Giresun devlet Hastanesinde Sigara Bırakma Polikliniği Açıldı

Giresun'da, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) Sigara Bırakma Polikliniği açıldı.

Giresun devlet Hastanesinde Sigara Bırakma Polikliniği Açıldı

KETEM Sorumlusu Dr. Derya Çıtlak Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigarayı bırakmada temel unsurun, kişilerin zihinsel olarak kendilerini sigarayı bırakmaya hazırlamaları olduğunu söyledi. Kara, bu yılın Ocak ayında açılan Sigara Bırakma Polikliniği ile sigaradan kurtulmak isteyen herkese yardımcı olmayı ve yaşamlarını daha sağlıklı devam ettirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Polikliniğe, genellikle sigarayı bırakmak isteyen, ancak bunu başaramayan kişilerin başvurduğunu ifade eden Kara, şu bilgileri verdi: ''Sigarayı bırakmak isteyen kişiler bir süre deneyip bunu başaramayınca bize başvurmaktadır. Hasta bize geldiğinde öncelikle kişiyi tanımaya çalışıyoruz. Geçmişte geçirdiği herhangi bir hastalığı olup olmadığını tespit ediyoruz. Bunun ardından verdiğimiz 10 günlük süre içinde bir sigarayı bırakma günü belirliyoruz. İlerleyen dönemlerde tedavimiz devam ediyor. İlk üç hafta yaptığımız değerlendirmelerde kişide, nikotin bağımlılığına bağlı olarak sinirlilik hali, uykusuzluk, baş dönmesi gibi durumlarda ilaç takviyesi, vücuda yapışan bantlar ve sakız gibi maddelerle tedaviyi uygulamaya devam ediyoruz. Sürekli kontrolümüz altındaki kişi bir yıl takibin ardından tamamen sigarayı bırakıyor.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205