Giresun Üniversitesinde Asil rektör dönemi

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Aygün Attar, Giresun Üniversitesi'ni her alanda daha üst seviyelere ulaştırmak için mücadele edeceğini söyledi.

Giresun Üniversitesinde Asil rektör dönemi

 Cumhurbaşkanlığı tarafından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Aygün Attar yapılan devir teslim töreniyle görevine başladı.

Giresun Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan törende görevi devreden Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Yılmaz Can"15 ay zarfında yaptıklarım ve yapamadıklarımı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yönetim anlayışı olarak şeffaf, doğru, objektif bir yönetim anlayışı içerisinde olmaya çalıştım. Giresun’a hizmet etmek istedim ama nasip böyleymiş, olsun. Makamlar gelip geçici. Giresun ve benim için belki hayırlısı böyledir. Bu atamanın Giresun'a ve yeni rektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Giresun Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise 15 aylık hizmetleri dolayısıyla görevi devraldığı Rektör Vekili Yılmaz Can'a teşekkür plaketi verdi. Plaket töreni sonrasında bir açıklama yapan Prof. Dr. Aygün Attar, “Beni bu göreve uygun görerek atanmamı sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın YÖK Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Benim görevimin bir diğer özelliği de Türkiye-Azerbaycan İlişkileri’nin pekiştirilmesi noktasında sorumluluklarımı fazlasıyla artırmaktadır. Giresun Üniversitesi bölgede ve ülkemizde parlayan bir yıldız olmayı hak etmektedir. Bunun için her türlü gayreti ve çalışmayı yaparak bunu başarmak istiyoruz. En büyük isteğim ve önceliğim Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin biran önce kadrolarla donatılması, bina ve öğrencileriyle birlikte yapılandırılması ile bünyemize katmak olacaktır. Tıp Fakültesi öğrencilerinin başka bir ilin üniversitesinde okuması veya bizim üniversitenin Tıp Fakültesi’nin en yakınında olan ile dahi muhtaç durumda olması kabul edilir bir durum değil ve bunu içimize sindiremiyoruz” diye konuştu.

“Giresun Üniversitesi sadece bilim yapan değil aynı zamanda bilimin stratejisini üreten ve bu anlamda da bölge siyasetine katkıda bulunan iddialı bir üniversite olacaktır” diyen Prof. Dr. Aygün Attar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Göreve getirilmem konusunda bir kadın, bir anne olarak bu göreve getirilmem şahsımca ayrı anlam içeriyor, rektörlük görevim süresince bu anlamdaki sorumluklarımı unutmayacağım.

Üniversitemizde başta kadına yönelik şiddetin önlenmesi olmak üzere kadınlarımız için topluma yönelik sosyal politikalar oluşturacağız. Kendime ilke edindiğim ve üzerinde çok hassas olduğum Şehit ve Gazi ailelerine kol kanat gelmeyi sürdürüp daha fazlasıyla bunu yapmaya devam edeceğim. Giresun halkına görevimin ilk gününde şu mesajı vermek istiyorum; Giresun Üniversitesi’ni kısa süre içersinde her anlamda Karadeniz'in parlayan ve yükselen yıldızı yapmak ardından da dünyanın saygın üniversiteleriyle yarışır hale getirmek sözünü veriyorum.”

Konuşmasının ardından Attar, makam koltuğuna oturdu ve basın mensuplarına kendi elleriyle çikolata ikram etti.

Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205