eğitimde seçmeli ders olarak verilen değerler eğitiminin bunun en iyi örneği. Bu derslerin öğrenciler tarafından özgürce seçmeli ders olarak alınması, aslında eski Türkiye’nin dayatmacı mantığından uzaklaştığımızı göstermektedir. Öğrencilerimiz itilmeden birçok farklı konuda düşünceleri ifade ediyor, güçlü Türkiye’nin oluşmasına daha okul sıralarında katkı sunuyorlar. Demokrasinin giderek güçlendiği ve halkın söz sahibi olduğu ülkemizde; eğitimden sağlığa, ekonomiden milli üretime kadar her alanda büyük gelişme kaydettik. Bunun daha yukarılara taşınması özgür bireylerle gerçekleşebilecektir” diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak gençliğe çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Rol model bir lise gençliği arzuluyorum. Bu gençlik arkalarından gelen yavrularımıza da örnek olacak, değerlerimize sahip çıkmanın nasıl olacağını onlara yaşantıları ile gösterecektir. Bu anlamda okul idarelerine de önemli görevler düşmektedir. Dertli insanlar olarak gençlerimizin iyi yetişmesi için onları başarıya teşvik edelim” şeklinde konuştu.

Kaynak:
Milliyet

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 21:40

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205